Beharangozó 2017. június 23., péntek

“A meccsterhelés a lényeg”

Szombaton 17 órától felkészülési mérkőzést játszik a DVTK az NB II. ötödik helyén végzett Békéscsaba ellen a DVTK Edzőközpontban.

“A meccsterhelés a lényeg”


- Az első hét a fizikai felkészítésről szólt, miután visszatértünk a nomád edzőtáborból, ahol futottak, kerékpároztak, úsztak és eveztek a játékosok, majd szerdán előkerült a labda - mondta el Bódog Tamás szakmai igazgató. - A szombati mérkőzésen senki ne várja, hogy varázsoljunk a labdával, ezúttal is a terhelésen lesz a lényeg, ugyanakkor elvárom, visszaadják azokat a taktikai elemeket, amit az elmúlt három hónapban gyakoroltunk. Tisztában vagyok vele, hogy ez sem fog százszázalékosan sikerülni, de mozgás, akarat és hozzáállás tekintetében ezúttal is a maximumot várom.
 
Szerdától két próbajátékos is részt vett az edzéseken, illetve öt saját nevelésű fiatalt is megnézett Bódog Tamás. Ugyanakkor az U21-es válogatottal a szünetet végigjátszó Makrai Gábor még szabadságát tölti, ő hétfőn csatlakozik a társaihoz.
 
- A héten bő kerettel dolgoztunk, néhányan később csatlakoztak a társakhoz, ezért lesznek olyanok, akik nem lépnek pályára. Kondor Kristóf és Zwick Noah biztosan nem játszik, mert ugyan az elmúlt néhány napban igazolták jó hírüket, és továbbra is figyelemmel kísérjük a pályafutásukat, de jelen pillanatban más típusú játékosokra van szükségünk.

A találkozó zárt kapus az edzőközpont területén induló újabb építkezés miatt, de a kerítésen kívülről megtekinthető.

Egy héttel később majd a szlovák elsőosztályú eperjesi csapat látogat Diósgyőrbe.

A DVTK felkészülési programja

2017. június 14-15., szerda, csütörtök
Orvosi vizsgálat

2017. június 16., péntek
A felkészülés kezdete

2017. június 17.-20., szombat-kedd
Nomád edzőtábor

2017.június 24., szombat (DVTK Edzőközpont)
17:00 DVTK - Békéscsaba 1912 Előre (NB II. 5. helyezett)

2017. július 1., szombat (DVTK Edzőközpont)
18:00 DVTK - 1. FC Tatran Prešov (szlovák Szuperliga, 7. helyezett)

OTP Bank Liga 

1. forduló

2017. július 16., vasárnap (Budapest, Szusza Ferenc Stadion)
Vasas - DVTK