Beharangozó 2017. július 22., szombat

Honvéd - DVTK 2-2 (0-1)

Hatalmas izgalmak után szerzett pontot a Diósgyőr Kispesten. Az OTP Bank Liga 2. fordulójában a tavalyi bajnok otthonában lépett pályára a DVTK, és Diego Vela első félidőben a lerántása után megítélt büntetőből szerzett vezetést. A jól kontrázó Honvéd a második félidőben megfordította az eredményt, azonban pontot ért a diósgyőri szív, mert végül a hazaiak nem bírták az óriási diósgyőri nyomást, és Diego Vela bombája utat talált a hálóba.

Honvéd - DVTK 2-2 (0-1)

OTP Bank Liga 2. forduló

Budapest Honvéd - Diósgyőri VTK 2-2 (0-1)

Budapest, Bozsik Stadion, 2650 néző. Játékvezető: Solymosi Péter (Albert István, Buzás Balázs; Bognár Tamás, Vad II István).
Honvéd: Gróf - Baráth, Lovric, Bobál D., Laczkó - Kamber - Nagy G., Tömösvári, Gazdag - Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Erik van der Meer.
DVTK: Rados - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás - Vela, Busai, Nono, Óvári - Szarka, Ioannidis. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Csere: Laczkó helyett Villám a 44., Ioannidis helyett Ugrai az 58., Gazdag helyett Kabangu a 61., Tömösvári helyett Herjeczki a 64., Busai helyett Makrai a 66. percben.
Sárga lap: Eperjesi a 71., Lipták a 73. percben.
Pros lap: Nagy G. a 40. percben.
Gólszerző: Vela (0-1, 11-esből) a 41., Eppel (1-1) a 61., Lanzafame (2-1) a 74., Vela (2-2) a 90+5. percben.


Kulcspillanatok

40. perc: Vela vezette lendületesen jobbról balra keresztbe a labdát a Honvéd védőfala előtt, az első beadás kijött, de sikerült megszerezni a labdát, majd a 16-oson belülre betörő Velát lerántott Nagy G. Mivel neki már volt egy sárga lapja, második sárgával Solymosi játékvezető kiállította. A megítélt büntetőből Diego Vela a balra vetődő Gróf mellett a kapu közepébe rúgta a labdát, 0-1

61. perc:  Kabangu jobb oldali beadása után az ötösön álló Eppel Márton egyből a hálóba passzolt, 1-1

74. perc: Davide Lanzafame szabadrúgásból, kissé balról, 17 méterről a kapu hosszú oldalába tekert, 2-1

90+5. perc: Nono jobb oldali szöglete után a védők kifejelték a labdát, Diego Vela érkezett a 16-os vonala előtt, és kapásból kilőtte a kapu bal oldalát, 2-2  

Értékelések

Erik van der Meer: - Rosszul kezdtük a mérkőzést, taktikai hiábakat vétettünk, Tömösvári és Gazdag egymás mellett játszott, nem pedig egymás mögött, pedig tudtuk, hogy Nono a magas támadók mögött helyezkednek el támadásban a középpályán, hogy megszerezze a lepattanó labdákat. Azt a játékot szeretem, amikor hátulról építkezünk. A 4-4-2-es felállás ellen sokkal nyugodtabban kell játszanunk, megtalálni az üres embereket. Néhány alkalommal - de nem elégszer - sikerült is ennek megfelelően játszani, amikor Bobálon keresztül folyta a labda, és eljutott Lanzafaméhez, vagy Eppelhez, és meg is tartották, onnantól kezdve tudtunk futballozni. A szünetben éreztem, hogy van keresnivalónk a mérkőzésen, mert a Vasas - DVTK találkozón is azt láttam, hogy a második félidőben nagy szabad területet hagy ellenfelünk, és itt még 10 emberrel is van helyünk játszani. Sikerült. A második félidőben erősítenünk kellett elöl, több kockázatot kellett vállalnunk, ezért cseréltem be Kabangut és Herjeczkit. Két szép gólt szereztünk, azonban az utolsó perc túl hosszú volt. Nem értem, hogy miből állt össze az öt perces hosszabbítás, a cserék miatt lehetett volna két, két és fél, de a többi... Mondtam is a találkozó után a játékvezetőnek, hogy felvehetett volna egy fehér mezt, vásárolok neki, ha erre igényt tart. Nem azt mondom, hogy a játékvezető miatt játszottunk döntetlent és veszítettünk két pontot, de nem volt eléggé következetes a szabálytalanságok megítélésében, és a sárga lapok kiosztásában. 
Bódog Tamás: - A végén szerencsés találattal 2-2-t játszottunk. A helyzeteink megvoltak, eldönthettük volna a mérkőzést, de ugyanez igaz a Honvédra is. Másik oldalról nézve viszont a bajnok otthonában játszottunk döntetlent, ami a DVTK számára nagyon jó eredmény. Azonban van egy kis hiányérzetem, de gondolom az mindenkiben van, a játékosokban is. Bízom benne, hogy őket jobban bosszantja, hogy ezt a két pontot elveszítettük. Ugrai ziccerénél a fél csapat az ötösön várta a beadást, ha ezt a helyzetet értékesítjük, akkor 2-0, és valószínűleg vége a mérkőzésnek. Ezt követően érthetetlenül megzavarodott a csapat, amihez a Honvéd küzdeni tudása is kellett, emiatt le a kalappal előttük. A játékunk egy "kicsit" nem tetszett a végén. Kapkodóan, és sok hibával játszottunk, ezért mondtam, hogy szerencsés körülmények között esett a gól.