Beharangozó 2017. július 25., kedd

Diego Vela a góllövőlista élén

Diego Vela előbb kiharcolt, majd értékesített egy büntetőt, végül bombagóllal egyenlített a Honvéd elleni mérkőzés hosszabbításának utolsó percében. Két forduló után három góllal vezeti a góllövőlistát.

Diego Vela a góllövőlista élén

A DVTK idegenben szerzett vezetést, azonban a végén a pontszerzésnek is örülni kellett. Vesztetünk két pontot, vagy nyertünk egyet? - kérdeztük a két gólt szerző Diego Velát.

- Nagyon nehéz kérdés, a döntetlent mindkét csapat megérdemelte, hiszen az ellenfelünk hátrányból tudott fordítani, mi pedig az utolsó pillanatig küzdöttünk az egyenlítésért. Ugyanakkor az is igaz, hogy kézben tartottuk a találkozót, megszereztük a vezetést, és amennyiben 1-0 után sikerül megduplázni az előnyt, biztosan mi nyerjük a találkozót. Visszagondolva igazságos eredmény a döntetlen.

Diego Vela az előző bajnokságban négy gólig jutott, idén pedig már háromnál jár. Először duplázott, így felvetettük, a Honvéd elleni találkozó volt-e a legjobb, DVTK mezben játszott bajnokija.

- Ezen nem gondolkodtam, de valószínűleg igen, hiszen két gólt is szereztem, márpedig a focit gólra játsszák. De nem ez a lényeg, hiszen a labdarúgás nem egyéni sport, a csapat a legfontosabb. Nagyon keményen dolgozunk, és most már elmondható, hogy eljutottunk arra a szintre, hogy reális esélyünk legyen a győzelemre minden mérkőzésen, mert bárkit le tudunk győzni. Minden játékos és a csapat is sokat fejlődött az utóbbi néhány hónapban.

Amióta Diego Vela piros-fehérben játszik, öt büntetőt ítéltek bajnoki mérkőzésen a DVTK javára, azonban egyszer sem állt még a labda mögé. A hatodik alkalommal viszont ellentmondást nem tűrően tette le a labdát a büntetőpontra.

- Amikor szabálytalankodott ellenem Nagy Gergő, egyből megfogtam a labdát, hogy én végzem el a büntetőt. Éreztem magamban a kellő önbizalmat, hogy értékesítsem a lehetőséget. Amikor Ugrai Roland a pályán van, akkor rendre ő áll a labda mögé, azonban most a kispadon ült. Edzéseken rendszeresen gyakoroljuk a büntetőket, így történt a meccs előtti napon is, azonban egy tétmérkőzés egészen más, mint egy edzés.

Diego Vela hét NB I.-es találata közül négy a találkozó első góljaként született, tehát inkább az alaphangot szokta megadni, mint lezárni a találkozókat. Most viszont nem csak fontos, hanem szép gólt is szerzett a 90+5 percben.

-  Valóban jól eltaláltam a labdát, azonban egy ilyen találathoz szerencse is kell, mert elakadhatott volna a sok védő egyikében, illetve kevés hely kínálkozott a kapus keze és a kapufa között. Nem csak a pontszerzés miatt érzem fontosnak ezt a találatot, hanem a csapat önbizalmának is jót tehet. Nagyot küzdöttünk, aminek meglett az eredménye, és bízom benne, erőt ad a folytatásra is.

A spanyol légiós érkezésekor mindenki azt emelte ki, milyen gyors, jól egy-egyezik, jól szolgálja ki a társakat, ehhez képest sorra lövi a nagy gólokat. Az előző évben az FTC, az Újpest és a Gyirmót ellen is távolról talált be, most pedig a Honvéd kapuját vette be a 16-oson kívülről.

- Nincs semmilyen titok. Elsősorban nem a gólszerzés a feladatom, de mint minden labdarúgó, én is boldog vagyok, ha gólt lövök, és ha lehetőségem adódik rá, törekszem arra, hogy betaláljak. De nem az a lényeg, hogy ki lövi a gólt, hanem az, hogy nyerjen a DVTK, minél több pontot gyűjtsünk, és minél jobban szerepeljünk a bajnokságban. A rajtot jól elkaptuk, két tavalyi dobogós ellen szereztünk idegenben négy pontot, azon dolgozunk, hogy a folytatás is hasonlóan sikeres legyen.

Az új Diósgyőri Stadion építése miatt idén ősszel biztosan nem játszhat hazai pályán a DVTK, ugyanakkor a második fordulóban az ideiglenes otthonul jelölt debreceni Nagyerdei Stadion foglaltsága miatt fel kellett cserélni a pályaválasztói jogot. És ha ez nem lenne elég, a sorsolás szeszélye miatt a következő két fordulóban úgyszintén idegenben, Sopronban és Balmazújvárosban lép pályára a DVTK.

- Hozzászoktunk már, hiszen az előző bajnokságban is rendre Mezőkövesden játszottunk pályaválasztóként. Kár ezen rágódni, mert nincs más választásunk, különben is, nekünk a játékra, nem pedig a körülményekre kell koncentrálnunk. De nagyon várjuk már azt a pillanatot, amikor visszatérhetünk Diósgyőrbe! Köszönjük szurkolóinknak, hogy Kispestre is ilyen sokan elkísértek, így azért könnyebb idegenben játszani!

Bódog Tamás úgy állítja össze a heti programot, hogy a találkozó másnapján rendre edzést vezényel, majd azt követően kapnak a játékosok pihenőt. Az előző évben sokat tanult a spanyol középpályás, hiszen Gazdálkodási és menedzsment szakra járt, így a diplomaszerzés után mostanában több idő jut pihenni.

- Ezeket a szabadnapokat arra használom, hogy testileg és lelkileg feltöltődjek, ilyenkor fedezem fel az országot, Budapestre, nyáron a Balatonra szoktam utazni. Kedden viszont minden visszatér a szokásos kerékvágásba, és készülünk a Haladás ellen, hogy tovább szaporítsuk a pontjaink számát.

Az OTP Bank Liga aktuális góllövőlistája ide kattintva olvasható.