Beharangozó 2017. szeptember 12., kedd

"Fordítva is alakulhatott volna"

Meglett a gyakorlás eredménye, Óvári Zsolt magabiztosan használta ki a DVSC elleni ziccerét. A Paks elleni találkozó előtt pedig abban bízik, hogy ismét sikerül felállni a vereséget követően.

"Fordítva is alakulhatott volna"

- Milyennek láttad belülről a szombati találkozót?
- Az első félidőben jól játszott a csapat, minden úgy ment, ahogy elterveztük a debreceni egyenlítés kivételével. Csak amiatt lehetett bennünk hiányérzet, mert rengetegszer eljutottunk az ellenfél 16-osán belülre, ahol azonban az utolsó passzok, lövések nem sikerültek, ezért döntetlennel vonultunk pihenőre. A második félidőre sem lehetett panasz egészen a második - érdekes körülmények között született - hazai gólig. Mindent megtettünk az egyenlítésért, szétszakadt a mezőny, és lekontráztak minket. Amennyiben mi szerezzük meg a hajrában a vezetést, akkor fordítva is alakulhatott volna az eredmény, hiszen akkor nekik kellett volna feljebb jönni. Sajnos ez most így történt, a hétvégén igyekszünk javítani!

- Kihagytad, de te szerezted a diósgyőri gólt, nem is csúnyát. Első teljes élvonalbeli idényedben 8/2-es meccs/gól mutatóval állsz a táblázaton.
- Számomra ez az egyetlen pozitívum a mérkőzésben, de szívesen elcseréltem volna a három pontra. Az Újpest ellen kimaradt egy hasonló helyzet, akkor sokkal határozottabbnak kellett volna lennem. Azonban utána átgondoltam, mit rontottam el, és folyamatosan gyakorlom az edzéseken a kapu előtti szituációkat, ennek köszönhetően most jól oldottam meg. Remélem, tartós lesz a góllövő forma!

- A PAFC elleni találkozót megelőzően azt nyilatkoztad, hogy örülsz a hazai pályának, bár még életedben nem játszottál a Nagyerdei Stadionban. Mire sikerült megszokni, vendégként tértél vissza. Milyen érzés volt?
- Úgy éreztem, hazai pályán játszunk, mert a jól megszokott körülmények fogadtak, ismét rengeteg diósgyőri szurkoló utazott el Debrecenbe, nagyon hangosak is voltak, mintha mi lettünk volna a pályaválasztók. Nem ezen múlt a siker.

- Ezen a héten szombaton is Debrecenben, de hazai pályán játszik a csapat a Paks ellen. Mit vársz a találkozótól?
- A két csapat eddigi teljesítményét nézve kötelező nyernünk. Abban bízom, hogy az eddigi vesztes mérkőzések után mindig fel tudtunk állni, és összeszedte magát a csapat, ezért mindenképpen azt várom, hogy győzni fogunk.