Beharangozó 2017. október 31., kedd

"Nem nézegetem a tabellát"

A Haladás ellen megszerezte első gólját az idei bajnokságban Lipták Zoltán, a DVTK csapatkapitánya. Vele beszélgettünk.

"Nem nézegetem a tabellát"

- Megtört a jég? Tavaly négyszer találtál be az ellenfelek hálójába, idén azonban 13 forduló ment le Lipták gól nélkül.

- Igen, mondhatjuk, hogy megtört. Fordulók óta nagyon szerettem volna gólt szerezni. Mindig előremegyek a szögleteknél és a szabadrúgásoknál. Sajnos eddig kimaradtak a lehetőségek, de most úgy tűnik, hogy jókor voltam jó helyen. Örülök, hogy ebben a bajnokságban is be tudtam már találni.

- Ennyi kellett, hogy jókor legyél jó helyen? Nekem úgy tűnt, mintha egy már ezerszer begyakorolt figura lett volna.

-  Minden meccs előtt gyakoroljuk a pontrúgásokat. Ezúttal Ugi (Ugrai Roland - a szerk.) rám nézett, én intettem neki, hogy hová kérem a labdát. Roli parádésan pont oda rúgta, ahová kell, nekem már csak be kellett robbannom a kapu elé. Nagy dicséret jár ezért a gólért neki is!

- Négy vereség után sok szurkolóban előjöttek a tavalyi emlékek, amikor jó kezdés után elkezdtünk lefelé csúszni a tabellán. Három győzelem után talán nagyképűség nélkül mondtatjuk, hogy sikerült felállni a padlóról. Milyen most a hangulat az öltözőben?

- Nálunk nem jöttek elő a tavalyi emlékek, mert az az időszak köszönőviszonyban sem volt a mostani négy vereséggel. Bár négy mérkőzésen nem szereztünk pontot, a produkciónk bizakodásra adott okot, mi hittünk magunkban, hittünk a csapatban. Hála Istennek ez a legutóbbi három meccsen ki is jött. Három győzelem után nem lehet rossz a hangulat az öltözőben sem. Most tényleg minden percét élvezzük a focinak.

- Ilyenkor gondolom jobban telik a hazafelé út is.

- Főleg, ha egy hatórás buszos útról beszélünk. Meccs előtt is beszéltük, hogy nem lesz jó úgy hazajönni, ha nem olyan eredményt érünk el, amilyet szeretnénk. Szerencsére három-nullra nyertünk, így végig szólt a zene az úton.

- A Paks elleni meccs után mondta azt Bódog Tamás, hogy „abból a szempontból volt meghatározó a találkozó, hogy tudatosította, nekünk hátrafelé kell nézegetnünk, nem előre”. Jelenleg 11 pont előnyünk van a kiesőhelyen lévő csapatokkal szemben. Mennyire figyeled a tabellát?

- Pont édesapám kérdezte a meccs után, hogy hogy állunk a tabellán és hány pontunk van, de őszintén mondom, nem tudtam neki megmondani, mert fogalmam sincs, nem nézegetem, tényleg. Elég lesz majd a bajnokság végén. Most azonban megnéztem a táblázat második felét és hihetetlen milyen messze van tőlünk a Balmazújváros valamint a Mezőkövesd. Ha jól emlékszem most ők az utolsók. Mi már elmondtuk többször, nem az a célunk idén, hogy bajnokságot nyerjünk, egy stabil középcsapat szeretnénk lenni, és ha ebből több jön ki, akkor annak csak örülni fogunk. De az is igaz, hogy ebben a bajnokságban minden benne van.

- Hétvégén a Balmazújvárost fogadjuk. Nincsenek szép emlékeink velük kapcsolatban. Lehet ez extra motiváció?

- Abszolút. Az, hogy négy-nullra kikaptunk, mondhatjuk, hogy egy megalázó vereség és nagyon nagy pofon volt. Már a Haladás elleni meccs után közvetlenül is szóba került közöttünk a Balmazújváros. Vissza akarunk nekik vágni.