Beharangozó 2017. november 30., csütörtök

Büntetett az MLSZ

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága csütörtöki ülésén tárgyalta a szombati DVTK - Újpest FC mérkőzés eseményeit is. Klubunknak ezúttal 250 ezer forintot kell befizetnie.

Büntetett az MLSZ


- A FEB a Diósgyőr - Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért és szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 250 ezer forint, az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 250 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. - olvasható az mlsz.hu weboldalon.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.