Beharangozó 2017. december 9., szombat

DVTK - DVSC 3-2 (2-1)

Győzelemmel zárta a DVTK 2017-et. Az OTP Bank Liga 19. fordulójában Mezőkövesden játszott a DVTK a DVSC ellen. Az első félidőben Ugrai Roland előbb gólt lőtt, majd gólpasszt adott Dejan Karannak, de a DVTK egész csapata kiválóan játszott, ezért némileg váratlanul született a szépítő gól. A lefújás után emberelőnybe került a DVTK, mert Jovanović megütötte a DVTK 10-esét. A folytatásban Busai Attila góljával tovább növelte előnyét a Diósgyőr, a vendégek pedig büntetőből zárkóztak. Végül Eperjesi lerántásáért még Ferenczi is piros lapott kapott, de újabb gól már nem esett.

DVTK - DVSC 3-2 (2-1)

OTP Bank Liga 19. forduló

Diósgyőri VTK - Debreceni VSC 3-2 (2-1)

Mezőkövesd, Városi Stadion, 1655 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Buzás Balázs, Kóbor Péter; Szilasi Szabolcs; Zierkelbach Péter).
DVTK: Antal - Nagy T., Lipták, Karan, Tamás - Vela, Busai, Kocsis - Ugrai, Ioannidis, Bacsa. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
DVSC: Novota - Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi J. - Bódi, Jovanović, Varga K. - Takács T., Könyves.  Vezetőedző: Herczeg András.

Csere: Varga K. helyett Filip a 46., Takács T. helyett Mengolo a 71., Ioannidis helyett Szarka a 74.  Bényei helyett Sós a 86., Busai helyett Eperjesi a 88., Ugrai helyett Tóth B. a 90+4. percben.
Sárga lap: Ugrai a 45+1., Vela és Könyves az 54., Kinyik az 55., Kocsis a 73., Szatmári a 87.percben.
Piros lap: Jovanović a 45+1., Ferenczi a 90+5. percben.
Gólszerző: Ugrai (1-0) a 12., Karan (2-0) a 17., Takács T. (2-1) a 36., Busai (3-1) a 77., Tőzsér (3-2, 11-esből) a 82. percben.

 

Kulcspillanatok

12. perc: Tamás bal oldali bedobását Karan csúsztatta meg, Ioannidis a kapunak háttal visszatette, és Ugrai Roland 10 méterről a hálóba lőtt, 1-0 

17. perc: Diósgyőri oldalszabadrúgás balról, a 16-os mellől, Ugrai beadását Dejan Karan a rövid oldalon nagy erővel a kapuba fejelte, 2-0

36. perc: Vendégszöglet jobbról Takács Tamás lábáról vánszorgott a bal alsó sarokba a labda, 2-1

45+1. perc: Piros lapot kapott Alexandar Jovanović, mert a lefújás után megütötte Ugrait

77. perc: Nagy vezette a bal oldalon a kontrát, Ugrainak tette, aki keresztbe passzolt Velának, aki egy higgadt csellel elküldte a védőjét, majd visszatette Busai Attila elő. A 20-as játékos kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot, 3-1

82. perc: Lerántás miatt büntető a vendégeknek. Tőzsér Dániel állt a labda mögé, és a léc alÁ bombázott, 3-2 

90+5. perc: Eperjesi indult meg a védők között, már lerázta Ferenczit is, aki utolsó emberként lerántotta. Jutalma második sárga, és piros lap lett

Értékelés

Bódog Tamás: - Jó újra nyerni! Az első félidő alapján megérdemelten nyertünk, de a DVSC erejét mutatja, hogy amit a második félidőben, emberhátrányban produkáltak, az parádés volt.
Kétszer-háromszor szerencsénk volt, mindamellett, hogy nekünk is voltak hatalmas lehetőségeink. Az első félidő talán az egyik legjobb félidő volt, mióta a DVTK kispadán ülök. Megvoltak a területre belépések, a labda nélküli elmozgások, agresszívak voltunk, indultunk, a párharcokat megnyertük. Ha ezt a teljesítményt 90 percen keresztül meg tudnánk valósítani, akkor lennénk igazán jó csapat, persze így is jó csapat vagyunk. Gratulálok a DVSC-nek is, nagyon jó csapatot csinált a kolléga úr!Összességében, ha abból indulok ki, hogy tavaly éppen bennmaradtunk, akkor előre léptünk, fejlődtünk. Eljutottunk oda, hogy majdnem minden mérkőzésen reális esélyünk van a győzelemre. Van hová fejlődni, továbblépni, megelégedni nem fogunk. Bízom benne, hogy jó felkészülés után még erősebbek leszünk!
Herczeg András: - Mindenekelőtt gratulálok a DVTK-nak! Az első húsz percben veszélyesebbek voltak, fölénk nőttek agresszivitásban, a párharcokat is megnyerték. Rúgtak is két gólt egy bedobás, valamint egy szabadrúgást követően. Ezt követően fokozatosan feljöttünk, megszereztük a szépítő találatot is. Nem tudom, mi történt az első félidő lefújása után, mi váltotta ki az indulatokat, de sajnos elveszítettünk egy játékost. Sosem tudtjuk meg, mi történt volna, ha a második játékrészben is teljes létszámban tudjuk folytatni a találkozót, hiszen 10 emberrel is benne volt az egyenlítés a mérkőzésben. Örök tanulság, hogy higgadtan kell játszani, nem szabad elveszíteni a fejünket semmilyen vélt, vagy valós sérelem miatt. A csapatnak a második félideji játékért és az akaratáért, illetve az egész őszi szereplését gratulálok, hiszen nagyszerűen teljesítettek a játékosok, a dobogón végeztünk a szezon végén. Nagyon sajnálom a mai vereséget, és bosszús vagyok a két kiállítás miatt, mert elvesztettünk két meghatározó játékost, nehéz lesz úgy elkezdeni a felkészülést.