Beharangozó 2018. február 24., szombat

Paks - DVTK 2-1 (1-0)

Az OTP Bank Liga 20. fordulójában az első félidőben hátrányba került a DVTK, majd a második félidőben Szarka Ákos góljával sikerült egyenlíteni. Mindkét csapat győzelemre játszott, végül a hazaiak szerezték meg a három pontot egy jól eltalált lövéssel.

Paks - DVTK 2-1 (1-0)

OTP Bank Liga 20. forduló

Paksi FC - Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Paks, 852 néző. Játékvezető: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Király Krisztián; Szilasi Szabolcs, Barna Gábor).
PFC: Verpecz - Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Simon Á. - Haraszti, Papp K., Bertus, Szakály D. - Hahn. Vezetőedző: Csertői Aurél.
DVTK: Antal - Brković, Lipták, Karan, Tamás - Shestakov, Busai, Kocsis, Ugrai - Ioannidis, Bacsa. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Csere: Simon Á. helyett Kecskés T. a 45+1., Kocsis helyett Hasani és Ioannidis helyett Szarka a  46., Bacsa helyett Makrai a 77., Hahn helyett Hajdú a 81. percben.
Sárga lap: Szarka a 47., Busai az 59., Lipták a 61., Ugrai a 73., Gévay a 79. percben.
Gólszerző: Szakály D. (1-0) a 24., Szarka (1-1) a 60., Haraszti (2-1) a 90+1. percben.


Kulcspillanatok

24. perc: Szakály Dénes kapott nagyszerű kiugratást a védők között, a 16-oson belül még megcsinált egy visszacselt is, majd az eldőlő Antal fölött közelről a hálóba emelte a labdát, 1-0

60. perc: Lipták előreívelését Szarka Ákos vette át a 16-oson belül, majd a bal felső sarokba emelt, 1-1

90+1. perc: Haraszti Zsolt tekerte el 16 méterről a labdát balról a bal fölső sarokba, 2-1

Értékelés

Csertői Aurél: - A mérkőzés nagy részében kézben tartottuk az eseményeket, több lehetőségünk volt, helyenként jól is játszottunk, bár egy ilyen agresszívan letámadó csapat ellen nehéz futballozni. Szerencsére a pályánk szenzációs volt, adta a játékot. Mindkét csapat küzdött, ezt nem vehetjük el az ellenféltől. Többször volt meccslabdánk, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.
Bódog Tamás: - Vereség után sosem örül az ember. Megérdemelt a paksi győzelem, van még mit javítanunk. Nem csak a nyitány, minden mérkőzés fontos, de az biztos, hogy ez a mérkőzés nem sikerült. Az eltervezett játék, az eltervezett hozzáállás nem jött, és a tervezett gólok sem. Ha a párharcokat nem nyered meg, és akaratban nem vagy ott százszázalékosan, akkor így járunk, ahogy most jártunk. Amit egy-két játékostól láttam, az kevés. Hiába mondja bárki, hogy ő játszani szeretne, nem csak azért kell pályára lépni, hogy meglegyünk létszámban. A két új ember hozzátett a játékhoz, igaz nem olyan sokat, amennyit vártam, de változott a játékunk, azonban nem annyit, hogy eredményesek legyünk.