Beharangozó 2018. március 10., szombat

Videoton - DVTK 4-1 (2-0)

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában az első félidőben kétgólos előnybe került a Videoton a DVTK ellen Felcsúton. A folytatásban újabb gólt szereztek a hazaiak, és amikor már úgy tűnt, büntetőből sem megy, Óvári Zsolt megszerezte az ezen az estén meglehetősen felforgatott összeállításban játszó DVTK becsületgólját.

Videoton - DVTK 4-1 (2-0)

OTP Bank Liga 22. forduló

Videoton FC - Diósgyőri VTK 4-1 (2-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 2107 néző. Játékvezető: Vad II István (ifj. Tóth Vencel, Albert István; Andó-Szabó Sándor, Molnár Attila).
Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Stopira - Nikolov, A. Hadžić - Pátkai, Lazović, S. Šćepović - M. Šćepović. Vezetőedző: Marko Nikolić.
DVTK: Antal - Nagy T., Karan, Tamás, Shestakov - Vela, Hasani, Busai, Óvári - Ugrai, Bacsa. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Csere: Busai helyett Szarka és Karan helyett Ioannidis a 46., Vela helyett Tóth B. a 68., Lazović helyett Kovács I. a 80., M. Šćepović helyett Vinícius a 88. percben.
Sárga lap: Nikolov a 24., Pátkai a 48., Lazović a 67., Nagy T. a 73., Fioal a 75., Ioannidis a 82. percben.
Gólszerző: Lazović (1-0) a 21., Lazović (2-0) a 26., S. Šćepović (3-0) az 58., Óvári (3-1) a 78., Nego (4-1) a 90+2. percben.


Kulcspillanatok

21. perc:  M. Šćepović jobb oldali beadására középen pontosan érkezett Danko Lazović, aki a kapu bal oldalába lőtt 11 méterről, 1-0

26. perc: Rendkívül szerencsés góllal duplázta meg előnyét a Videoton: kétszer is visszapattant a védőkről Danko Lazović elé a labda, aki végül az eldőlő Antal mellett a hálóba lőtt, 2-0

58. perc: M. Šćepović lőtt balról, ami cél tévesztett, azonban a túloldalon érkezett a testvére, Stefan Šćepović, aki közleről a hálóba lőtt, 3-0

76. perc: Sárga lapot kapott Fiola Attila, mert a 16-oson belül szabálytalankodott Szarka ellen, büntető! Ioannidis állt a labda mögé, azonban a kapu bal oldalába tartó lövését vetődve védte Kovácsik

78. perc: Bacsa indítása után Ioannidis beadására középen Óvári Zsolt érkezett, és ugyan elsőre elakadt a labda, de másodszorra szinte a gólvonalról a hálóba passzírozta azt, 3-1

90+2. perc: Nikolov beadása után a hosszún érkező Loïc Nego az üres kapuba passzolt, 4-1 (Majd kiszaladt a DVTK szurkolói elé, és sportszerűtlen módon ott hergelte a nézőket)

Értékelés

Marko Nikolić: - Gratulálok a játékosoknak a nagyszerű teljesítményhez, fontos három pontot szereztünk egy erős DVTK ellen, akik ellen nem könnyű játszani. Sikerült jól felkészülni a találkozóra, szeretnénk így folytatni a Balmazújváros ellen, fontos, hogy sorozatban három győzelmet arassunk a válogatott szünet előtt. A téli szünetben azt mondtam, meccsről meccsre jobbbak leszünk, úgy gondolom, jó úton járunk, de a földön kell maradnunk.
Bódog Tamás: - Gratulálok a Videotonnak, a mérkőzés képe alapján ma jobbak voltak, és megérdemelten győztek, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban! Az első félidő nem úgy sikerült ahogy szerettük volna, mert nem mertük felvállalni azokat a bátor támadásokat, váltásokat, amiket megbeszéltünk. A második félidőben sajnos már rákényszerültünk erre, akkor jobban is működtek a dolgok. Büszke vagyok a csapatra, mert hátrányban is támadó felfogásban játszottak, megpróbáltak mindent. Megvan a mérkőzés tanulsága, amit a párharcokba beletettek a második játékrészben a játékosok, úgy kellett volna az elsőben is. Hiába mondják, hogy mi vagyunk a legpárharcerősebb csapat, ha nem minden mérkőzésen mutatjuk ezt meg, és akkor így járunk, mint ma. Egyértelmű, hogy számít az összeállításnál, hogy kik nem játszhatnak, de akik ma pályára léptek, azok mindent megtettek, amit lehetett. Ha komplett csapattal álltunk volna föl, akkor is kikaphattunk volna. Nem örülünk a vereségnek, azon leszünk, hogy legközelebb ne kapjunk ki, de a Videoton otthonában nem szégyen kikapni, más csapatok is el fognak itt vérezni.