Beharangozó 2018. április 7., szombat

DVTK - Haladás 1-2 (0-1)

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában Mezőkövesden játszott a DVTK a Haladás ellen. A Haladás kétgólos előnye után a DVTK teljsesen beszorította ellenfelét, azonban Ugrai Roland góljával csak a szépítésre futotta.

DVTK - Haladás 1-2 (0-1)


OTP Bank Liga 25. forduló

Diósgyőri VTK - Swietelsky Haladás 1-2 (0-1)

Mezőkövesd, Városi Stadion, 1472 néző. Játékvezető: Karakó Ferenc (Georgiou Theodoros, Becséri Gergely; Takács János, Bogár Gergő).
DVTK: Antal -  Brković, Lipták, Karan - Vela, Hasani, Kocsis, Óvári - Ioannidis, Bacsa, Ugrai.Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
Haladás: Király - Schimmer, St. Wils, Kolčák, Bosnjak - Jagodics M., Jancsó - K. Mészáros, Rácz B., Halmosi - Rabušic. Vezetőedző: Michal Hipp

Csere: Jancsó helyett Kovács L. a 7., Rabušic helyett Williams a 31., Karan helyett Tamás a 46., Óvári helyett Shestakov az 54., Bosnjak helyett Németh Mi. a 66, Bacsa helyett Makrai a 77.. percben.
Sárga lap: Schimmer a 26., Karan a 28., Lipták a 84., Williams a 90+1. percben.
Gólszerző: K. Mészáros (0-1) a 20., Kovács L. (0-2) a 49., Ugrai (1-2) a 61. percben.

 

Kulcspillanatok

20. perc: A balról érkező beadást több játékos sem tudta tisztázni, így a hosszú oldalon Karol Mészáros közelről, nagy erővel a hálóba bombázott, 0-1

49. perc: Kovács Loránt indult meg középen, amikor szerencsésen visszapattant hozzá a labda, már csak Antallal állt szemben, és nem is hibázott, 0-2

61. perc: Egy előretett labdát Bacsa fejelt föl a levegőbe a 16-oson belül, majd Wilsről Ugrai Roland elé pattant, aki 17 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 1-2

Értékelés

Bódog Tamás: - Majdnem ugyanazt tudom elmondani, mint szerdán: nagyon sok hibával játszottunk, ennyi hibával nem lehet nyerni. Akartak, mentek a játékosok, néha fejetlenül, de ez az alap. Van minőség a csapatban, és joggal várghatnám el, hogy akiknek a pluszt kellene hozzátenni a csapat teljesítményéhez, azok átlendítsék a csapatot a holtponton. Pillanatnyilag senki nem tudja ezt megtenni, de sokan még azt sem hozzák, amit tudnak. A mi pontatlanságunkból építkezett a Haladás, ha nem a megfelelő önbizalommal mész bele egy összecsapásba, akkor biztosan nem feléd pattan a labda. Szép feladat előtt állunk! A kiesés elleni harcnak is megvan az izgalma, csak nem ezt akartuk.
Michal Hipp: - Nagyon fontos mérkőzésre készültünk a DVTK ellen, tiszteltük ellenfelünket, mert tudtuk, hogy a DVTK fizikálisan nagyon erős, így készültünk föl a találkozóra. Mára más taktikát, más felállást választottunk, de a sérülés miatt korán változtatnunk kellett. A hazaiak aktívan kezdtek, de egy ellentámadásből Mészáros megszerezte a vezetést. Meglepett a DVTK fölállása, tudtommal korábban nem játszottak három védővel. Ez adott egy lehetőséget, mert hátul nyitottabbá váltak, és területek nyíltak előttünk. A mérkőzés folyamán többet birtokolták a labdát, be is szorítottak a kapunk elé, de nagy helyzeteket nem alakítottak ki. Mi a két gólunk mellett több ziccert is kihagytunk. A hazaiak nagy erőket mozgósítottak, a 16-osunkhoz szögeztek, kár, hogy kontrából nem tudtunk újabb gólokat lőni, mert így egészen a lefújásig izgulnunk kellett. Edzői pályafutásom alatt nem fordult még elő, hogy három játékost is sérülés miatt kellett lecserélnem. Ma mellénk állt a szerencse, ami a DVSC ellen nem. Nagyra értékelem ezt a győzelmet!