Beharangozó 2018. április 14., szombat

Balmazújváros - DVTK 2-1 (0-0)

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában nem esett gól az első játékrészben a DVTK balmazújvárosi vendégjátékán. A szünet után Óvári Zsolt góljával a DVTK szerzett vezetést, azonban a hajrában két büntetővel a hazaiak fordítottak.

Balmazújváros - DVTK 2-1 (0-0)


OTP Bank Liga 26. forduló

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Diósgyőri VTK 2-1 (0-0)

Balamazújváros, Városi Stadion, 903 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Kóbor Péter, Szalai Dániel; Vad II István, Szilasi Szabolcs).
Balmazújváros: Horváth L. - Gabovda, Rus, Tamás L., Uzoma - Vajda, Haris, Maisuradze, Andrić - Arabuli, Rudolf. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Tamás M., Shestakov - Vela, Tóth B., Busai, Óvári - Ioannidis, Ugrai. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Csere: Vela helyett Bacsa a 46., Maisuradze helyett Batarelo az 57., Andrić helyett Harsányi a 66., Ioannidis helyett Kocsis a 72., Ugrai helyett Szarka a 81., Gabovda helyett Kónya a 83. percben.
Sárga lap: Rudolf a 49., Tamás M. és Arabuli az 58., Gabovda a 65., Busai a 73., Szarka a 88. percben.
Gólszerző: Óvári (0-1) a 47., Rudolf (1-1, 11-esből) a 88, Rudolf (2-1, 11-esből) a 90. percben.


Kulcspillanatok

47. perc: Ugrai tette középre a labdát, középen Ioannidis megtolta magának balra, onnan középre adott, ahol az érkező Óvári Zsolt közélről a hálóba passzírozta a labdát, 0-1

88. perc: Kezezés a 16-oson belül, büntető a hazaiak javára. Rudolf Gergely állt a labda mögé, és a jó irányba vetődő Antal keze mellett a bal alsó sarokba lőtt, 1-1

90. perc: Újabb büntető a hazaiak javára. Ismét Rudolf Gergely állt a labda mögé, ezúttal a kapu másik oldalát választotta, 2-1

Értékelés

Horváth Ferenc: - Két rosszul játszó csapat mérkőzését láttuk, látszott, hogy elég nagy tétje volt mindkét csapat számára a találkozónak. Az első gól után a DVTK kontrollálni tudta a találkozót, két kapufát ugyan rúgtunk, de nem volt benne a meccsben ez a végeredmény. Szoktam mondani, hogy sok minden nem függ össze semmivel, nem tudom miért nyertünk. Talán azért, mert a játékosok végig mindent megtettek, nem adták föl, hogy legalább egy pontot kiszedjenek ebből a meccsből.
Nagyon sok olyan mérkőzést játszottunk, amikor jobbak voltunk az ellenfélnél, a sors elkezdett valamit visszacsöpögtetni.
Bódog Tamás: - A mérkőzést uraltuk, túl korán könyveltük  el, hogy ez egy megnyert mérkőzés lehet, ugyanakkor az utolsó öt percben a Balmaz jobban akarta a pontot, a győzelmet. A mérkőzés rendben volt, nem volt lehetősége a Balmaznak, egy szabadrúgásuk volt veszélyes. Nekünk pár lehetőségünk volt, de nem sok, de a végén... szép 11-eseket kaptunk. Az első az volt, a kispadról is úgy tűnt, mert felkapta a kezét, hogy az arcát védje, de meg lehet adni, mert kéz volt. A másodiknál kíváncsi vagyonk, ha majd párszor visszanézzük, hogy mit találtak a bírók, amit be lehetett fújni. A játékvezető már kifelé futott, az egyik segédje jelezhetett. Nem tudom mit láthatott. Óvatosan fogalmazva nekem úgy tűnt, nem volt az, de egy ilyennel el lehet döntetni egy mérkőzést. 
Végérvényesen elkezdődött a kiesés elleni harc. Nem ezzel van gond, meccset kell nyerni.
Maga a játék, az akarat a 87. percig rendben volt, de túl sok olyan 11-es szituáció adódott a közéemúltban, ami számunkra balul sikerült. Dolgozunk tovább!