Beharangozó 2018. április 28., szombat

Újpest - DVTK 1-0 (1-0)

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában rengeteg helyzetet alakított ki az Újpest a DVTK ellen, amiből egyet értékesített is, míg a másik oldalon szintén támadóan fellépő DVTK ezen a délutánon csak helyzetekig jutott.

Újpest - DVTK 1-0 (1-0)

OTP Bank Liga 28. forduló

Újpest FC - Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2836 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Szert Balázs, Lémon Oszkár; Pintér Csaba, Szilasi Szabolcs).
ÚFC: Pajović - Balázs B., Kálnoki-Kis, Litauszki, Bureković - Pauljević, Onovo, Nwobodo, Zsótér - Nagy D., Novothny. Vezetőedző: Nebojša Vignjević.
DVTK: Antal - Vela, Lipták, Karan, Tamás - Busai, Kocsis, Ternován P. - Makrai, Ioannidis, Bacsa. Vezetőedző: Fernando

Csere: Lipták helyett Eperjesi a 46., Busai helyett Szarka az 58., Zsótér helyett Szűcs K. az 59., Ternován helyett Óvári a 72., Nagy D. helyett Cseke a 89., Pauljević helyett Mohl a 90+2. percben.
Sárga lap: Lipták a 31. percben.
Gólszerző: Novothny (1-0) a 18. percben.

 

Kulcspillanatok

18. perc: Balázs B. jobb oldali beadását Novothny Soma fejelte a az ötösről a hálóba, majd felemelt kézzel jelezte, hogy nem ünnepli a gólt, 1-0

Értékelés

Nebojša Vignjević: - Nagyon elgedett vagyok, mert a DVTK ellen sosem egyszerű játszani. Azzal viszon nem vagyok elégedett, hogy rengeteg helyzetet kihagytunk, amit nem csak kialakítani kell, hanem értékesíteni is, mert a foci megbünteti az ilyet. Büszke vagyok a csapatomra az ekkor mutatott játékunkra és a rengeteg helyzetre, ez volt a legjobb eddigi félidő, amit ebben a bajnokságban mutattunk. A második félidőre megváltozott a játék képe, a meleg idő sokat kivett a játékosokból. Többször is könnyen veszített labdát a csapat, illetve azért nem tudtuk meglőni a második gólt, mert rossz döntéseket hoztak a játékosok. Ijesztő volt a DVTK magassági fölénye, Szarka, Makrai, Bacsa és még több 190 körüli játékos miatt minden pontrúgás veszélyes volt, bármelyik pillanatban összetörhetett volna a mai a csodálatos játék.
Fernando: - Az elmúlt néhány napban elsődleges célom az volt, hogy feltüzeljem a csapatot ebben a helyzetben. A héten gyakoroltunk olyan dolgokat, amit szerettem volna a pályán viszontlátni, azonban sajnos nem láttam ezeket. A természetesen a pozitív dolgokat kell keresni a mérkőzésben, ami nem volt sok, de meg lehet találni. A találkozó elején mentális problémák miatt tudott annyi helyzetet kialakítani az Újpest, hiszen tudtuk, hogy szeretik a gyors szélsőiket megjátszani, és igyekeznek kihasználni a szabad területeket Korábban csak videóról ismertem a csapatot, ma láttam először éles versenyhelyzetben őket, egészen más ilyenkor beszélni velük, látni, hogyan reagálnak. Ki kell gyűjteni a pozitív tapasztalatokat, és abból kell tovább építkezni. Sok munka vár még ránk, de dolgozni fogunk!