Beharangozó 2018. június 2., szombat

DVTK - Videoton 2-1 (0-0)

Jövőre is az élvonalban szerepel a DVTK! Az OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójában a DVTK hazai pályán játszott a Videoton ellen. Az első félidőben nem született gól, után viszont három is. Dušan Brković fejesét még kiegyenlítették a vendégek, Makrai Gábor találatára viszont már nem tudtak válaszolni. Mivel a Vasas és a Balmazújváros nem tudott nyerni, ők búcsúztak az élvonaltól

DVTK - Videoton 2-1 (0-0)

OTP Bank Liga 33. forduló

Diósgyőri VTK - Videoton FC 2-1 (0-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 10143 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Buzás Balázs, Medovarszki János; Bognár Tamás, Bogár Gergő).
DVTK: Radoš - Eperjesi, Brković, Tamás M., Forgács - Lipták - Hasani, Busai - Shestakov, Szarka, Ugrai. Vezetőedző: Fernando Fernandez.
Videoton: Tujvel - Bolla, Mocsi, Tóth B., Tamás K. - Nego, Réti, Pátkai, Kovács I. - S. Šćepović, E. Hadžić. Vezetőedző: Marko Nikolić.

Csere: Ugrai helyett Bacsa az 59., Lipták helyett Kocsis a 62., E. Hadžić helyett Szabó B. a 73., Shestakov helyett Makrai a 82., Bolla helyett Torvund a 85. percben.
Sárga lap: Pátkai a 16., Hasani a 20., Shestakov a 45., Bolla a 80. percben.
Gólszerző: Brković (1-0) a 66., S. Šćepović (1-1) a 76., Makrai (2-1) a 88. percben.


Kulcspillanatok

66. perc: Szöglettel felérő szabadrúgás balról, Hasani beadására Dušan Brković emelkedett a legmagasabbra, és a hosszú alsó sarokba csúsztatott, 1-0

76. perc:  Egy előrevágott labdát  Stefan Šćepović egyből a kapuba emelt, 1-1

87. perc: Eperjesi hosszú índítását lekezelte Makrai Gábor, majd higgadtan értékesítette a ziccert, 2-1

Értékelés

Fernando Fernandez: - Szeretnék gratulálni a jelenlévőknek is, mert tudom, milyen sokan szorítottak nekünk ebben a nehéz helyzetben. Ma láttam először egy ahhoz hasonló csapatot, amilyet jövőre is szeretnék látni, bátran, agresszíven, az ellenfél térfelén letámadva játszottunk. Sok helyzetet alakítottunk ki, pedig a bajnokcsapat elen léptünk pályára. Mindkét 16-oson belül kellően agresszívek voltunk, talán megérdemeltük volna, hogy hamarabb eldöntsük a mérkőzést. Büszke vagyok a játékosokra, a DVTK megérdemli, hogy első osztályú csapata legyen. És köszönetet szeretnék mondani a stábtagoknak is, hiszen nemcsak a játékosok, a vezetőedző, hanem mindenki munkája kellett a sikerhez. 
Amikor egy hónapja átvettük a csapat irányítását, felmértük a csapatot, a játékosokat, és azt láttuk, hogy az önbizalom terén voltak a legnagyobb hiányosságok, és a csapaton belüli hangulat sem volt megfelelő, ezeket kellett a leginkább fejleszteni. Büszke vagyok a játákosokra, hiszen kemény munkát végeztek. Ilyen helyzetben nehéz gyorsan megváltoztatni a gondolkodásmódot, látni lehetett az arcukon, a testbeszédükön, hogy mekkorát változtak. Ezen kívül taktikai téren is előre léptünk, de az ehhez hasonló mindent eldöntő mérkőzéseken az a legfontosabb, hogy rendben legyen a fejed, és szívvel-lélekkel játszál. És persze szükség volt a drukkerekre is. Köszönöm a szurkolók támogatását, mindig csodálatos érzés telt ház előtt játszani. 
Hét közben csak arra készültünk, hogy nyerjünk, majd várjuk a többi eredményt. Nem volt könnyebb helyzetben a Haladás - bár ők végül nyertek -, a Vasas és a Balmazújváros sem, hiszen mindenkinek győzni kellett. Sikerült, és utána szerencsére úgy alakult a többi eredmény, hogy mi maradtunk benn. Életem eddigi legjobb születésnapja, hatalmas ajándékot kaptam az élettől ezzel a sikerrel.
Marko Nikolić: - Gratulálok a DVTK-nak győzleemhez, jó meccset játszuttunk. Büszke vagyok a csapatom teljesítményére, az eredményre viszont természetesen nem. Sok helyzetet kihagytunk, idegenben nem lehet ennyit. A másik oldalon a DVTK hosszú labdái okoztak problémát, igaz rendkívül fiatal játékosokkal álltunk föl, de jól küzdöttünk. Valóban sokan hiányoztak ma, de közülük többen már az előző meccseken sem voltak ott, vagy kisebb-nagyobb sérüléssel, a fájdalmat tűrve vállalták a játákot, másoknak pedig a válogatottnál van jelenésük. Most egy rövid pihenő következik, utána pedig vár ránk a BL-selejetző.