Beharangozó 2017. szeptember 9., szombat

SC Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék 2-4

Második Erste Liga mérkőzését is lejátszotta a DVTK Jegesmedvék jégkorong csapata. Ezúttal Csíkszeredában diadalmaskodott a háromszoros bajnok, és 6 ponttal zárta erdélyi túráját.

SC Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék 2-4

Hazai rohamokkal indult az első harmad, az ötödik percben az ellenfél egy kapu mögül visszaadott korongból Antal Zsombor gólja révén vezetésre is tett szert. Ezek után igyekeztünk egyenlíteni, de egy ellentámadásból Taratukhin talált ismét a vendég kapuba, tovább növelve ezzel a hazai előnyt. Bár az emberhátrányt sikerült kivédekezni, de az első harmad hazai fölényben telt, Adorján kapusnak igencsak akadt dolga.

A második harmad kezdetére nagy pára ült a pályára, ez kicsit zavaró volt, de csapatunk nagyobb lendülettel áll bele a játékba. Végig a mi akaratunk érvényesült, több nagy helyzetet is sikerült kialakítani, majd Galanisz Nikandrosz távoli lövését nem tudta védeni az ellenfél kapusa, ezzel megszereztük első találatunkat. Nem sokkal később, a harmad végén, egy emberelőnyös helyzet legvégén Peter Sakarisnak sikerült bevennie a csíkszeredai kaput, megszerezve ezzel a piros-fehérek egyenlítő találatát.

A harmadik harmadban továbbra is csapatunk dominált, rengeteg helyzetet alakított ki. Egy kapu előtti kavarodásból Kulmala talált be másodszor, majd egy szép emberelőnyös figura végén Gőz Balázs talált be ismét, tovább növelve az előnyt. A hazai csapat a kapus helyett plusz mezőnyjátékossal rohamozott a végén, de nem sikerült bevenniük a vendég kaput, így megnyertük a találkozót, és elhoztuk a 6 pontot Erdélyből.

Erste Liga 23

SC Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék 2-4 (2-0, 0-2, 0-2)

Csíkszereda, Vákár Lajos Jégpálya, 1200 néző. Játékvezetők: Gergely, Máthé, Sikó
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Tóth A., Vas - Vojtkó, Gőz, Sakaris, Kulmala, Ritó - Bernáth, Köllő, Karda, Albert, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell.
SC Csíkszereda: Ruczuj (Ónodi) - Hudec, Papp, Antal, Rusnák, Valchar - Brnák, Salló, Bíró, Taratukhin, Fabus - Gecse, Farkas, Fodor, Molnár, Moldován - János, Orbán, Rokaly, Casaneau, Antal N. Vezetőedző: Gudas Leo

1. harmad  03:25  Antal (Fodor, Rusnák) 1-0
1. harmad  07:46  Taratukhin (Moldován) 2-0
2. harmad  23:25  Galanisz (Vas, Magosi) 2-1
2. harmad  39:30  Sakaris (Rantanen, Tóth) 2-2
3. harmad  44:39  Kulmala (Ritó, Sakaris) 2-3
3. harmad  49:51  Gőz (Sakaris, Kulmala)  2-4 emberelőnyből

Értékelés

Mikael Tisell:  A hazai csapat erősen kezdett, ránk erőltette akaratát az első percekben és két gólt is szerzett. A fordulópont akkor volt, amikor megszereztük első találatunkat, és az utolsó két harmadot már a mi fölényünk jellemezte. Sikerült négy gólt szereznünk, és megnyerni a mérkőzést. Nagyon boldog vagyok, hogy sikeresen zártuk első túránkat.

 ​​