Beharangozó 2017. november 23., csütörtök

"Sorozatonként külön motivációt találunk a csapatnak"

A Kontinentális Kupa 3. csoportköréből két győzelemmel búcsúzott a DVTK Jegesmedvék csapata, de nincs megállás, szerdán már a Magyar Kupában léptek jégre, pénteken és vasárnap pedig két Erste Liga-találkozó következik. A meccsek előtt Mikael Tisell vezetőedző és Ritó László válaszolt az újságírók kérdéseire

"Sorozatonként külön motivációt találunk a csapatnak"

Erste Liga 

2017. november 24., péntek
18:30 DVTK Jegesmedvék - Corona Braşov

2017. november 26., vasárnap
18:00 DVTK Jegesmedvék - Vienna Capitals

- A liga mellett két kupában még mindig versenyben vagyunk, és minden sorozatban külön motivációt találunk a csapatnak - nyilatkozta Mikael Tisell vezetőedző. - Amikor szerdán például a Magyar Kupában játszottunk, akkor csak arra koncentráltunk, a hétvégi két meccs előtt pedig csak az Erste Liga a téma az öltözőben, hogyan tudjuk megtartani a jó helyezésünket az alapszakaszban. A sok mérkőzés között meg kell találnunk a terhelés és a pihenés ideális egyensúlyát, hiszen a nemzetközi szereplés miatt mi sokkal több mérkőzést játszunk ellenfeleinknél. Amikor ők pihentek, nekünk akkor is meccsünk volt. És nem is akármilyenek, mert a Visegrád Kupa és a Kontinentális Kupa is komoly sorozat. 

- A Kontinentális Kupában jól ment a játék, de természetesen csalódott vagyok, a gólomat természetesen elcseréltem volna arra, hogy az utolsó 20 másodpercben ne kapjunk gólt, és a rendes játékidőben győzzünk - tekintett vissza Ritó László. - Most már csak előre nézünk! A Visegrád Kupában tovább szeretnénk jutni, és hiába nagyon kemény az Erste Liga, ott sem szeretnénk pontokat hullajtani, mert a középszakasz előtt jól jön a pluszpont. Szeretnénk először az alapszakaszt megnyerni, és a Magyar Kupát. 

A sajtótájékoztató anyaga látható lesz az M4 Sporton, a Miskolc Televízióban, hallható a Rádió M-en, de az online hírportálok (boon.hu, minap.hu, stb.) mellett bárki elolvashatja majd a szombati Észak-Magyarországban és a Nemzeti Sportban is. A DVTK TV ezúttal is készített egy rövid összefoglalót.