Beharangozó 2017. december 21., csütörtök

„Nekünk is kell egy kis kihívás”

A karácsonyi időszakban sincs megállás a DVTK Jegesmedvék számára. Pénteken a Ferencváros vendégei lesznek a piros-fehérek, majd karácsony második napján az Újpestet fogadják, de a két ünnep között sem pihenhetnek Mikael Tisell tanítványai, hiszen több mérkőzés is vár rájuk. Szokásos heti sajtótájékoztatónkon a vezetőedző mellett ezúttal Peter Sakaris vett részt.

„Nekünk is kell egy kis kihívás”


Erste Liga

2017. december 22., péntek
18:00 Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvék

2017. december 26., kedd
15:45 DVTK Jegesmedvék - Újpest TE

2017. december 28., csütörtök
18:00 Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék

2017. december 30., szombat
18:00 DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok

2018. január 2., kedd
19:00 MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék

A sajtótájékoztató anyaga látható lesz a Miskolc Televízióban, hallható a Rádió M-en, de az online hírportálok (boon.hu, minap.hu, stb.) mellett bárki elolvashatja majd a pénteki Észak-Magyarországban is.

- Biztos vagyok benne, hogy mind a két mérkőzés nagyon kemény lesz - mondta el Mikael Tisell, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. - A Ferencváros vissza akar majd nekünk vágni legutóbbi három vereségért, ők lesznek hazai pályán, így igencsak nehéz dolgunk lesz. A keddi Újpest elleni találkozó pedig azért is fontos, mert a sok nyert meccs után - nagyképűség nélkül - nekünk is kell egy kis kihívás. Most az a legnagyobb kihívás, hogy a hétfői vereség után legyőzzük őket. Ez téma is az öltözőben. Az elmúlt pár napban kétszer is találkoztunk a lilákkal, úgy érzem, a két csapatnak sikerült megismernie egymást. Hétfőn este nem tudtam a srácoknak szemrehányást tenni, a játékunk rendben volt, vannak ilyen meccsek, itt a lehetőség, hogy visszavágjunk.

- Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy a csapatunk a Kontinentális Kupával, a Visegrád Kupával, és a Magyar Kupával együtt 40 tétmérkőzést játszott a szezon kezdete óta, míg az ellenfeleink csak harminc körül járnak. Ez nagyon sok. A játékosok nem gépek, nem tudnak minden meccsen ugyanolyan teljesítményt nyújtani, de azon leszünk, hogy az hátralévő kilenc fellépésünkön elegendő pontot szerezzünk ahhoz, hogy megnyerjük az Erste Liga alapszakaszát.

- A pénteki mérkőzés után a csapat kap két nap pihenőt, de karácsony első napján, hétfőn már ismét jégen leszünk, hiszen a keddi karácsonyi találkozóval együtt január 2-ig négy meccset játszunk, így nincs sok idő a lazításra. A magam és a DVTK Jegesmedvék nevében kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek! - zárta Mikael Tisell.

- Egyáltalán nem jelent nehézséget, hogy a karácsonyi időszakban is kell játszani, már hozzászokhattunk az elmúlt években - mondta el Peter Sakaris. - Ez a munkánk és imádjuk a hokit.  Boldog karácsonyt mindenkinek!

Jótékonysági licit

Mint arról korábban már beszámoltunk, a DVTK Jegesmedvék szurkolói is gyűjtenek a hármas ikrekkel egyedül maradt hajdúszoboszlói édesapának.  

A szerda esti mérkőzésen több mint negyedmillió, egészen pontosan 263.690 forint adomány gyűlt össze, de úgy tűnik, ez csak a kezdet. Számos játékos is beszállt a gyűjtésbe, ők különleges emléktárgyakat ajánlottak fel árverésre.

A következőkre lehet licitálni:

- Gőz Balázs válogatott meze (kikiáltási ár 30 ezer forint) és DVTK Jegesmedvék csapat kabátja (kikiáltási ár 15 ezer forint)

- Vaszjunyin Artyomnak, a Jégkorongszövetség 90. éves jubileumi gáláján viselt meze, amelyet az egész válogatott aláírt (kikiáltási ár 20 ezer forint)

- Jesse Dudas ütője, amellyel 2015 márciusában, a MOL Liga döntő utolsó meccsén a Miskolci Jegesmedvék első bajnoki címét jelentő mesterhármasát lőtte. Mivel a miskolci szurkolóknak ez egy egészen emblematikus emléktárgya, ennek a kikiáltási ára 100 ezer forint (ezt a miskolci vezérszurkoló Fodor család és a játékos ajánlotta fel)

- Adorján Attilának a csapat által aláírt bajnoki meze (kikiáltási ára 30 ezer forint, ezt a klub ajánlotta fel)

- 3 darab “Extrem Hockey” sapka (kikiáltási ára darabonként 3 ezer forint, Szabó László felajánlása).

Licitálni a licitaharmasikrekert@gmail.com címen lehet 2017. december 26-án délig a név, e-mail cím, telefonszám megadásával.

A nyertes licitálók a december 26-án megrendezésre kerülő, Újpest elleni meccsen vehetik át az ereklyéket.