Beharangozó 2017. december 12., kedd

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-0

Ma este 6 óra 30 perckor a DVTK Jegesmedvék vendége az Erste Liga tabellájának második helyén álló MAC Budapest jégkorongcsapata volt. A házigazdák egy kemény és férfias összecsapás végén 2-0-ra diadalmaskodtak, tovább növelve előnyüket az Erste Liga tabelláján.

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-0


Több, mint 1000 néző hangjától volt hangos a jégcsarnok. A mieinknél Magosi Bálint újra csatarendbe állt, ám Jed Rusk, Láda Balázs és Ritó László kihagyta a mai mérkőzést kisebb sérülések miatt. Korongbedobást követően rögtön ketté is tört egy ütő, majd az első percekben sikerült átvenni a kezdeményezést. Már az elején szép cseleket láthattunk Pavuk Attilától, akinek lövését védte Bálizs Bence. A 3-ik percben hátrányba kerültünk, ami gól nélkül telt, később Kulmala is szép cseleket mutatott be a hazai közönségnek, sajnos lövése elakadt a vendégek védelmében. A 10-ik percben előnyben is kipróbálhattuk magunkat, ám a MAC védelme keményen dolgozott, így főleg távoli lövésekkel próbálkoztunk, ami nem eredményezett találatot, ezt egy újabb előny követte a 15-ik percben, ami ezúttal is gól nélkül telt.


Veszélyes vendég támadásokkal kezdődött a második játékrész. Rögtön az elején egy Dansereau-Brown összjáték végén Adorján védett nagyot. A 24-ik percben Brown húzta ki Vas János lábát, így két percig ismét előnyben próbálkozhattunk, ám a gól ezúttal is elmaradt. A harmad feléhez közeledve sikerült átvenni a kezdeményezést, előbb Tóth Adrián adta be a korongot Kulmalának, akinek lövését védte Bálizs, Majd Magosi közeli lövése is elakadt a vendégek kapusában. A35-ik percben aztán örülhettek a hazai szurkolók: Kulmala kapu mögüli passzát Tóth Adrián lőtte Bálizs kapujába (1-0). A harmad végén Magosi kapott jó indítást, amikor a vendégek csapatából Cunningham térdelte le oldalról, amiért vitatható módon kétperces pihenőre kényszerült, így előnyben fejezhettük be a harmadot.


Az utolsó játékrész egy kihasználatlan előnnyel indult. Alig telt le az előnyünk, máris hátrányba kerültünk, ám védelmünk ezúttal is helytállt. A 45-ik percben egy kisebb kakaskodást követően 4 a 4 ellen is lehetőséget kaptunk játszani, ami fél perc elteltével emberelőnybe fordult. 4 a 3 elleni felállásban szépen támadtunk, aminek meg is lett az eredménye: egy szép Vas-Kulmala összjátékot követően Pavuk lőtte ki a vendégek kapuját (2-0). A mérkőzés utolsó 10 percében bekeményített a vendégek csapata, aminek sorozatos kiállítás lett az eredmény, ám ezek rendre gól nélkül teltek el. Majoross Gergely időt kért a mérkőzés vége előtt egy perccel, és lehozta a kapust, ám ez sem volt elég a gólszerzéshez, így 2-0-ás végeredménnyel zárult a ma esti rangadó, így már 12 pont az előnyünk az Erste Liga tabelláján.

Erste Liga alapszakasz

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Miskolc, Jégcsarnok, 1018 néző. Játékvezetők: Babic, Kókai, Kormos, Muzsik.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Joe, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Ruikka, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Vojtkó, Bernáth, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Köllő, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
MAC Budapest: Bálizs (Arany) - Pozsgai, Macaluay, Klempa, Brown, Dansereau - Dudas, Cunningham, Bodó, Nagy, Orban - Vokla, Garát, Somogyi, Terbócs, Keresztury - Kovács, Tóth, Lőczi, Kedves. Vezetőedző: Majoross Gergely

2. harmad  35:14  Tóth A. (Kulmala, Leppanen)  1-0
3. harmad  46:55  Pavuk (Kulmala, Vas)  2-0  emberelőnyből

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyon örülök a mai esti győzelemnek, és különösen annak, hogy gól nélkül sikerült hozni ezt a találkozót. Sajnos két védőnk még mindíg hiányzik, és nagy öröm volt azt látni, hogy így is fölé tudunk kerekedni legnagyobb riválisunknak. Az elején még úgy látszott, hogy bármerre eldőlhet a ma este, a fordulópont Tóth Adrián gólja volt, a vezetés megszerzése után sokkal nyugodtabban tudtunk játszani. Nagyot küzdöttünk, de megérdemeltük a győzelmet, és az ezzel járó három pontot.

Majoross Gergely: Az eredménnyel nem vagyok teljesen elégedett, a csapatom hozzáállásával, erőfeszítéseivel viszont teljes mértékben. Sajnos néhányszor nem a legjobb döntés hoztuk, és sokszor túlbonyolítottuk a dolgokat, de az egyszerű megoldások sokszor célravezetőbbek. Hiába a lehetőség, ha nem tudjuk kihasználni, nem nyerünk.