Beharangozó 2017. október 21., szombat

DVTK Jegesmedvék - Crvena Zvezda 4-1

A Kontinentális Kupa C csoportjának selejtezőjében A DVTK Jegesmedvék a Crvena Zvezda Belgrade együttesével csaptak össze. A szombat délutáni találkozón a piros-fehérek végig magabiztos játékkal nyerték meg második csoportmérkőzésüket.

DVTK Jegesmedvék - Crvena Zvezda 4-1


Mérsékelt erőbedobással kezdett neki mindkét csapat, korongbedobást követően többet birtokoltuk a korongot, ám az első percekben nem sikerült számottevő helyzetet kialakítani. A2-ik percben hátrányba kerültünk, amit sikerült kivédekezni, és a kiegészülést követően sikerült átvinni a játékot a szerb csapat harmadába. Több helyzetünk is volt, Galanisz lövése épphogy elakadt Rankovic kapusban. A játék előrehaladtával több emberelőnyös helyzetünk is kihasználatlan maradt. A harmad vége felé a játék teljesen a szerb harmadba szorult, több jó kapura lövésünk is volt, ám ezek a lövések nem jutottak túl a szerbek hálóőrén.

 

A második harmadot élénkebben kezdtük és egy emberelőnyös helyzetben lehetőségünk adódott megindulni 3 a 2 ellen, a támadás végén Sakaris ütötte a korongot a szerb hálóba (1-0). A gól után is sokat támadtunk, a 26-ik percben Miskolczi vezette rá szépen a korongot, ám a háló itt sem rezdült. A 28-ik percben előnybe kerültünk, ami gól nélkül telt, ám ahogy kiegészült a szerb csapat, egy kapu előtti kavarodásból végül Miskolczi ütötte át a korongot a gólvonalon (2-0). A 30-ik percben ismét előnybe kerültünk, majd 4 a 4 következett, amit az ellenfél még az elején ki is használt, Brkusanin korongja talált utat Kiss Bence kapujába (2-1). A harmad végéig több szép támadást is bemutattak a mieink, Galanisz Nikandrosz lövései nem sokkal kerülték el a szerb kaput, ám a harmad végéig több helyzetet nem sikerült gólra váltani.

Gyorsan kezdtük a harmadik játékrészt, bedobást követően elhoztuk a korongot, én Galanisz Nikandrosz lövése be is talált (3-1). A játékot ezután is sikerült uralni, a korong csak ritkán hagyta el a szerb csapat harmadát. Az idő múlásával egyre többször sikerült megindulniuk ellenünk, ám ez a néhány próbálkozás rendszerint csak Kiss Bencéig jutott. A 42-ik percben egy elhozott bulit követően Vas János passzából Pavuk Attila lőtte ki Rankovic kapuját (4-1). A harmad hátralévő részében több szép támadást is indítottunk, a játék továbbra is a szerbek harmadában folyt, ahonnan csak ritkán került a korong a mieink kapuja elé, így a mérkőzés végére maradt a 4-1-es eredmény.

Kontinentális Kupa

DVTK Jegesmedvék - Crvena Zvezda Belgrade 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

Brassó, Patinoarul Olimpic Brasov​​, 120 néző. Játékvezetők: Gergely, Kaczmarek, Bandi, Csata.
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) - Rusk, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi - Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris - Gőz, Joe, Ritó, Tóth A., Kulmala - Vojtkó, Albert, Kölllő, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Crvena Zvezda Belgrade: Rankovic (Kozak) - Novakovic, Pajevic, Podunavac, Anic, Sabados - Vucurevic, Novakovic, Sefic, Bjelogric, Zwick, Djumic, Vukievic, Kerezovic, Brkusanin, Daniel, Buchkin, Olonov . Vezetőedző:  Krivoshlyk Igor

2. harmad  21:35  Sakaris (Pavuk, Vas)  1-0  emberelőnyből
2. harmad  29:01  Miskolczi  2-0
2. harmad  32:18  Brkusanin 2-1
3. harmad  40:31  Galanisz  3-1
3. harmad  51:03  Pavuk (Vas, Sakaris)  4-1

Értékelés

Mikael Tisell: Lassan indult be a mérkőzés, az első harmadban nem tudtunk gólt ütni. Szerencsére a második harmadban sikerült kihasználni az emberelőnyt a harmad elején, és onnantól kezdve jobban ment a játék is. A harmadik harmad tetszett a legjobban, ahol kapott gól nélkü sikerült kettőt ütni, úgyhogy elégedett vagyok a csapat teljesítményével.