Beharangozó 2017. október 22., vasárnap

DVTK Jegesmedvék - ASC Corona Braşov 3-0

A Koninentális Kupa C csoportja selejtezőjének utolsó mérkőzéseként a DVTK Jegesmedvék az ASC Corona Braşov jégkorongcsapatával találkozott. A piros fehérek egy jó tempójú, küzdelemmel teli játékban győzték le a selejtező házigazdáját, biztosítva helyüket a Kontinentális Kupa következő körében.

DVTK Jegesmedvék - ASC Corona Braşov 3-0


A várakozásoknak megfelelően nagy erőbedobással állt bele mindkét csapat a játékba. Korongbedobás után a mieink kerekedtek fölül, már az első percekben sikerült egy előnyt kiharcolni, és bár ez értékesítetlen maradt, szép kapura lövéseket láthattunk a mieinktől. Az 5-ik perc után a brassóiak is éledtek, Gliga lövését azonban Adorján könnyűszerrel védte. A hatodik percben aztán örülhetett a piros-fehér közönség, Rantanen találta el jól a Polcról kipattanó korongot, megszerezve ezzel a vezetést (1-0). A gól után is uraltuk a játékot, a korong többet járt a brassói harmadban, és a 10 percben újabb előnyhöz jutottunk, ami ezúttal nem maradt kihasználatlanul, Leppanen passzából Pavuk talált Polc kapujába (2-0). A harmad végéhez közeledve láthattunk néhány kapura lövést a brassói csapattól, ám Adorján kapus t nem lehetett meglepni, így 2-0-s állással lett vége a játékrésznek.

A második harmadra is az első játékrészben megszokott iram volt jellemző. Már az első percekben sikerült komolyan veszélyeztetni a brassói kaput, Vas János lövése centikkel kerülte el Polc hálóját. A harmad első felében sikerült teljesen beszorítani az ellenfelet saját harmadába, innen csak egy emberelőny alkalmával sikerült kitörniük, de néhány távoli próbálkozásnál többre nem futotta.  A játékrész végéhez közeledve egyre erősebben próbált támadni a kék-sárga csapat, ám védelmünk és kapusunk állták a jeget. A kezdeményezést sikerült megtartani a harmad végéig, a harmad végén Pavuk adta be a korongot a remek ütemben érkező Sakarisnak, ám a szerencsétlenül pattanó korong végül nem landolt Polc kapujában, így maradt az állás.

A harmadik játékrészben sem lassult a tempó, a hazaiak mindent bevetettek, hogy felzárkózzanak, már a harmad elején szükség volt Adorján bravúrjaira. A 45-ik perc után sikerült átvinnünk a játékot az ellenfél harmadába, majd a 47-ik percben hátrányba kerültünk, aminek kivédekezéséhez ismét szükség volt kapusunk bravúros teljesítményére. Az 50-ik percben aztán előnyben játszhattunk, amiből kettős előny lett, az 51-ik percben épphogy kiegészült a Brassó, amikor Vas passzából Sakaris talált Polc kapujába, tovább növelve az előnyt (3-0). Ezt egy kivédekezett emberhátrányos kettő perc követte, majd Adorján lehozatalával megpróbáltunk 6 emberrel a támadást, ám nem sikerült eljutnunk a brassói kapuig. Ezt egy emberelőny követte, ami kihasználatlan maradt, így a játék végéig nem esett több gól, a 3-0-s eredménnyel biztosítottuk helyünket a Kontinentális Kupa következő fordulójában.


Kontinentális Kupa

DVTK Jegesmedvék - ASC Corona Braşov 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

Brassó, Patinoarul Olimpic Brasov​​,  980 néző. Játékvezetők: Kaczmarek, Trilar, Bandi, Sikó.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi - Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris - Gőz, Joe, Ritó, Tóth A., Kulmala - Vojtkó, Albert, Kölllő, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
ASC Corona Braşov: Polc (Tőke) - Sikorovs, Filip, Walls, Macmillan, Gliga - Stoflet, Nagy, Zabludovsky, Wilgosh, Bíró - Bors, Molnár, Yemelyanenko, Zsok, Peter - Nagy, mihály, Saluga, Tranca. Vezetőedző: Lacroix Martin

1. harmad  05:30  Rantanen  1-0
1. harmad  10:47  Miskolczi (Leppanen, Galanisz)  2-0  emberelőnyből
3. harmad  50:55  Sakaris (Vas)  3-0  emberelőnyből

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyon örülök a mai győzelemnek, tudom, hogy a játékosok és a klubvezetés egyaránt rengeteget dolgoztak, hogy eljussunk idáig. Nagyon jó csapatunk van, tele ütőképes játékosokkal, ezt jól mutatja, hogy mindig sikerül felülkerekednünk bármilyen elénk kerülő akadályon, általában győzelmet várnak el tőlünk, és ezek a fiúk képesek szállítani ezeket. Ismét jól játszottunk, 3 gólt lőttünk egy olyan csapatnak, mint a Brassó, kapott gól nélkül, ez sokmindent elmond, nagyon elégedett vagyok az elmúlt napok teljesítményével.

Farkas Tamás kapusedző: Esélyesként érkeztünk a tornára, és bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a legjobb csapat. A mai mérkőzésen sem volt kérdés, hogy ki tett többet a győzelemért, de ki kell emelnem a csapat védekező harmadban nyújtott teljesítményét, nagyon jól helytálltak, és jelentősen megkönnyítették a kapusunk dolgát, aki ha kellett, azért ott volt, de megemelem a kalapom ezelőtt a védekezésben bemutatott teljesítmény előtt.

Nagy Ádám csapatmenedzser: Szeretnék gratulálni a csapatnak az egész csoportkörben mutatott teljesítményéért. Nehéz esélyesként szerepelni egy ilyen tornnán, mert csak veszteni valónk van, de a fiúk bebizonyították, hogy két gyengébb ellenfél után is fel tudnak pörögni és egy ilyen, döntőnek is beillő mérkőzésen legyőzni a házigazda csapatot, úgyhogy az egész klub nevében köszönjük a teljesítményüket.