Beharangozó 2017. november 29., szerda

MK: Soroksár - DVTK 1-3 (1-1)

A Magyar Kupa 8. fordulójában a DVTK jutott a legjobb 16 csapat közé. Az első félidőben a Oláh Bálint szerzett vezetést a Diósgyőrnek, amit a hazaiak kiegyenlítettek. Folyamatosan nyomott a DVTK, végül Ugrai Roland két góljával lett meg győzelem.

MK: Soroksár - DVTK 1-3 (1-1)

Magyar Kupa 8. forduló

Soroksár SC - Diósgyőri VTK 1-3 (1-1)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Játékvezető: Németh Ádám (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szalai Balázs).
Soroksár: Kovács D. - Fülöp N., Gyepes, Valencsik, Silye - Gyömbér, Huszák T. - Albert, Tamási, Frőhlich - Pál A. Vezetőedző: Lipcsei Péter.
DVTK: Antal - Nagy T. Lipták, Tamás, Forgács - Vela, Nono, Tóth B., Oláh  - Szarka, Bacsa. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Csere: Frőhlich helyett Gárdos a 14., Gyepes helyett Csillag a 22., Szarka helyett Ugrai és Nono helyett Busai az 56., Silye helyett Derekas a 62., Bacsa helyett Ioannidis a 73. percben.
Sárga lap: Nagy T. a 89. percben.
Piros lap: Fülöp a 84. percben.
Gólszerző: Oláh B. (0-1) a 15., Pál A. (1-1) a 37., Ugrai (1-2, 11-esből) a 85., Ugrai (1-3) a 89. percben.


Kulcspillanatok

15. perc: "Speedy" Vela húzott el a jobb oldalon, a felezővonaltól a 16-osig vezetve a labdát, beadását Szarka félfordulatból kapura lőtte, ezt Kovács még védte, a kipattanót viszont Oláh Bálint balról a hosszú alsó sarokba gurította, 0-1

37. perc: Tamási bal oldali szabadrúgását Pál András az ötös előteréből a kapuba fejelte,1-1

85. perc: Diósgyőri szöglet balról, Ugrai beadását Vela kapura lőtt, amit blokkoltak, majd Tóth B. tekerését a bal fölső sarok elől kézzel ütötte ki a védő Fülöp, 11-es és kiállítás. Ugrai Roland állt a labda mögé, és a léc alá lőtte a labdát, 1-2

89. perc: Vendég kontra, Forgács passzát Ugrai Roland balról befelé tolta, majd 16 méterről Kovács keze mellett a kapuba bombázott, 1-3

Értékelés

Lipcsei Péter: - Rossz szezon után vagyunk, ráadásul úgy fogadtuk a DVTK-t, hogy tudtuk, ők az esélyesebbek. Azt mondtam a játékosoknak, hogy szívüket lelkület tegyék ki a pályára, és utána úgy jöjjünk be az öltözőbe, hogy egymás szemébe tudjunk nézni. Ez megtörtént, gratulálok a csapatomnak, és gratulálok a a DVTK-nak is a továbbjutáshoz!
Bódog Tamás: - Igazi kupamérkőzést játszottunk! Az alasonyabb osztályban játszó csapat mindig próbálja megnehezíteni a favorit helyzetét, és ma is visszaköszönt ez a szituáció. Nem mi tettük magunk számára nehézzé ezt a mérkőzést, hanem a Soroksár erejét mutatja, hogy sokáig nyílt volt a párharc. Volt egy olyan fázis, 1-1 után, amikor nem látszott az osztálykülönbség. Akkor nem voltam olyan nyugodt. A második félidőben domináltunk, tudtuk uralni a mérkőzést, ugyanakkor 1-1-nél benne volt a veszély, hogy egy kontrából, pontrúgásból újra betalál az ellenfél. Amíg nem rúgtuk meg a 2. gólt, sajnos csak a legvégén, addig egy igazi kupamérkőzést játszottunk. A jó mérkőzés kitétel túlzás, mert inkább a küzdelem dominált, de kupamérkőzésnek kupamérkőzés volt. Sok sikert kívánok a bajnokságban a Soroksárnak!