Beharangozó 2017. november 28., kedd

"Nagyon komolyan vesszük a Soroksárt"

Szerdán délben Soroksáron játszik a DVTK labdarúgó csapata a Magyar Kupában. A tét a legjobb 16 közé kerülés. A csapat már kedden elutazott Budapestre. A busz indulása előtt Bódog Tamással beszélgettünk.

"Nagyon komolyan vesszük a Soroksárt"


Magyar Kupa 2017/2018 8. forduló

2017. november 29., szerda
12:00 Soroksár SC - Diósgyőri VTK

- Az eddigiektől eltérően nem harmadosztályú, hanem második vonalbeli ellenféllel találkozunk. Ennek tükrében milyen összeállításban küldöd pályára a csapatot?

- Egy NB II.-es csapat komolyabb erőt képvisel, mint egy NB III.-as, de mi vagyunk az NB I.-esek, úgyhogy aki keretben van, annak meg kell birkóznia ezzel a feladattal. Teljesen mindegy, hogy ki lesz kezdőben.

- Azok, akik nem játszanak a szombati bajnokin, rendszerint a vasárnapi NB III.-as meccsen kapnak szerepet. Könnyebbséget jelenthet most, hogy a pálya használhatatlansága miatt elmaradt a DVTK tartalékcsapatának vasárnapi meccse?

- Nem játszik semmilyen szerepet, mert ezúttal lett volna néhány változtatás és azok, akik szerdán pályára fognak lépni, eredetileg sem játszottak volna vasárnap.  

- Mennyire sikerült kielemeznünk az ellenfelet?

- Úgy érzem, hogy sikerült. Két hete én is megnéztem őket és most hétvégén is kint volt a stábból egy emberünk a meccsükön. Ugyanolyan elemzést végeztünk, ugyanúgy készülünk, mint ha egy bajnoki meccs lenne. Nagyon komolyan vesszük a Soroksárt.

- Bár Soroksárnak hívják, de szerdai ellenfelünk gyakorlatilag a kis Ferencváros. Ha megnézzük a keret összetételét, akkor láthatjuk, hogy vannak rutinosabb - volt NB I.-es - játékosok és fiatal tehetségek is a csapatban. Milyen játékra számítasz az ellenféltől?

- Ők is egy olyan szériában vannak, amikor semmi sem sikerül. Eredménytelen időszakot élnek meg (az utolsó hét bajnoki mérkőzésükön öt vereség és két döntetlen a mérlegük - a szerk.). Ha megnézem a keretüket, akkor egyértelmű, hogy van náluk több korábbi neves játékos. Ugyanakkor nem szeretnék megbántani senkit, de természetesen ezekben a játékosokban már nincs akkora sebesség, olyan dinamika, ami őket évekkel ez előtt jellemezte. De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnének veszélyesek, sőt. Elég Gyepes Gábort említenem, aki kimagaslik jelenleg a csapatból. Veszélyes gárda, amely góljai nagy részét pontrúgásból szerzi. Kíváncsi vagyok én is a meccsre, de optimális esetben ki kell ütköznie az osztálykülönbségnek. Ha mi tudjuk diktálni a tempót, akkor jó esélyünk van a következő körbe kerülni.

- Egy esetleges győzelem mekkora lökést adhat a csapatnak a hétvégi bajnoki előtt? Mire számítasz a saját csapatodtól?

- Nem csak az ellenfél, de mi is rossz szériában vagyunk. A csapatnak át kell éreznie, hogy ha fel akarjuk magunkat építeni a hétvégi mérkőzésre, azt csak úgy tudjuk elérni, ha pozitívan jövünk ki ebből a meccsből. Egyelőre bosszantó még a múlt hétvégi vereség, és ezt csak úgy lehet feledtetni, ha most továbbjutunk, és abból erőt merítve tudunk majd Mezőkövesdre utazni.

- Van olyan, akire nem számíthaszt?

- Eperjesi Gábor megsérült a múlt hétvégi mérkőzés előtt, rá még vár néhány kivizsgálás, így ő biztosan nem utazik velünk. A többiek egészségesek. 

Információk

További párosítások

2017. november 28., kedd
12.00 Kisvárda (NB II.) - Puskás Akadémia FC 0-1

2017. november 29., szerda
12.00 Gyöngyösi AK (NB III.) - Budapest Honvéd
12.00 Budafoki MTE (NB II.) - Debreceni VSC
12.00 Vecsési FC (NB III.) - Újpest FC
12.00 Vác FC (NB II.) - Videoton FC
12.00 Nagykanizsa (megyei I.) - Érdi VSE (NB III.)
12.00 Nagyecsed (megyei I.) - BFC Siófok (NB II.)
12.00 Sényő (megyei I.) - Rákosmente (NB III.)
12.00 Tiszaújváros (NB III.) - Békéscsaba (NB II.)
12.00 Szarvas (megyei I.) - Zalaegerszegi TE FC (NB II.)
12.00 Cigánd (NB III.) - Dorog (NB II.)
16.00 Dunaújváros (NB III.) - Balmazújváros
16.30 Csákvár (NB II.) - Paksi FC
16.30 ETO FC Győr (NB II.) - Nyíregyháza Spartacus (NB II.)
20.00 MTK Budapest (NB II.) - Gyirmót FC Győr (NB II.) (Tv: M4 Sport)

A DVTK a Magyar Kupában

2017/2018

7. forduló

2017. október 24., szerda
13:30 Balassagyarmati VSE - Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

6. forduló

2017. szeptember 19., kedd
15:00 VLS Veszprém - Diósgyőri VTK 0-3 (0-2)

Történelem: a DVTK szereplése a Magyar (Népköztársasági) Kupában