Beharangozó 2018. február 20., kedd

MK: DVTK - Vác 2-0 (1-0)

A Magyar Kupa 9. fordulójának első mérkőzésén kétgólos előnyt szerzett a DVTK a Vác ellen sűrű hóesésben, nem éppen ideális időjárási viszonyok között. Az első félidőben Nikolaos Ioannidis fejesével szerzett vezetést a DVTK, amit nem sokkal a lefújás előtt Bacsa Patrik duplázott meg. A továbbjutás két mérkőzésen dől el, a visszavágót február 28-án, szerdán játsszák a csapatok Óbudán.

MK: DVTK - Vác 2-0 (1-0)

Magyar Kupa 9. forduló, 1. mérkőzés

Diósgyőri VTK - Vác FC 2-0 (1-0)

Mezőkövesd, Városi Stadion, 1434 néző. Játékvezető: Csonka Bence (Csatári Tibor, Bornemissza Norbert).
DVTK: Antal - Brković, Lipták, Karan, Tamás - Vela, Hasani, Tóth B., Shestakov - Ioannidis, Bacsa. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
Vác: Abu - Hegedűs, Szabó N., Tóth F., Görgényi - Búrány, Gulyás - Kákonyi, Tóth G., Zsolnai - Balajti. Edző: Nagy Tibor.

Csere: Búrány heyett Kiliti a 46., Vela helyett Kocsis az 55., Ioannidis helyett Szarka az 59., Tóth B. helyett Ugrai a 82., Kákonyi helyett D'Urso a 84. percben.
Sárga lap: Gulyás a 81., Zsolnai a 86. percben.
Gólszerző: Ioannidis (1-0) a 30., Bacsa (2-0) a 87. percben.


Kulcspillanatok

30. perc:  Brković jobb oldali beadása után középen Nikolaos Ioannidis emelkedett a legmagasabbra, és a kapu jobb oldalába fejelt, 1-0  

87. perc: Diósgyőri szöglet balról, Ugrai első beadását kifejelték a védők, visszakerült hozzá több csellel befelé húzott a 16-os előterében, lőtt passzát Tamás balról középre adta, ahol Karan segítségével végül Bacsa Patrik elé került, aki közelről nem hibázott, 2-0

Értékelés

Bódog Tamás: - Nem volt egyszerű mérkőzés, mert ha nem is szólt közbe az időjárás, de megnehezítette mindkét fél számára a mérkőzést. Ennek ellenére jó és élvezhető mérkőzést játszottunk, amiben a Vác partner volt, sokszor eltüntették a meglévő osztálykülönbséget. Például a második félidő első negyedórájában sok problmát okoztak nekünk. 2-0-ra, kapott gól nélkül tudtuk lehozni a mérkőzést, az ellenfélnek is voltak helyzetei, de a mérkőzés nagy részében lehetett látni az osztálykülönbséget. Ezen a pályán, amit lehetett, mindent megtettek a játékosok, mindenki éhes volt a párharcokra, amit jó százlékban meg is nyertünk. Ilyen körülmények között mást nem is lehetett játszani, párharcokra volt kihegyezve a mérkőzés, a tervezett látványos játék háttérbe szorult, az egyszerűség dominált. 2-0-ra nyertünk, rendben van. Biztosan nem dől el a továbbjutás kérdése, ah még két gólt lövünk, akkor is azt mondanám, hogy könnyebb a helyzetünk, de még nem dőlt el.
Nagy Tibor: - Jól fölkészültünk a DVTK-ból, bár nehézséget okozott, hogy régóta nem láttuk őket játszani, például az új játékosokat nem ismertem. Azt tudtam, hogy egy magaas csapat, amelyik letámad. Rengeteg párharcra számítottunk, amit jól bírtunk, büszke vagyok a srácokra, mert amit kértem, az utolsó percig sikeresen megcsináltunk. Ugyan akadtak kisebb problémák, de ez természetes, hiszen az év elején járunk. A mi játékunk a földön zajlik, a kisjáték jellemző ránk, mert  alacsony csapat vagyunk, ezért a pályaviszonyok sem voltak a segítségünkre. Próbáltunk játszani, helyzetet is kialakítottunk, amiből az egyik nagy ziccer volt, tehát nem csak védekeztünk, hanem megpróbáltunk támadni is. Rengeteg hazai beívelés jött a szélekről szabadrúgásból, szögletekből, ebből alakultak ki a helyzetek, az első gól is ilyen szituáció után született fejesből, a második is egy kavarodást követően. A mai napon ennyivel jobb volt a DVTK, de mi is becsületesen helytálltunk.