Beharangozó 2018. március 28., szerda

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 4-1

Szerda este 8 órakor a DVTK Jegesmedvék vendége a MAC Budapest jégkorongcsapata volt az Erste Liga döntőjének negyedik mérkőzésén. Az elejétől fogva kemény és férfias összecsapás végül 4-1-es hazai győzelemmel zárult, ezzel 3-1-re szépítettünk a négy győzelemig tartó párharcban.

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 4-1


Nagy volt a tétje a szerda esti összecsapásnak, a DVTK csapatának nem volt lehetősége hibázni, ha folytatni akarta az Erte Liga döntőjét. Rögtön korongbedobás után egymásnak feszültek a felek, kemény, férfias csata alakult ki a jégen. A 4. percben előnyhöz jutottunk, itt Vas János dolgoztatta meg Bálizst, ám a vendég hálóőr állta a lövéseket. A 7. percben Garát lövését védte Adorján. Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, mindkét oldalon veszélyes és gyors támadásokkal, ám a kapuk nem forogtak veszélyben. A 12. percben hátrányba kerültünk, itt Somogyi előtt adódott nagy helyzet, ám lövése elkerülte a kaput. A harmad hátralévő perceiben kemény ütközéseket és gyors kontrákat láthattunk, ám mindkét csapat keményen védekezett, így gól nélkül zárult a játékrész.


Nem csillapodott a játék tempója a második játékrészben sem, 30 másodperc elteltével Magosi könyvelhetett el egy veszélyes lövést, majd Sakaris is tesztelte a vendég hálóőrt, a másik oldalon Dudas engedett el egy távoli bombát, Adorján magabiztosan védte. A 27. percben Galanisz adott remek passzt Magosinak, akinek lövését Bálizs épphogy védeni tudta. A 29. percben aztán megtört a jég, sajnos a vendég szurkolók örülhettek: Klempa szerzett korongot, egy szóló után lövésére nem ért oda Adorján (0-1). Nem kellett sokáig várni a válaszra: egy perc elteltével Kulmala varrta a korongot a rövid felsőbe (1-1). A 32. percben egy szép akció végén Miskolczi lövése talált kapuvasat. A 35. percben hátrányba kerültünk, ennek ellenére sikerült vezetést szerezni: Magosi kapott remek korongot Galanisztól, és bőrözte be Bálizst (2-1). A harmad végére jutott még két perc emberhátrány, amit derekasan kivédekeztünk, nem utolsó sorban Adorján kiváló védéseinek hála.


Az utolsó játékrész is hazai rohammal indult, Galanisz lövését védte Bálizs Bence. A harmad eleje egyértelmű hazai fölényben telt, a MAC csapata csak néhány kontra erejéig tudott felszabadítani, a 47. percben Dansereau próbálkozott, ám lövését védte Adorján. Az 50. percben Kulmala lövését védte Bálizs, majd 4 a 4 ellen is kipróbálhatták magukat a felek, ám találat továbbra sem esett. Az 56. percben Sakaris és Kulmala mutatott be szép összjátékot, majd kicsivel később Dansereau próbálta becsapni Adorjánt, ám hálóőrünk bravúrosan helytállt. A mérkőzés hajrájában az eddigieknél is keményebb játékot láthattunk, az 58. percben Tóth Adrián kapott remek indítást, akit Cunningham csak durva szabálytalanság árán tudott megállítani, így ismét előnybe kerültünk. Majoross Gergely időt kért, és lehozta kapusát, ám taktikája nem jött be: Galanisz lőtte ki a korongot kapunk elől, ami meg sem állt a MAC ketrecéig (3-1). Ezt nehezen tudták feldolgozni a vendégek, először Mansson kényszerült a büntetőpadra, akit Brown követett. Bálizs visszaállt kapujába, ám 3 az 5 ellen nem sok esélye volt: Sakaris kapott tisztán korongot, és szerezte meg a 4. hazai találatot (4-1). Lefújásig több találat nem esett, így 3-1-re szépítettünk a négy győzelemig tartó párharcban.


​​​​Erste Liga rájátszás, döntő, 4. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

Miskolc, Jégcsarnok, 1925 néző. Játékvezetők: Kicses, Soós, Muzsik, Kis-Király.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Kulmala, Sakaris - Vojtkó, Joe, Vas, Hajós, Tóth A. - Köllő, Berta, Tóth G, Albert. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
MAC Budapest:  Bálizs (Arany) - Cunningham, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau - Garát, Kovács, Terbócs, Mansson, Somogyi - Pozsgai, Bodó, Orban, Toth . Majoross, Vokla, Tóth R., Nagy K., Keresztury. Vezetőedző: Majoross Gergely.

2. harmad  28:52  Klempa  0-1
2. harmad  30:17  Kulmala (Hajós)  1-1
2. harmad  35:52  Magosi (Galanisz, Rantanen)  2-1  emberhátrányból
3. harmad  59:43  Galanisz 3-1  emberelőnyből
3. harmad  59:58  Sakaris (Pavuk)  4-1  emberelőnyből

Értékelés

Mikael Tisell: Szorosan indult a mérkőzés, az első harmadban még fej-fej mellett haladtunk. Szerencsére a második harmadban magunkra találtunk, és onnantól miénk volt a mérkőzés. Kemény és szoros összecsapás volt, ahol apróságok döntöttek, de szerencsére jó volt az emberelőnyös játékunk, a védekezésünk és a támadó harmadban mutatott munkánk is. Mostantól a szombatra koncentrálunk, szeretnénk azt a mérkőzést is megnyerni.