Beharangozó 2018. augusztus 7., kedd

HC Košice - DVTK Jegesmedvék 7-1

Lejátszotta Kassán első nyári felkészülési mérkőzését a DVTK Jegesmedvék jégkorong csapata. Az ellenfél a HC Košice volt. Az összeszokott hazai gárda keményen küzdött, és bár helyenként sikerült felvennünk a kesztyűt, végül 7-1-es hazai győzelemmel zárult a találkozó.

HC Košice - DVTK Jegesmedvék 7-1


A nyári felkészülés után mérsékelt lendülettel álltunk bele a mérkőzésbe, míg a hazai csapat nagy energiákat mozgósítva kezdte meg az idei szezon első harmadát. Az első percekben Adorján tartotta játékban csapatunkat, több bravúrt is bemutatott.  A harmad első felét a hazai csapat dominálta. A 6. percben Marcel lövését még hárítani tudta Adorján, ám a 8. percben egy kipattanó lövés csorgott a vendég kapuba (1-0). A harmad feléhez közeledve Kulmala és Magosi is mutatott be szép kapuralövéseket, ám a hazai kapus résen volt. A 14. percben ismét Adorján nyúlt bele bravúrosan egy keresztbe tett korongba. A harmad végére ismét feljöttek a hazaiak, először a 16. percben szereztek találatot, amikor egy késleltetett kiállítás következtében 6 az 5 ellen tudtak támadni (2-0). Ezt követte Hascak gólja a 18. (3-0) és Galambos szóló találata a 19. percben (4-0), így tetemes hazai előnnyel mehettünk pihenni.

A második játékrész kiegyenlített küzdelemmel indult, a 25. percben még egy emberelőnyt is sikerült kiharcolni, ám a hazai csapat keményen védekezett, így nem sikerült gólra váltani. Kiegészülve keményen rohamoztak, aminek szinte rögtön meg is lett az eredménye, Rafka talált Adorján kapujába a 27. percben (5-0). A gól nagy lendületet adott a hazaiaknak, a 28. percben egy elhozott bulit lőtt el Martin, lövése a kapuvasról pattant ki. A 29. percben ismét előnybe kerültünk, majd 4 a 4 elleni játék következett, amikor egy elhozott buliból kapura tartó korong talált ismét utat a diósgyőri kapuba (6-0). A harmad végéig ismét lehetőségünk volt 4 a 4 ellen játszani, amit egy emberelőny követett a 35. percben, ám ebben a harmadban sem sikerült áttörnünk a falat, így maradt a hazai fölény.

Az utolsó játékrész egy áthúzódó hátránnyal kezdődött, amit sikerült kivédekeznünk, nem kis részben Adorján védéseinek köszönhetően. A 47. percben sortűz alá vettük a kassai kaput, ám lövéseinket rendre fogra a hazaiak hálóőre. Az 50. percben aztán megtört a jég, Somogyi kipattanó lövését Galanisz emelte a szlovák kapuba, megszerezve ezzel az első vendég találatot (6-1). A gólt követően kiegyenlített küzdelem folyt, ám a 14 percben McDowell találta el jól a korongot, távoli lövése beakadt a keresztvas alá (7-1). A harmad végéhez közeledve több helyzetet is sikerült kialakítanunk, ám az eredmény lefújásig nem változott.

Felkészülési időszak, 1. mérkőzés

HC Košice - DVTK Jegesmedvék 7-1 (4-0, 2-0, 1-1)

Kassa, Crow Arena, 1050 néző.
DVTK Jegesmedvék: Duschek (Adorján) - Crawford, Kiss, Kulmala, Loiseau, Vas - Rusk, Milam, Somogyi, Galanisz, Magosi - Láda, Szirányi, Miskolczi, Harrison, Luptak - Vojtkó, Ritó, Hajós, Vincze. Vezetőedző: Geln Hanlon. ​​​​​
HC Košice: Habal (Skorvánek) - Lendak, Dudas, Hascak, Brophey, Kafka - Koch, Sedivy, Hricina, Galambos, Soltes - McDowell, Pulli, Petras, Suja, Jokel - Michalcin, Mikula, Krajnak, Zitny . Vezetőedző: Roman Šimíček.

1. harmad  07:52  Suja (Soltes, Hricina)  1-0
1. harmad  16:08  Hascak (Lendak)  2-0  emberelőnyből
1. harmad  18:40  Hascak 3-0
1. harmad  19:20  Galambos (Lendak)  4-0
2. harmad  26:38  Rafka (Hascak, Bropey)  5-0
2. harmad  29:25  Rafka (Hricina)  6-0
3. harmad  49:15  Galanisz (Somogyi)  6-1
3. harmad  53:53  McDowell (Soltes)  7-1

Értékelés

Glen Hanlon: Nem volt ez könnyű mérkőzés számunkra, gyorsan kezdett a hazai csapat, ez a sebesség és kontroll meglepett minket. Tudtuk, hogy az idén keményebb mérkőzések várnak ránk, ezen a szinten nem lehet egy pillanatra sem lazítani. Sok tapasztalattal gazdagodtunk ma, biztos vagyok benne, hogy pár héttel később hasznunkra válnak majd az itt tapasztaltak.

A DVTK Jegesmedvék mezszámai a felkészülési időszak alatt:
4 - Crawford
5 - Rusk
6 - Szirányi
7 - Hajós
8 - Galanisz
9 - Somogyi
11 - Kulmala
14 - Loiseau
15 - Kiss
16 - Vincze
17 - Láda
19 - Ritó
22 - Harrison
24 - Milam
25 - Vas
27 - Luptak
31 - Adorján
32 - Duschek
54 - Vojtkó
71 - Miskolczi
82 - Magosi