Beharangozó 2018. július 22., vasárnap

FTC - DVTK 4-1 (3-1)

Az OTP Bank Liga nyitófordulójában az FTC egy öngóllal és egy jól eltalált lövéssel szerzett vezetést, majd Bacsa Patrik szép góljával zárkózott a DVTK. Az első félidő lefújása előtt megítélt büntetőt Antal Botond védte, mégis kétgólos hátrányban folytatódott a mérkőzés. A második félidőben még egy gól esett, ezzel alakult ki a végeredmény.

FTC - DVTK 4-1 (3-1)

OTP Bank Liga 1. forduló

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 4-1 (3-1)

Budapest, Groupama Aréna, 6920 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (ifj. Tóth Vencel, Albert István; Pintér Csaba, Gaál Gyöngyi)
FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Frimpong, Blažič, Heister - Spirovski, Leandro - Varga R., Lanzafame, Gorriaran - Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.
DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Tamás M., Forgács - Hasani, Mazalović, Busai - Makrai, Bacsa, Ugrai. Vezetőedző: Fernando Fernandez.

Csere: Ugrai helyett Ioannidis a 46., Lanzafame helyett Petriak a 68., Forgács helyett Bárdos a 71., Gorriaran helyett Rodriguez a 76., Varga R. helyett Finnbogasson a 82., Busai helyett Vernes a 85. percben.
Sárga lap: Gorriaran a 18., Blažič a 60., Bacsa a 61., Frimpong a 71.  percben.
Gólszerző: Tamás M. (1-0, öngól) a 15., Heister (2-0) a 25., Bacsa (2-1) a 45., Varga R. (3-1) a 45+1., Varga R. (4-1) a 69. percben.


Kulcspillanatok

15. perc: Böde bal oldali beadását a menteni igyekvő Tamás Márk a saját kapujába kanalazta egy támadó elől, 1-0

25. perc: Az előretörő Marcel Heister futott be egy jó indítással a 16-os bal oldalára, ahonnan egyből kilőtte a hosszú alsó sarkot, 2-0

45. perc: Kiváló labdát kapott Bacsa Patrik a 16-os vonalán Makraitól, kapura fordult, majd tolt egyet rajta és Dibusz fölött a hálóba lőtt, 2-1

45+1. perc: Büntető az FTC-nek, Lanzafame elesett egy védő szorításában, Andó-Szabó Sándor pedig könnyú síppal ítélt. Varga Roland állt a labda mögé, a kapu jobb oldalába tartó lövését Antal hatalmas bravúrral védett, azonban a kipattanót Varga a bal alsóba lőtte, 3-1

68. perc: Egy bal oldali beadást Varga Roland fejelt a hosszú oldali kapufára, ahonnan a kapuba pattant a labda, 4-1

Értékelés

Thomas Doll: - Egy csalódött csütörtöki nap után a fiúk ma nagyon jól összpontosítottak. A kiesés és az utazás után a mérkőzés első 7-8 percében látni lehetett, hogy még nehezek a fiúk lábai. Ezt követően domináltunk, és a szünetig eldönthettük volna a mérkőzést. Igaz, a találkozó egyik szakaszában figyelmetlenül védekeztünk, ekkor kaptuk a gólt is. Látni lehetett, hogy többen később csatlakoztak hozzánk, nekik időre van szükség a beilleszkedéshez. A DVTK elleni 4-1-gyel elégedettek lehetünk.
Fernando Fernandez: - Egyértelmű lehetőséget hagytunk ki, mert nehéz helyzetben volt a FTC, kiestek az Európa Ligából az első körben, új felállással próbálkoznak, és nincsenek csúcsformában. 
Az első 20 percben mégis sok területet adtunk nekik. Fordulópontot jelentett, hogy amikor 2-1-re feljöttünk, akkor egy buta hiba után mégis kétgólos hátrányban vonultunk pihenőre. Nem kell különösen elemezni, hogy mekkora különbséget jelent. Nagyon csalódott vagyok, mert rengeteg olyan hibát követtünk el, amiről már azt gondoltam, hogy kijavítottuk, az első osztályban nem lehet ilyen lehetőséget adni az ellenfélnek. Minden mérkőzésen megvannak a pozitív és negatív dolgozk, azonban ma több volt a negatív. Ha mégis pozitívumot kell említenem, akkor azt tudom felidézni, hogy jól reagáltak a játékosok a 2-0-ás hátrányra, és sikerült szépíteni.