Beharangozó 2018. szeptember 1., szombat

DVTK - Paks 0-0

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában Vernes Richárd révén csak a DVTK lőtt egy kapufát, gól nem esett a Paks elleni találkozón.

DVTK - Paks 0-0


OTP Bank Liga 7. forduló

Diósgyőri VTK - Paksi FC 0-0

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 3872 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Kóbor Péter, Király Zsolt; Németh Ádám, Molnár Attila).
DVTK: Antal - Shestakov, Brković, Karan, Tamás M. - Tóth Ba., Tajti M., Hasani - Vernes, Mihajlović, Forgács. Vezetőedző: Fernando Fernandez.
Paks: Nagy G. - Vági, Fejes, Gévay, Báló - Kecskés T., Papp K., Bertus - Haraszti, Hahn, Bartha. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Csere: Forgács helyett Juhar az 53., Hasani helyett Bacsa a 61., Bartha helyett Remili a 63., Haraszti helyett Simon A. a 75., Kecskés T. helyett Egerszegi a 87., Vernes helyett Szabó B. a 90. percben.
Sárga lap: Papp K. a 44., Bartha a 45+1., Karan a 67., Bacsa a 70, Gévay a 78., Tajti a 86. percben.

 

Értékelés

Fernando Fernandez: -  Két olyan elsőosztályú csapat mérkőzése volt, akik tudják, mit akarnak játszani. Mindkét csapatnak voltak helyzetei, de mi tisztább lehetőségeket tudtunk kialakítani. Leginkább a gól hiányzott, Vernes kapufát lőtt, Brković szöglet utáni, és Tóth kapu előtti helyzetét követően megszerezhettük volna a vezetést, de nem sikerült. Mai ellenfelünk jó felfogásban játszott, megszállták a középpályát labdabiztos játékosokkal, ezért nagyon kemény mérkőzés volt. Mindig nehéz a Paks ellen játszani, emlékezhetünk, hogy a Vidi és az FTC ellen is döntetlent értek el. A saját játékosaimmal elégedett vagyok, ha a múlt heti teljesítménnyel hasonlítom össze, akkor sokat fejlődtünk védekezésben, és akkor is, amikor nálunk volt a labda. Ezen kívül ma bátrabban vállalkoztak a játékosok, többször is látni lehetett azt a rövidpasszos játékot, amit elvárok a csapattól. Minden pont sokat ér, és azt se felejtsük el, hogy ma nem kaptunk gólt. A legutóbbi három meccsen összesen egy gólt kaptunk, ami a bajnokság eleji helyzethez képest hatalmas előrelépés.
Most két hetünk lesz, hogy felkészüljünk a következő bajnokira, beépíteni az új játékosokat. Egy maraton vár ránk a bajnokság végéig, aminek csak az elején járunk.
Csertői Aurél: -  Felemás érzéseim vannak a mérkőzés kapcsán. A játék képe alapján ikszes mérkőzést játszottunk, az eső félidőben az ellenfél többet tett a sikerért, mert kapkodtunk, biztonságra játszottunk, a második játékrészben a mi akaratunk érvényesült. Sok hiba jellemezte a mérkőzést mindkét oldalon, nem számítva a néhány helyzetet, leginkább a mezőnyben folyt a játék.
Idegenben felvettük a ritmust, nem könnyű ilyen helyzetben nyerni. Kevés pontunk van, győzelmek kellenek, hogy előre lépjünk. Ma nem sikerült, de sok mérkőzés van még hátra.