Beharangozó 2018. november 3., szombat

PAFC - DVTK 2-1 (0-0)

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában az első félidőben nem esett gól a PAFC - DVTK mérkőzésen. A második játékrészben a hazaiak vezetését Tajti Mátyás egy szép találattal gyorsan kiegyenlítette, azonban egy kivételesen jól eltalált szbadrúgással mégis a hazaik gyűjtötték be a pontokat.

PAFC - DVTK 2-1 (0-0)

OTP Bank Liga 13. forduló

Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK 2-1 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 916 néző. Játékvezető: Pintér Csaba (Huszár Balázs, Bornemissza Norbert; Iványi Zoltán, Gaál Gyöngyi).
PAFC: Danilović - Szolnoki, Hegedűs J., Poór - Osváth, Urblík, Varga J., Mioč, Trajkovski - Latifi, Arabuli. Vezetőedző: Benczés Miklós.
DVTK: Antal - Brković, Karan, Tamás - Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Tajti M., Juhar - Hasani Mihajlović. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Latifi helyett Knežević a 46., Mihajlović helyett Bacsa a 65., Hasani helyett Vernes és Mioč helyett Kiss T. a 75., Knežević helyett Vega a a 86., Shestakov helyett Nagy T. a 90. percben.
Sárga lap: Varga J. a 8., Latifi a 38., Tamás a 45., Poór az 51., Juhar a 79., Trajkovski a 90. percben.
Gólszerző: Arabuli (1-0) a 79., Tajti M. (1-1) a 81., Hegedűs J. (2-1) a 88. percben.


Kulcspillanatok

79. perc: Hazai szöglet balról, Knežević beadását a röviden megcsúsztatta egy támadó, a hosszún a lesgyanús helyzetben álló  Bachana Arabuli éles szögből a hálóba lőtt, 1-0

81. perc: Juhar bal oldali beadását Bacsa középen visszafejelte, amit Tajti Mátyás félollóval a jjobb oldali kapufa mellett a hálóba lőtte, 1-1

88. perc: Hazai szabadrúgás 27 méterről, középről. Hegedűs János állt a labda mögé, és nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtt, 2-1

Értékelés

Benczés Miklós: -  Egy hajtós, küzdelmes találkozót játszottunk, ami nem a szépségről szólt. Ugyanolyan hadrendben, három belső védővel állt fel a két csapat, emiatt nem a helyzetek, hanem a párharcok száma volt magas. Két pontrúgással győztünk, végre használni tudtuk ezt a fegyvert, ugyanakkor a diósgyőri pontrúgások nem okoztak gondot. Miskolciként drukkolok a DVTK-nak, hogy minél hamarabb jöjjön ki a gödörből, mint ahogy mi is kijöttünk.
Fernando Fernandez: - Döntetlen közeli mérkőzés láthattunk, azonban nem szabad elveszítenünk az ilyen meccset, amit végig kézben tartunk. Az ellenfél akcióból igazából csak egy Trajkovski beadást követő fejessel tudott veszélyt kialakítani, majd egy labdavesztést követő szögletből és egy szabadrúgásból kapott gól miatt mégis pont nélkül maradtunk. A labdabirtoklással elégedett lehetek, ebben sokat léptünk előre, de a pálya utolsó harmadában sokkal pontosabbnak kell lennünk. Ha ebben is fejlődni tudunk, akkor jönni fognak az eredmények is. Bízom a játékosokban, ahol Tajti Mátyás, Márkvárt Dávid, Szabó Bence és Florent Hasani szerepel, ott meg kell próbálni játszani, nem csak előre vágni a labdát.
Tisztában kell lennünk azzal a ténnyel, amit a bajnoki rajt óta hangoztatok: a mi célunk a bennmaradás. Az előző két bajnokságban egyaránt az utolsó fordulóban értük el ezt, idén ennél hamarabb meglesz, de sok munkára van szükségünk minden egyes pont megszerzéséhez.