Beharangozó 2018. november 23., péntek

"A három pont megszerzése a legfontosabb"

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában az MTK Budapest csapatát fogadja a DVTK szombaton este. A találkozó előtt Fernando Fernandez válaszolt az újságírók kérdéseire.

"A három pont megszerzése a legfontosabb"

OTP Bank Liga 15. forduló

2018. november 24., szombat
19:30 Diósgyőri VTK - MTK Budapest


A sajtótájékoztató anyaga látható lesz a Miskolc Televízióban és az M4 Sporton, hallható a Csillagpont Rádióban, az Európa Rádióban és a Rádió M-en, de az online hírportálok (boon.hu, minap.hu, stb.) mellett bárki elolvashatja majd a szombati Észak-Magyarországban is. Az elhangzottakból a DVTK TV is készített egy rövid összefoglalót.

Fernando Fernández: - A DVSC elleni siker a megszerzett három ponton túl a játékosok és a szurkolók lelkének volt a legfontosabb. Ahogy korábban is elmondtam, ugyan az eredményekkel adósak voltunk, de a csapat teljesítménye egyre javult. Jó úton járunk, ebben az irányban kell folytatnunk a fejlődést. Azonban ez már a múlt, ma egy teljesen más stílusú csapat ellen lépünk pályára, mint legutóbb, ezért egész héten másként is készültünk. Az MTK játéka is a labdabirtoklásra épül, érdekes lesz a két hasonló játékstílus találkozása, de a három pont megszerzése a legfontosabb. Ha mi leszünk kezdeményezőbbek, akkor helyzeteket tudunk kialakítani, és megnyerhetjük a meccset. Az MTK hosszú évek óta hasonló koncepció szerint dolgozik az akadémiától kezdve az első csapatig. Igazi nagy klub, akik 23 alkalommal nyertek bajnokságot, és amikor búcsúztak az élvonaltól, akkor sem estek kétségbe, hanem a saját útjukat járták. Ennek is köszönhető, hogy újoncként a harmadik helyen állnak.

Feczkó Tamás: - Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen a Diósgyőr hosszú nyeretlenségi sorozatát az utolsó fordulóban megszakította, hazai pályán sikerélményük volt, a közönséggel újra egymásra találtak. Jobb csapatnak tartom őket, mint a tabellán elfoglalt helyezésük mutatja. Mindenféleképpen három ponttal szeretnénk távozni Miskolcról, a bajnokság egyik legnehezebb mérkőzése lesz számunkra.

Információk

Sportszerű szurkolás

Kérjük szurkolóinkat, hogy sportszerűen buzdítsák a DVTK-t! Kérjük tartsák tiszteletben a pályarendszabályokat, tartózkodjanak a rasszista, homofób, gyűlöletkeltő rigmusoktól, az ellenfél és harmadik csapat szidalmazásától, valamint ne használjanak pirotechnikai eszközöket, ellenkező esetben büntetésre számíthat klubunk az MLSZ részéről.