Beharangozó 2019. február 23., szombat

Újpest - DVTK 5-0 (1-0)

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában Újpesten játszott a DVTK. Az első félidő elején rögtön vezetést szerzett a hazai csapat, majd a második játékrész kezdetén megduplázták azb előnyt. Ezután egyre jobban kitámadott a DVTK, amit gólokkal használt ki a hazai csapat. Ezzel megszakadt a DVTK nyolc mérkőzésen keresztül épített veretlenségi sorozata.

Újpest - DVTK 5-0 (1-0)


OTP Bank Liga 22. forduló

Újpest FC - Diósgyőri VTK 5-0 (1-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2767 néző. Játékvezető: Vad II István (Horváth Róbert, Becséri Gergely; Takács János, Lovas László).
ÚFC: Pajović - Pauljević, Litauszki, Ristevski, Bureković - Sanković, Onovo - Nwobodo, Rácz, Nagy D. - Novothny. Vezetőedző: Nebojša Vignjević.
DVTK: Bukrán - Brković, Karan, Tamás M. - Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Hasani, Juhar - Vernes, Prosser. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Ristevski helyett Bojović a 38., Shestakov helyett Orosz D. a 46., Juhar helyett Tajti M. az 53., Vernes helyett Bacsa a 62., Nagy D. helyett Beridze a 71., Rácz B. helyett Zsótér a 83. percben.
Sárga lap: Onovo a 18., Tajti M. a 68. Márkvárt a 90+1. percben.
Gólszerző: Nwobodo (1-0) az 5., Nagy D. (2-0) a 48., Bureković (3-0) a 70., Novothny (4-0) a 86., Zsótér (5-0) a 90. percben.


Kulcspillanatok

5. perc: Pauljević adott jobbról középre, a labda átkerült a másik oldalra, ahonnan a középre, és visszaemelt labdát Obinna Nwobodo egyből a kapu bal oldalába lőtte, 1-0

48. perc: Nwobodo ment le a jobb oldalon az alapvonalig, onnan keresztbe tette, és a hosszú oldalon érkező Nagy Dániel az ötösről a hálóba fejelt, 2-0

70. perc: Hazai szabadrúgás 17 méterről,  Dženan Bureković lőtt a hálóba, 3-0

86. perc: Zsótér élesen nyeste középre a labndát balról, Novothny Soma érkezett, és a védők között közelről a hálóba lőtt, 4-0

90. perc: Nwobodo vezette a hazai kontrát a jobb oldalon, középre gurított, ahol Zsótér Donát a bal alsó sarokba pofozta a labdát, 5-0

Értékelés

Nebojša Vignjević: - Egy tökéletes meccs volt, amiről a játékosok már mindent elmondtak a pályán.
Én ehhez csak annyit teszek hozzá, hogy a DVTK a Vidi és a Honvéd ellen uralta a mérkőzést, nem akartuk, hogy ezt itt is megtegyék, ezért agresszívan letámadtunk. Jó időben, rögtön az elején megszereztük a vezetést.
Egyedül talán az nem tetszett, hogy 1-0-nál birtokoltuk ugyan a labdát, de nem játszottunk elég támadóan. A második félidőben ez megváltozott, és a második góllal megjött az önbizalmunk is.
Örülök a győzelemnek, és gratulálok a játékosoknak!
Fernando Fernández: - Mindenekelőtt gratulálok az Újpestnek, mert véleményen szerint nagyon jól játszottak. A mérkőzésen semmit nem úgy csináltunk, ahogy előre elterveztük. Ismertük az Újpest erősségeit, mégsem tudtuk semmit tenni ellene. A foci olyan, mint az élet, amikor nem vagy eléggé alázatos, az megbosszulja magát. Szomorú vagyok, hogy nem tudtuk egymás után három-négy alkalommal egymáshoz passzolni, pedig a passzjáték az erősségünk, de ez az ellenfél érdeme is. Tisztában voltunk azzal, hogyan támadnak le, de hiányzott a játékosokból az önbizalom. Nem tudtuk megvalósítani azokat a játékelemeket, amire készültünk, elsősorban a védelemben volt gondunk volt, sok labdát veszítettünk. 
A szurkolóinkra viszont ezúttal sem lehetett panasz, köszönöm szépen, hogy ilyen sokan elkisérték a csapatot!
Büszkék lehetünk Orosz Donátra is, aki ugyan még csak 16 éves, de már hónapok óta velünk készül. Az élvonalban ma mutatkozott be, de a Magyar Kupában már kapott korábban szerepet. Tehetséges játékos, akinek természetesen sokat kell még fejlődnie, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy minőségi perceket kapjon az NB I.-ben. Nem csak neki, hanem a csapatnak és a klubnak is fontos, hogy ilyen fiatalokhoz tudok nyúlni, akik a saját akadémiánkról kerülnek ki.
Sokat kell még dolgozunk, hogy újabb győzelmeket arassunk, mert szoros a mezőny, és nagy harc lesz a bennmaradásért. Az elmúlt nyolc mérkőzésen sok pontot szereztünk, ma viszont nem sikerült. Véget ért a nyolc mérkőzés óta tartó veretlenségi szériánk, és mondhatjuk, hogy visszatértünk a földre. Mostantól azon dolgozunk, hogy újabb pozitív sorozatot építsünk. Még 11 mérkőzés maradt a bajnokságból, ez idő alatt kell elérni a céljainkat.