Beharangozó 2019. március 28., csütörtök

"A legtöbb edzés után gyakorlok valamit"

A DVTK ukrán szélsője, Serhii Shestakov az MTK ellen is kulcsszereplő lehet beadásaival. A felkészülésről és a régi barátokról beszélgettünk.

"A legtöbb edzés után gyakorlok valamit"


- Hogy telt a válogatott mérkőzések miatti tartott szünet?
- Szükségünk volt erre a szünetre, mert nagyon kemény menetben vagyunk, és fontos találkozók várnak még ránk. Azonban valójában csak két és fél nap pihenőt kaptunk a Vác elleni barátságos mérkőzést követően, a többi napon dolgoztunk. Első gondolatom szerint haza szerettem volna utazni, de több időt vitt volna el maga az utazás, mint amennyit a szeretteimmel tölthettem volna, ezért letettem róla. Helyette egy napot pihentem, könyvet olvastam, és kimentem a Sajóra horgászni - annak ellenére jól éreztem magam, hogy a hideg vízben alig haraptak a halak -, a másik napon pedig Budapesten jártam, ezúttal túristaként néztem meg a város nevezetességeit.

- Hogyan készültök az MTK ellen?
- Játszottunk egy felkészülési mérkőzést, ami mindig jobb, mint bármelyik edzés, ilyenkor nem csak jobban kell koncentrálni, hanem megállás nélkül futni kell. Az edzéseken pedig azokat a taktikai elemeket gyakoroltuk, amelyek eredményre vezethetnek az MTK ellen.

- Az Új Hidegkuti Stadionban két ukrán játékossal is találkozhatsz, ismered őket korábbról?
- Artem Kychakkal másfél éven keresztül együtt játszottunk az Olimpik Donetsk csapatában, barátokként időnként közösen horgásztunk is. Yevhen Selint viszont csak a focipályáról ismerem.

- Akkor pontosan ismered az MTK kapusának gyengéit, ezért álltál oda a mai edzés után a szabadrúgást gyakorolni?
- Több nagyszerű lövőtechnikájú játékos található a csapatban, biztosan jót tesz nekik is a konkurenciaharc, és ki tudja, mikor jön el az én időm. Komolyra fordítva: a legtöbb edzés után gyakorlok valamit, legtöbbször a beadásokat és a hosszú indításokat, de szívesen játszok kétérintőt, ma például döntőbe jutottam. Így tudok fejlődni.

- Mit vársz a szombati mérkőzéstől?
- Az MTK jó csapat, de véleményem szerint tavasszal a DVTK jobb formában játszik. Emellett kiváló a hangulat az öltözőben és a pályán is mindenki mosolyog, önbizalommal telve várjuk az összecsapást. Ellenfelünk a közelmúltban edzőt váltott, ami általában azt jelenti, hogy az új szakember több-kevesebb változtatást hajt végre a játékban, a játékosok pedig felpörögnek, mert mindenki megérzi az esélyt, hogy beverekedje magát a kezdőcsapatba. Ezzel azonban nekünk nem kell foglalkozni, tökéletes koncentrációval és agresszív játékkal idegenben is győzni tudunk.