Beharangozó 2019. április 27., szombat

Mezőkövesd - DVTK 3-0 (1-0)

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában Mezőkövesden játszott a DVTK. A teljesen megtelt vendégszektor előtt az első félidőben szinte első lehetőségét gólra váltotta a hazai csapat. A második játékrészben a DVTK szélekről érkező beadásokkal próbált veszélyeztetni, nem sok sikerrel, a hajrában a hazaiak pedig eldöntötték a mérkőzést.

Mezőkövesd - DVTK 3-0 (1-0)


OTP Bank Liga 30. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC - Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)

Mezőkövesd, Városi Stadion, 3425 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Albert István, Buzás Balázs; Farkas Ádám, Csonka Bence).
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Katanec, Pillár, Eperjesi -  Iszlai - Vajda S., Pekár, Meskhi, Bertus - Dražić. Vezetőedző: Kuttor Attila.
DVTK: Antal - Polgár, Brković, Tamás M. - Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Tóth Ba., Juhar - Hasani, Prosser. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Tóth Ba. helyett Vernes a 33., Juhar helyett Korbély az 58., Pekár helyett Cseri a 64., Vajda S. helyett Moutari a 71., Szabó B. helyett Tajti M. a 80., Dražić helyett Koszta M. a 86. percben.
Sárga lap: Pekár a 17., Shestakov a 21., Prosser a 23., Iszlai a 63., Márkvárt a 90. percben.
Gólszerző: Pekár (1-0) a 18., Cseri (2-0) a 76., Moutari (3-0) a 86. percben.


Kulcspillanatok

18. perc:  Dražić adott középre balról, középen többen sem érték el mindkét csapatból, Pekár László üresen érkezett, és közelről a kapu jobb oldalába emelt, 1-0

76. perc: Cseri Tamás forgolódott a 16-os előterében, majd nagy erővel kilőtte a bal alsó sarkot, 2-0

86. perc: Farkas D. ívelt a védők mögé jobbról, a hosszún Amadou Moutari érkezett, és egyből a léc alá lőtt, 3-0

Értékelés

Kuttor Attila: -  Egy nagyon nehéz, harcos mérkőzést játszottunk, csak a vége lett egyértelmű.
Nagyon meg kellett küzdeni a győzelemért, meg is tettünk mindent. A játékban és akaratban egyaránt nagyon jól teljesítettünk, a csapatmunkának köszönhető a győzelem.
Addig, amíg nem húzzák meg a vonalat alattunk, addig harcolni kell, de utána is, amíg véget nem ér a bajnokság.
Fernando Fernández: - Egy nehéz napon vagyunk túl, sokkal többet vártunk ettől a mérkőzéstől.
Tudtuk, hogy a Mezőkövesd a biztonságra játszik, kontrákra rendezkedik be, amihez meg is vannak a játékosaik, elég Dražić nevét említeni.
Az első félidő lassú tempóban csordogált, az ellenfél egyetlen helyzetéből megszerezte  vezetést, ez volt a különbség a két csapat között. Hiányoltam az agresszivitást főleg a támadó harmadban, mert enélkül mit sem ér a labdabirtoklás. Nálam alapvető a szenvedély, a mérkőzést eldöntő győzni akarás, ami megvolt Kisvárdán a második félidőben és a Paks ellen, azonban ma hiányzott.
A második félidőre jobban jöttünk ki, rengeteg beadással próbálkoztunk, úgy éreztem, közel állunk az egyenlítéshez. A második gól után azonban nehéz helyzetbe kerültünk.
Megértem a szurkolók csalódottságát, az egész szezonban mindenhová követték a csapatot, támogattak minket, ma is olyan volt, mintha hazai pályán játszottunk volna, jó volt a teli vendégszektorra nézni.
Tovább kell mennünk, a szerencse mellénk állt, a többi csapat kisegített, ugyanolyan távolságra állunk a bennmaradástól, mint a mérkőzés előtt.
Tovább kell dolgozni a helyzetkihasználás hatékonyságának javításán, mert láthatóan azzal akadnak a legnagyobb problémáink. Ha sikerül a kijavítani ezt a hiányosságot, akkor jönni fognak a gólok is. Most a Vidi elleni a lehető legjobban kell felkészülni, hogy elérjük a célunkat.