Beharangozó 2019. május 3., péntek

"Először nekünk kell adnunk valamit"

A DVTK labdarúgó csapata a Vidit fogadja az OTP Bank Liga 31. fordulójában. Szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatónkon Fernando Fernández válaszolt az újságírók kérdéseire.

"Először nekünk kell adnunk valamit"

OTP Bank Liga 31. forduló

2019. május 4., szombat
17:00 Diósgyőri VTK - MOL Vidi FC

A sajtótájékoztató anyaga látható lesz a Miskolc Televízióban, hallható a Rádió M-en, a Csillagpont Rádióban és az Európa Rádióban, de az online hírportálok (boon.hu, minap.hu, stb.) mellett bárki elolvashatja majd a szombati Nemzeti Sportban és Észak-Magyarországban is. Az elhangzottakból a DVTK TV is készített egy rövid összefoglalót.

Fernando Fernández: - Korábban azt mondtam, számunkra a bajnokságból hátra lévő összes mérkőzés felér egy döntővel, de most elérkeztünk az „igazi” döntőhöz. Meg kell mutatnunk, hogy jövőre is az élvonalban akarunk szerepelni, többet nem hibázhatunk.

A Vidi és az FTC uralja az idei bajnokságot, nem csak a költségvetés nagysága, hanem a pályán nyújtott teljesítmény tekintetében is. Marko Nikolić nagyszerű munkát végzett, nem szabad elfelejteni, hogy az Európa Liga csoportkörébe vezette csapatát, ezért az élményért a magyar labdarúgás minden szereplője hálával tartozik neki és játékosainak.

Az őszi Vidi elleni mérkőzésen jól játszottunk, és ugyan pont nélkül maradtunk, de egyáltalán nem érdemeltünk vereséget. A székesfehérvári találkozón az ellenfelünk több nagy helyzetet kihagyott, még büntetőt is hibáztak, mégis mi nyertünk, ilyen a futball. Azonban szombaton egy új mérkőzés következik, ahol az a legfontosabb, hogy megszerezzük a három pontot.

A két csapat különböző helyzetben várja a találkozót. A Vidi már ezüstérmes, és ugyan készülnek a kupadöntőre számukra csak egy mérkőzés következik, nekünk viszont A MECCS. Óriási a tét, ennek megfelelően sokkal agresszívebben kell játszani, mint múlt héten Mezőkövesden. Kétarcú a csapat, időnként szilárd a védekezés, kapott gól nélkül hozzuk le a találkozót, máskor viszont több gólt is kapunk. Most már nincs idő a formaingadozásra, mindenkinek a legjobbját kell hoznia.

Érthető, hogy a szurkolók szomorúak, hiszen ők is azt várják, hogy a csapat jobb helyen legyen a tabellán. Ez a világon mindenhol így van. Ha a csapat nyer, akkor a szurkoló boldog, ha veszít, akkor pedig csalódott. A szombati mérkőzésen nekünk nem szabad arra várni, hogy mi lesz a szurkolók reakciója, először nekünk kell adnunk valamit ahhoz, hogy pozitív töltést kapjunk vissza. Ha jól kezdjük a mérkőzést, akkor biztos, hogy a drukkerek a csapat mögé fognak állni. 

Marko Nikolić: - Büszke vagyok a csapat szezonjára, de természetesen szeretnénk még hozzátenni a kupagyőzelmet is. Lassan két éve dolgozom Székesfehérvárott, azóta nyertünk bajnokságot, játszottunk a BL-playoffban, majd az Európa Liga csoportkörében, majdnem a bajnokság végéig harcban álltunk a címvédésért, és ott vagyunk a kupadöntőben is, szóval az elmúlt egy évben is bőven szereztünk pozitív élményeket. Egyébként is, én olyan típusú ember vagyok, akinek inkább félig tele van az a bizonyos pohár az életben és a labdarúgásban is.

Valamilyen szinten megértem, hogy nehéz olyan meccseket pályára lépni, amely számunkra tét nélküli - erről sokat beszéltem a PAFC elleni mérkőzés után -, ugyanakkor egy profi csapat nem állhat így a bajnoki találkozókhoz. A játékosok kaptak két nap pihenőt, majd a heti edzésmunkát ugyanolyan mentalitással és részletességgel végeztük, mint az összes tétmérkőzés előtt. Fontos, hogy jó képet mutasson magáról és a klubról is a csapat a hátra lévő három bajnokin.

Természetesen tiszteljük ellenfelünket és tudjuk, hogy Miskolcon senkinek nem könnyű pályára lépni, hiszen általában jó futballhangulat vár az ideérkező csapatokra.

Legutóbb ebben a párosításban Miskolcon a Vidi bizonyult jobbnak, azonban februárban Székesfehérvárott a DVTK tudott győzni. Mindkét mérkőzés a múlt része, az akarati tényezőkkel részünkről egyik mérkőzésen sem volt gond, tavasszal viszont hiába volt több helyzetünk, a DVTK nyerni tudott. Tisztában vagyunk vele, hogy a hazai csapat a kiesés elkerüléséért küzd majd, ezért is biztosan nehéz találkozó áll előttünk, azonban szeretnénk a szezonból hátralévő négy mérkőzést - így a diósgyőrit is is - megnyerni.

Információk

Sportszerű szurkolás

Kérjük szurkolóinkat, hogy sportszerűen buzdítsák a DVTK-t! Kérjük tartsák tiszteletben a pályarendszabályokat, tartózkodjanak a rasszista, homofób, gyűlöletkeltő rigmusoktól, az ellenfél és harmadik csapat szidalmazásától, valamint ne használjanak pirotechnikai eszközöket, ellenkező esetben büntetésre számíthat klubunk az MLSZ részéről.