Beharangozó 2019. február 16., szombat

Aluinvent DVTK - BEAC 95-67

A bajnokság alapszakaszának 18. fordulójában az Aluinvent DVTK az ELTE-BEAC Újbuda gárdáját fogadta, és esélyeshez méltóan itthon tartotta a győzelemért járó pontokat.

Aluinvent DVTK - BEAC 95-67


Esélyeshez méltón kezdte a mérkőzést az Aluinvent DVTK, Mokango 2+1-es akciója és Walker-Kimbrough közelije után gyorsan ötpontos előnyt harcolt ki (7-2). A fővárosiak nem ijedtek még és ők is belelendültek, és Laklóth középtávolija után kiegyenlítettek (9-9). Kiss és Beckley egy-egy büntetője után Mokango szedett le egy támadólepattanót és ért el belőle kosarat, de aztán a negyed közepéhez közelítve Papp 2+1-es akciójával megszerezte a vezetést a BEAC (12-13). Mint utóbb kiderült, először és utoljára. Medgyessy két büntetőjét Shatori nagyszerű hármasa követte, Papp azonban hasonló értékű dobással válaszolt a másik oldalon (17-16). Putniņa két jó büntetője után Škorić szórt egy hármast, Laklóth és Beckley szépített ugyan, de Maja újra egy triplával vétette észre magát (25-20). A játékrész hajrájában még növelni tudta az előnyét a hazai csapat, a csereként beállt Kányási hárompontosának is köszönhetően (30-23). 


A második negyedben a nagy kedvvel játszó Walker-Kimbrough vezérletével fokozatosan növelte előnyét az Aluinvent DVTK, miközben a vendég együttes képtelen volt a gyűrűbe találni (39-23). Balogh Judit időkérése után sem változott sokat a helyzet, Shatori szerzett labdát, majd robogott végig a pályán és fejezte be ziccerrel az akciót. A túloldalon is megtört a kosárcsend. Előbb Papp értékesítette az egyik büntetőjét, majd György és ismét Papp talált be közelről (41-28). Cziczás László időkérése után Mokango és Walker-Kimbrough dupláira Kovács reagált egy büntivel, majd Shatori ziccerezett már sokadjára (47-29). Szabó hármasával érte el a DVTK a félszáz pontot, és ekkor még három perc volt hátra a félidőből. Walker-Kimbrough két jó büntetője után Papp is bedobta a sajátjait, majd Mokango hívta segítségül a palánkot a duplájához. Mandić és Škorić kosárváltása után még Papp büntetői fértek bele az első félidő történéseibe (56-35). 


Laklóth betöréses kosarára Mokango válaszolt négy ponttal, majd a nagy kedvvel játszó Papp talált be. Szabó Fanni közelijére Mandić hintett egy hárompontost, majd Beckley és Papp sem hibázott (62-46). Medgyessy 2+1-es akciójával folytatódott a játék, aztán Papp triplája után egy remek játék végén Kiss Angelika volt eredményes (67-49). A hazaiak fiatal centere szerezte a következő kosarat, majd remek védekezést mutatott be a saját palánkja előtt Beckleyvel szemben. Škorić és Zele dupláira Laklóth két hármasa volt a vendégek reakciója (73-55). A negyed végén Zele kapta el a fonalat, hiszen Papp egy jó büntetője után zsinórban szerzett négy pontot, míg a fekete mezesek közül Beckleynek sült el a keze a hárompontos vonalon túlról (77-59).


A negyedik negyed elején Medgyessy mutatta meg, hogy tőle sem idegen a hárompontos dobások műfaja, majd Walker-Kimbrough villant egy remek középtávolival, és Medgyessy egy támadólepattanót követő könnyű kosárral (84-59). Mandić tripláját követően Zele talált be. A következő periódusban csökkent a csapatok koncentrációja, percekig egyikük sem talált a gyűrűbe. Egy lerohanást követően Eperjesi zárta le azt a szakaszt egy lerohanás után szerzett ziccerrel. Medgyessy tempója után (90-62) még nagyjából három perc volt hátra a mérkőzésből, a kérdés már csak az volt, eléri-e a száz dobott pontot a Diósgyőr. Papp közelijére Putnina válaszolt egy 2+1-essel, majd újra a vendégek 10-ese volt eredményes egy büntetőből. A végjátékban már csak Laklóth és Škorić dupláját jegyezhettük fel, magabiztosan győzött az Aluinvent DVTK (95-67). 

Női Kosárlabda NB I-Acsoport, 18. forduló

Aluinvent DVTK - ELTE-BEAC Újbuda 95-67 (30-23, 26-12, 21-24, 18-8)

Miskolc, Generali Aréna, 700 néző. Játékvezető: Balog György Attila, Pozsonyi László, Minár László Balázs.
DVTK: Medgyessy 14/3, Walker-Kimbrough 22/3, Szabó F. 5/3, Kiss A. 5, Mokango 15. Csere: Škorić 14/6, Zele 10, Kányási 3/3, Putniņa 5, Eperjesi 2. Vezetőedző: Cziczás László.
BEAC: Beckley 14/9, Laklóth 16/6, Papp 21/3, Dúl, Mandić 12/6. Csere: Szabó D., Nagy E. 1, György 2, Kovács 1, SuppánVezetőedző: Balogh Judit.

Edzői nyilatkozatok

Cziczás László: - Kötelező házi feladatot teljesítettünk helyenként jó játékkal. Ha odatettük a védekezést, sok leindítás gólt szereztünk. Örülök, hogy sérülés nélkül lehoztuk ezt a mérkőzést. Helyenként jó játékkal szórakoztattuk a közönséget, megyünk tovább az úton.

Balogh Judit: - Tudtuk már a bajnokság kezdetekor, hogy ezt a meccset nem fogjuk megnyerni. Azzal a szándékkal jöttünk, hogy minél több örömöt okozzunk magunknak, és megnehezítsük ellenfelünk dolgát. Ez néhány periódusban sikerült is, azt gondolom, helytálltunk.

A mérkőzés részletes statisztikája itt olvasható