Beharangozó 2019. március 30., szombat

Ceglédi EKK - Aluinvent DVTK 71-79

A bajnokság alapszakaszának 22., azaz utolsó fordulójában Cegléden lépett pályára az Aluinvent DVTK, ahol a házigazda ellen érvényesítette is a papírformát és 79-71-es győzelmet aratott. A rájátszásban a Csata ellen kezdi meg szereplését a DVTK. A négy közé jutásért vívott első mérkőzés szerdán 18:30 órakor kezdődik a Generali Arénában.

Ceglédi EKK - Aluinvent DVTK 71-79


Bekezdtek a csapatok, 46 másodperc alatt nyolc pont született, és a folytatásban sem fogták vissza magukat a felek. Popović kettese és hármasa között Škorić is szórt egy triplát, majd Walker-Kimbrough és Mokango is megszerezte első pontjait a vendégeknél, mégis három perc elteltével szűk ceglédi vezetést mutatott az eredményjelző (9-7). Ezt követően közel két percig nem találtak gyűrűbe a csapatok, amikor Shatori egyenlített, majd a csereként beállt Gorjanácz vállalt el egy sikeres hármast. A következő percekben Popović és Walker-Kimbrough jeleskedett a pontszerzésben (17-14). A negyed hajrájában Kányási egy jó büntetőjén kívül Gorjanácz szerzett újabb hárompontos kosarat, így ötpontos előnyre tettek szert a hazaiak (20-15). 

Kobolák duplájára Szűcs Réka válaszolt egy hármassal, majd Mokango is eredményes volt középtávolról, Gorjanácz azonban elkapta a fonalat, hiszen újabb triplát vállalt (25-20). Szűcs és Popović kosárváltása után Kobolák is betalált újra, Zele hármasa a legjobbkor jött (29-25). Popović két jó büntetőjére Škorić reagált egy 2+1-es akcióval, vagyis nem szakadt le a DVTK. Walker-Kimbrough büntetőivel egy pontra zárkózott. Sőt, Zele négy pontjával a vezetést is átvette a mérkőzés folyamán először (31-34). A folytatás rendkívül izgalmasan alakult, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, végül az első félidőt a Cegléd nyerte meg Révész Boróka két büntetőjével (44-42). 

A fordulás után ritmust váltott a Diósgyőr, Škorić büntetői után Hamilton-Carter még válaszolt, de aztán Walker-Kimbrough, Škorić és Mokango révén zsinórban hat pontot dobtak a piros-fehérek (46-50). A folytatásban főleg idegenlégiósai segítségével nemhogy stabilizálta vezetését a DVTK, hanem még növelni is tudta előnyét (55-63). A negyedből hátra lévő két és fél percben már csak Zele tudott betalálni, ez azt jelentette, hogy megnyugtató tízpontos előnnyel vághatott neki a záró felvonásnak a Cziczás-alakulat (55-65).

A negyedik negyedben a Cegléd nem adta fel a küzdelmet és két és fél perc alatt hat pontot le is dolgozott a hátrányából. Cziczás László vezetőedző időkéréssel próbálta meg rendezni a sorokat és miután a folytatásban Walker-Kimbrough betalált a hárompontos vonalon túlról, majd Putnina is megszerezte első pontjait, úgy tűnt, ez hatott is (62-71). A ceglédiek időkérése után Hamilton-Carter góljára Mokango válaszolt, majd újfent Walker-Kimbrough volt eredményes, így eldőlni látszott a mérkőzés (64-75). Kobolák és Swanier hármasaival igyekezett közelebb jönni ellenfeléhez a hazai csapat, de közben azért Mokango is jól célzott kétszer egymás után. Hamilton-Carter még bedobta az egyik büntetőjét, kialakítva ezzel a találkozó végeredményét (71-79).

Női Kosárlabda NB I. A-csoport 22. forduló

VBW CEKK Cegléd - Aluinvent DVTK 71-79 (20-15, 24-27, 11-23, 16-14) 

Cegléd, Generali Aréna, 600 néző. Játékvezető: Pozsonyi László, Goda László, Csabai-Kaskötő Brigitta.
Cegléd: Popović 21/3, Révész B. 6, Swanier 9/3, Kobolák 7/3, Hamilton-Carter 12. Csere: Gorjanácz 11/9, Baugh, Böröndy 5/3, Király. Vezetőedző: Peter Jankovic.
DVTK: Medgyessy 2, Kányási 1, Walker-Kimbrough 24/6, Škorić 16/3, Mokango 14. Csere: Zele 12/6, Szabó F. 3, Szűcs R. 5/3, Putnina 2. Vezetőedző: Cziczás László.

A mérkőzés részletes statisztikája itt olvasható
 

Edzői értékelés

Cziczás László: - Nagyon örülök a győzelemnek. Nem játszottunk ma jól, de a tartásunkat bizonyítja, hogy még ezzel a picit gyengébb játékkal is nyerni tudtunk a hazai pályán masszív Cegléd ellen. Jól sikerült hát a főpróba a jövő héten kezdődő rájátszás előtt. Nagyon várjuk a szurkolókat a Csata elleni szerdai találkozóra, szükségünk van rájuk, hogy győztesen vívjuk meg azt a mérkőzést.

A negyeddöntő menetrendje

2019. április 3., szerda 
18.30 Aluinvent DVTK – NKE-FCSM Csata

2019. április 6., szombat 
NKE-FCSM Csata – Aluinvent DVTK

2019. április 9., kedd 
18.30 Aluinvent DVTK – NKE- FCSM Csata (ha szükséges)