Beharangozó 2018. október 24., szerda

"Jó úton járunk"

A DVTK női labdarúgó csapata következő hazai rangadóját is a Diósgyőri Stadionban játssza a televízió kamerái előtt. Fórizs Sándor vezetőedző ezúttal is számít a szurkolók támogatására.

"Jó úton járunk"


- A DVTK női csapata első élvonalbeli idényében bronzérmet szerzett, és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe is. Idén megnőtt az étvágy?
- A bajnokságban idén is az első három hely egyikét céloztuk meg. Jó úton járunk, az első hét fordulót követően tavaly 10, idén 11 pontot szereztünk, tehát a számok is ezt támasztják alá. A csapategység rendben van, jól dolgoznak a lányok, az újak beilleszkedtek, szinte teljes egészében elsajátították a labdarúgásról vallott elképzeléseinket. Egyetlen mérkőzéssel kapcsolatban akad némi hiányérzetem, ha az Astra ellen a 97. percben kapott góllal nem veszítünk két pontot, akkor sokkal szebb lenne az összkép.

Úgy gondolom, ha télen két helyen meg tudjuk erősíteni a keretünket, akkor a bajnoki döntő is realitás lehet. A kupában rengeteg minden múlik a sorsoláson, ezért egy jó eredmény eléréséhez legalább annyi szerencse, mint tudás szükséges. Ha az égiek is mellénk állnak, akkor idén is szeretnénk döntőt játszani, és ha kívánni lehet, akkor visszavágni az FTC-nek.

- November elsején ismét a Diósgyőri Stadionban, várhatóan sok szurkoló, és tévékamerák előtt játszhattok az FTC ellen.
- Hatalmas dopping a lányoknak, hogy ilyen csodás környezetben léphetünk pályára. Amikor a lányok meglátják, hogy milyen sokan ülnek a lelátón, az többet ér minden lelkesítő mondatnál az öltözőben. A bajnoki címvédő MTK ellen nem biztos, hogy sikerült volna pontot szerezni nélkülük.

 A nézők pedig nem csak a mi csapatunknak, hanem az egész női labdarúgás számára óriási támogatást jelentenek, hiszen velük együtt lesz igazi meccshangulat, ami sehol máshol nem jellemző az országban. Köszönöm nekik, hogy támogatnak minket! A nálunk uralkodó légkörre a szövetség és Markó Edina szövetségi kapitány is felfigyelt, ezért a közeljövőben várhatóan Diósgyőrben lép pályára a női labdarúgó válogatott.

- Ez a kirakat, de közben a háttérben is folyik a munka. Az MLSZ a női labdarúgásban a tömegesítésre helyezi a hangsúlyt, hogy áll ezen a téren a DVTK?
- Nálunk is az a legfontosabb feladat, hogy minél több lánnyal szerettessük meg a labdarúgást. Ahhoz képest, hogy 2016 nyarán kezdtük el a munkát a felnőttekkel, mára minden korosztályban tudunk csapatot kiállítani. Az U7, U9, U11, U13 korosztály a Bozsik programban vesz részt, az U14, U16, U19 pedig az MLSZ által szervezett bajnokságban versenyez.

Érezhető az első csapat sikereinek és a televíziós közvetítéseknek a hatása, hétről hétre új kislányok érkeznek az edzésekre. A többség marad, természetesen néhányan lemorzsolódnak, de már közel járunk a magunk elé kitűzött rövid távú cél eléréséhez, hogy legalább százan látogassák a korosztályos csapatok edzéseit.

Továbbra is várjuk a lányok jelentkezését a DVTK Edzőközpontban, mert minél többen kezdenek el focizni, annál nagyobb az esélyünk, hogy gyémántot találjunk közöttük.