Beharangozó 2019. augusztus 2., péntek

Az 55. DVTK - Honvéd mérkőzés következik

Diósgyőri pályaválasztás mellett a legutóbbi 11 bajnokin nyolcszor a DVTK, kétszer a Honvéd győzött, és egy döntetlen született. Bemutatjuk az ellenfelet, és felidézzük a két csapat közös történelmét.

Az 55. DVTK - Honvéd mérkőzés következik


Egymás ellen

A Kispest először 1941. április 27-én látogatott Diósgyőrbe bajnoki mérkőzésen. A mieinket Csapkay Károly a Gáspár - Bohus, Felföldi, Kalocsay, Soós, Barta, Füzér, Berecz, Fazekas, Barna, Turbéki összeállításban küldte pályára. Csapatunk nem tudott gólt lőni nagy nevű ellenfelének, akik azonban kétszer is betaláltak Gáspár kapujába, így vereséget szenvedtünk az első mérkőzésen.

1943. december 8-án a klub 100. élvonalbeli mérkőzésén fogadta a kispestieket. A DiMÁVAG-ot Tomecskó József irányította, aki így állította össze a csapatot: Károlyi - Bohus, Felföldi, Krucsai, Soós, Keszthelyi, Suhai, Pribelszky, Füzér, Fazekas, Turbéki.
A vendég fővárosiak kezdték jobban a mérkőzést, Mészáros góljával már a 24. percben vezetéshez jutottak, de a szünetig Turbéki és Pribelszky góljával megfordította az állást a Diósgyőr. A szünet után két perccel az élete második élvonalbeli mérkőzését játszó Puskás Ferenc megszerezte első NB I-es gólját: Károlyi hárította Mészáros lövését, a labda azonban felfelé pattant és Puskás fejelte azt a kapuba, 2-2-re módosítva az állást.
A hallatlanul izgalmas mérkőzést a mieink Fazekas 62. percben szerzett győztes találatával végül megnyerték és először diadalmaskodtak a Honvéd felett. Nagyszerű erőnléttel érte el ezt a győzelmet a diósgyőri gárda. Minden játékos igyekezett tudása legjavát adni - írta a korabeli újság.

A következő két évtizedben mindössze egyszer sikerült győzni, 1966-ban húszezer néző előtt Preiner Kálmán Tamás - Werner, Szigeti, Kiss L., Gál, Szucsányi, Szamek, Kovács I., Sikora, Hajas, Vass összetételű csapata Werner Gyula és Szamek Ferenc góljaival 2-0-ra győzött.

A Diósgyőri aranycsapat sorra aratta sikereket a Honvéd ellen, a hetvenes években 5 győzelem, 4 döntetlen a mérleg mindössze egyetlen vereség mellett.

A nyolcvanas években és a kilencvenes évek elején vagy nem találkozott a két együttes az élvonalban, vagy a Honvéd érvényesítette a papírformát.

Ezt követően újra fordult a kocka, az kilencvenes évek második felétől máig 11 győzelem, 3 döntetlen és 4 vereség a hazai mérlegünk.

1997. július 20-án a frissen feljutott Diósgyőr a Kispest-Honvéd ellen kezdte a bajnokságot. A Tornyi Barnabás edzette DFC a Rácz - Földvári, Téger (Farkas J.), Kovács T. - Ternován, Kiser, Buliga, Farkas A., Kákóczki (Ruskó) - Jakab, Kulcsár (Domokos) összeállításban 5-1-re ütötte ki a vendégeket, a gólokon testvériesen osztozott meg Jakab Csaba, Relu Buliga, Téger István, Kákóczki István és Kiser László.


2005. április 3-án sikerült megismételni a legnagyobb gólarányú győzelmünket. Ismét újoncok voltunk és ismét 5-öt rúgtunk a Honvédnak. Gálhidi György az Urai - Katona, Gáspár, Máté, Dianu - Mogyoródi (Halgas), Sipeki, Hompoth (Müller), Virág - Egressy, Siminic (Vitelki) összeállítású csapattal áll fel. Sipeki István duplázott, de betalált Gáspár József, Marius Siminic és Egressy Gábor is.


2006. november 18-án i győzelemnek örülhetett Miskolcon a 4500 hazai néző. Csank János a Szalma - Katona, Mogyorósi, (Rubint), Elek, Farkas V. - Vitelki, Szögedi, Sipeki (Faggyas), Foxi - Binder (Simon), Douva csapatnak szavazott bizalmat. A Benjamin kiállítása miatt a 40. perctől emberelőnyben játszó DVTK Farkas Viktor és Halidou Douva góljával elhúzott két gólra, Schindler 74. percben szerzett gólja csak a szépítésre volt elég, a Diósgyőr magabiztosan szerezte meg a három pontot.

A visszajutást követően sorozatban ötször győzött a DVTK a Honvéd ellen hazai pályán.

A a 2012/2013-es bajnokságban Tisza Tibor duplájával 2-1-es győzelmet arattunk a kispestiek felett. Szentes Lázár csapata a Rakaczki - Vági, Raković (Vadász, 46.), Nagy T., Frizoni - Takács P. (Gohér, 88.), Abdouraman - Bacsa, Sekour, Luque (Seydi, 60.) - Tisza összeállításban aratott sikert.

2012. december elején Jeff Silva, Gohér Gergő és Bacsa Patrik góljával 3-1-re győztünk a fővárosiak ellen, azonban a sikert beárnyékolta Csirszki Martin súlyos sérülése.


A 2013/2014-es idényben Nikházi Márk és Bacsa Patrik góljával 2-0 arányban nyertük meg úgy, hogy Vági András kiállítása miatt csapatunk a 25. perctől emberhátrányban játszott. Szivics Tomiszláv a Radoš - Vági, Vadász, Kádár, Gohér - Abdouraman, Kostić, Nikházi, Barczi (Takács P., 46.) - Tisza (Gosztonyi, 76.), Futács (Bacsa, 59.) összeállítású csapatot küldte pályára.


Az előző bajnokságban is létszámhátrányba került a DVTK, azonban ez alkalommal sem okozott problémát, a hajrában sikerült fordítani és nyerni 2-1-re. Antal Botondot már a 16. percben leküldte Szabó Zsolt játékvezető, és az első félidő végén meg is szerezte a vezetést a vendégcsapat. A második játékrészben azonban előbb a Georges Griffiths lerántásáért megítélt büntetőből Bognár István egyenlített, majd Griffiths passzát Takács Tamás váltotta gólra a 86. percben. Szivics Tomiszláv az Antal - Okuka, Alves, Kádár, Husić - Bognár I., Egerszegi, Elek, Barczi (Radoš, 18.) - Bacsa (Takács T., 46.), Griffiths (Grumić, 87.) csapatban találta meg a nyerő alakulatot.


Az OTP Bank Liga 2014/2015-ös kiírásában már háromszor találkoztak a csapatok, ebből kétszer a DVTK volt a pályaválasztó.

Az első találkozón Bacsa Patrik duplájával győzött Egervári Sándor Radoš - Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes - Koman (Bognár I., 90+2.), Egerszegi, Elek - Bacsa, Novothny (Griffiths, 58.), Barczi (Tamás, 70.) összeállítású csapata. Az első gól egy szépségdíjas szóló után született, Bacsa vezette keresztbe a labdát a védőfal előtt, majd félfordulatból a hosszú alsó sarokba lőtt. A második előtt Okuka és Bacsa zavarta meg Vernest, akinek a felszabadítását Novothny fülelte le és tette egyből Bacsa elé. A DVTK 9-ese közelről a hálóba pöckölte a labdát. A DVTK lőtt egy harmadik - az ismétlések alapján szabályos gólt Novothny révén -, amit les címén ezúttal sem adtak meg. A folytatásban is több helyzetet alakított ki a DVTK, mégis a Honvéd szépített, azonban a győzelem nem forgott veszélyben.

A második hazai mérkőzés már nem sikerült ilyen jól, megszakadt az öt mérkőzésen keresztül épített veretlenségi széria.

A 2016/2017-es idényben is kétszer játszott a DVTK hazai pályán. Először Diósgyőrben nem sikerült pontot szerezni, a 26. fordulóban, Mezőkövesden viszont a DVTK szerzett vezetést Dejan Karan fejesével az első félidőben. A második játékrészben még jobban játszott a DVTK, és Diego Vela góljával megduplázták az előnyt a piros-fehérek. Bódog Tamás vezetőedző az Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás - Vela, Mevoungou, Nono, Fülöp (Ugrai, 46.) - Makrai (Busai, 65.), Novothny (Tucsa, 90+2.) csapatot küldte pályára.

Az OTP Bank Liga előző évi kiírásában a pályaválasztói jog felcserélése miatt a 2. körben, a 13. fordulóban játszott a DVTK először hazai pályán, ezúttal Debrecenben a Honvéd ellen. Ugrai Roland góljával a 20. percben vezetést szereztek a piros-fehérek, azonban a vendégek még a szünet előtt egyenlítettek. A folytatásban mindkét csapat győzelemre játszott, amihez a DVTK járt közelebb, még egy büntető is kimaradt. Azonban a ráadásban ismét dobbant a diósgyőri szív, és az újabb vitathatatlan 11-est Nikolaos Ioannidis értékesítette.

Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 2-1 (1-1)

DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Forgács - Vela, Busai, Nono (Kocsis, 66.), Ugrai (Óvári, 89.) - Szarka (Bacsa, 66.), Ioannidis. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
Honvéd: Gróf - Latifu, Lovrić, Baráth, Bobál D. - Holender (Laczkó, 90+1.), Kamber, Gazdag (Pölöskei Zs., 90.), Banó-Szabó (Herjeczki, 54.) - Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Erik van der Meer.

Gólszerző: Ugrai (1-0) a 20., Holender (1-1) a 37., Ioannidis (2-1, 11-esből) a 90+4. percben.

 

A 24. fordulóban az első játékrészben rengeteg helyzetet alakított ki a Diósgyőr, végül Nikolaos Ioannidis góljával megszerezte vezetést a DVTK a Honvéd ellen Debrecenben. A második félidő elején a vendégek egyenlítettek. A folytatásban mindkét csapat győzelemre játszott, de egyik csapat sem tudta megszerezni a döntő gólt.

Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 1-1 (1-0)

DVTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás - Vela, Busai, Ugrai (Óvári, 82.), Shestakov (Hasani, 61.) - Bacsa (Szarka, 70.), Ioannidis. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
Honvéd: Gróf - Ikenne-King (Danilo, 76.), Heffler T., Lovrić, Baráth, Kukoč (Holender, 32.) - Gazdag, Nagy G., Banó-Szabó (Májer, 86.) - Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Supka Attila.

Gólszerző: Ioannidis (1-0, 11-esből) a 30., Eppel (1-1) a 46. percben.

 

Az előző bajniokságban egyszer találkozott a két csapat Miskolcon, és az első félidőben a Honvéd szerzett vezetést. A második játékrészben Vernes Richárd és a mérkőzésen debütáló Prosser Dániel góljával nagy küzdelemben fordított a DVTK.

Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 2-1 (0-1)

DVTK: Bukrán - Polgár, Brković, Tamás M. - Shestakov, Szabó B., Mazalović (Prosser, 54.), Hasani, Juhar - Vernes (Géringer T., 78.), Mihajlović (Bacsa, 90+2.). Vezetőedző: Fernando Fernández.
Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Kálnoki-Kis - Mezghrani, Gazdag, Heffler T., Szendrei (Ben-Hatira, 67.), Kukoč (Májer M., 79.) - Holender, Danilo (N'Gog, 58.).  Vezetőedző: Supka Attila.

Gólszerző: Danilo (0-1) a 15., Vernes (1-1) a 62., Prosser (2-1) a 75. percben.

 

A legutóbbi találkozón valóságos gólzápor esett. Az utolsó előtti fordulóban az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak, azonban Prosser Dániel szépített még a félidő előtt. A második játékrészben őrült gólpárbaj vette kezdetét, a hazaiak fejesekkel operáltak, diósgyőri oldalon a csereként beálló, mesterhármast szerző Vernes Richárd szórta meg magát.

Budapest Honvéd - Diósgyőri VTK 4-4 (2-1)

Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Lovrić - Heffler T., Gazdag, Nagy G., Ben-Hatira, Uzoma  - Danilo, Holender. Vezetőedző: Supla Attila.
DVTK: Antal - Polgár, Brković, Karan, Tamás M. -  Tóth Ba., Márkvárt, Tajti M., Bacsa - Hasani, Prosser. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Tóth Ba. helyett Vernes a 46, Heffler helyett Mezghrani és Ben-Hatira helyett N'Gog a 65., Tajti M. helyett Mazalović a 66., Uzoma helyett Kukoč a 74., Bacsa helyett Mihajlović a 89. percben.
Sárga lap: Gazdag a 11., Karan a 26., Tajti M. a 28., Danilo a 48., Lovrić a 60., Batik a 83., Kukoč a 90., Antal a 90+3. percben.
Gólszerző: Kamber (1-0) a 19., Danilo (2-0) a 39., Prosser (2-1) a 42., Vernes (2-2, 11-esből) a 49., Vernes (2-3) a 61., N'Gog (3-3) a 72., Lovrić (4-3) a 78., Vernes (4-4) a 84. percben.

Az eddig lejátszott DVTK - Bp. Honvéd mérkőzések

 1. 1940/1941
  DiMÁVAG - Kispest 0-2
 2. 1941/1942
  DiMÁVAG - Kispest 3-5 G.: Füzér (2), Barna
 3. 1942/1943
  DiMÁVAG - Kispest 1-1 G.: Fazekas
 4. 1943/1944
  DiMÁVAG - Kispest 3-2 G.: Pribelszky, Fazekas, Turbéki
 5. 1945/1946
  DVTK - Kispest 1-1 G.: Doma
 6. 1951
  DVTK - Bp. Honvéd 3-3 G.: Nagy (2), Salamon
 7. 1952
  DiVasas - Bp. Honvéd 0-1
 8. 1954
  DiVasas - Bp. Honvéd 1-6 G.: Gondos
 9. 1955
  DiVasas - Bp. Honvéd 3-5 G.: Tiba (2), Nagy
 10. 1957/1958
  DVTK - Bp. Honvéd 0-1
 11. 1958/1959
  DVTK - Bp. Honvéd 0-2
 12. 1959/1960
  DVTK - Bp. Honvéd 0-2
 13. 1960/1961
  DVTK - Bp. Honvéd 2-2 G.: Solymosi, Ráczi
 14. 1963
  DVTK - Bp. Honvéd 1-1 G.: Csányi
 15. 1964
  DVTK - Bp. Honvéd 1-1 G.: Szucsányi
 16. 1966
  DVTK - Bp. Honvéd 2-0 G.: Werner, Szamek
 17. 1967
  DVTK - Bp. Honvéd 0-0
 18. 1968
  DVTK - Bp. Honvéd 0-1
 19. 1969
  DVTK - Bp. Honvéd 1-3 G.: Vass
 20. 1970/1971
  DVTK - Bp. Honvéd 3-1 G.: Horváth A. (2), Sikora
 21. 1971/1972
  DVTK - Bp. Honvéd 0-2
 22. 1972/1973
  DVTK - Bp. Honvéd 0-0
 23. 1974/1975
  DVTK - Bp. Honvéd 1-1 G.: Görgei
 24. 1975/1976
  DVTK - Bp. Honvéd 4-0 G.: Oláh F., Fekete, Kiss, Kocsis (öngól)
 25. 1976/1977
  DVTK - Bp. Honvéd 1-0 G.: Szűcs (öngól)
 26. 1977/1978
  DVTK - Bp. Honvéd 1-1 G.: Oláh F.
 27. 1978/1979
  DVTK - Bp. Honvéd 3-0 G.: Oláh F., Borostyán, Magyar
 28. 1979/1980
  DVTK - Bp. Honvéd 2-1 G.: Tatár, Fükő
 29. 1980/1981
  DVTK - Bp. Honvéd 0-2
 30. 1981/1982
  DVTK - Bp. Honvéd 0-0
 31. 1982/1983
  DVTK - Bp. Honvéd 0-1
 32. 1983/1984
  DVTK - Bp. Honvéd 1-1 G.: Borostyán
 33. 1991/1992
  DVTK - Kispest-Honvéd 1-4 G.: Váczi
 34. 1992/1993
  DFC - Kispest-Honvéd 1-5 G.: Szilágyi
 35. 1997/1998
  DFC - Kispest-Honvéd 5-1 G.: Téger, Kiser, Buliga, Kákóczki, Jakab
 36. 1998/1999
  DFC - Kispest-Honvéd 0-0
 37. 1999/2000
  DFC - Kispest-Honvéd 1-3 G.: Filipović
 38. 2004/2005
  DVTK - Bp. Honvéd 5-1 G.: Sipeki (2), Gáspár, Egressy, Siminic
 39. 2005/2006
  DVTK - Bp. Honvéd 1-0 G.: Horváth F.
 40. 2006/2007
  DVTK - Bp. Honvéd 2-1 G.: Farkas V., Douva
 41. 2007/2008
  DVTK - Bp. Honvéd 2-2 G.: Sipeki, Simon A.
 42. 2008/2009
  DVTK - Bp. Honvéd 0-0
 43. 2009/2010
  DVTK - Bp. Honvéd 1-2 G.: Miličić
 44. 2011/2012
  DVTK - Bp. Honvéd 2-1 G.: Tisza (2)
 45. 2012/2013
  DVTK - Bp. Honvéd 3-1 G.: Silva, Gohér, Bacsa
 46. 2013/2014
  DVTK - Bp. Honvéd 2-0 G.: Nikházi, Bacsa
 47. 2014/2015
  DVTK - Bp. Honvéd 2-1 G.: Bognár I., Takács T.
 48. 2015/2016 (1. kör)
  DVTK - Bp. Honvéd 2-1 G.: Bacsa (2)
 49. 2015/2016 (3. kör)
  DVTK - Bp. Honvéd 1-2 G.: Novothny
 50. 2016/2017 (1. kör)
  DVTK - Bp. Honvéd 0-3
 51. 2016/2017 (3. kör, Mezőkövesd)
  DVTK - Bp. Honvéd 2-0 G.: Karan, Vela
 52. 2017/2018 (2. kör, Debrecen)
  DVTK - Bp. Honvéd 2-1 G.: Ugrai, Ioannidis
 53. 2017/2018 (3. kör, Debrecen)
  DVTK - Bp. Honvéd 1-1 G.: Ioannidis
 54. 2018/2019 (2. kör)
  DVTK - Bp. Honvéd 2-1 G.: Vernes, Prosser

Hazai mérlegünk: 54 mérkőzés, 19 győzelem, 16 döntetlen, 19 vereség, 78 rúgott és 80 kapott gól.

Budapest Honvéd FC

Alapítva: 1909
Először az élvonalban: 1914
Legjobb helyezés: 14-szeres bajnok 
(1949/1950, 1950 ősz, 1952, 1954, 1955, 1979/1980, 1983/1984, 1984/1985, 1985/1986, 1987/1988, 1988/1989, 1990/1991, 1992/1993, 2016/1917)
Élvonalben töltött idények: 104 év
Folyamatosan az élvonalban: 2004 óta

Első ellenfelünk a főváros XIX. kerületének csapata, a Budapest Honvéd FC. Eredetileg Kispesti AC néven alapították 1909-ben, majd Kispesti FC néven játszott 1926-tól a profi bajnokságban. 1944-ben visszavette a klub az eredeti nevét.

Az ekkor már Budapesti Honvéd SE elnevezésű csapat aranykora az 1950-es években jött el, Puskás Ferenc, Kocsis Sándor, Bozsik József és Czibor Zoltán az Aranycsapat magját képezték. Nekik is sok szerepük volt abban, hogy a klub az 1950-es években négyszer nyert magyar labdarúgó-bajnokságot. A 1980-as és 1990-es évek elején a második aranykorszakban nyolc bajnokságot nyertek. Összességében, története során tizennégy alkalommal lett bajnok, míg a Magyar Kupát eddig hétszer nyerte el a gárda.

A rendszerváltást követően visszakerült a klub nevébe a kerület, Kispest neve, azonban 2003-tól ismét a Budapest Honvéd elnevezést használják.

Az OTP Bank Liga előző kiírásában a 4. helyen végeztek, a legeredményesebb gólszerzőjük a nyáron Svájcba távozó Holender Filip volt 16 találattal.

Nyáron tulajdonost váltott a Honvéd. George F. Hemingway cégein keresztül 2006-tól irányította a klubot, amelyet a Metalcom csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt. vásárolt meg.

Az Európa Liga selejtezőjének első körében egy győzelemmel és egy döntetlennel a litván Žalgiris Vilnius csapatát búcsúztatták. A második fordulóban a román Universitatea Craiova ellen két 0-0-s döntetlent követő 11-es párbajban kiestek, de a visszavágó botrányos körülményei miatt megóvták a találkozót.

A legutóbbi mérkőzésen a Lefkovits (Berla) - Ikenne-King, Batik, Kamber, Lovrić, Kukoč (Niba) - Moretti (Uzoma), Banó-Szabó, Kesztyűs - Kulach (N'Gog), Moutari felállásban játszott a Honvéd: 

Nyári játékosmozgás

Több kulcsjátékos is távozott nyáron, Gróf Dávid, Holender Filip és Danilo biztosan hiányozni fog. Pótlásukat elsősorban külföldiekkel és paksiakkal igyekeznek megoldani.

Érkezett
Lefkovits Robi (izraeli-magyar, Hapoel Tel-Aviv)
Amadou Moutari (nigeri, Mezőkövesd)
Macdonald Niba (kameruni, FC Nitra)
Federico Moretti (olasz, ASD Albissola 2010)
Egerszegi Tamás (Paks - kölcsönbe)
Kesztyűs Barna (Paks - kölcsönbe)
Vladiszlav Kulach (ukrán, Sakhtar Doneck - kölcsönbe)
Hegedűs Márk (Dorog - kölcsönből vissza)
Kovács Nikolasz (Balmazújváros - kölcsönből vissza)
Lukács Dániel (Újpest FC - kölcsönből vissza)
Stoiacovici Dávid (Tiszakécske - kölcsönből vissza) 

Távozott
Fousseni Bamba (guineai)
Danilo (brazil)
Gróf Dávid (FTC)
Holender Filip (magyar-szerb, FC Lugano)
Pölöskei Zsolt (befejezte a pályafutását)
Dino Škvorc (horvát)
Takács János (Szeged-Csanád GA)  
Zakaria Beglarisvili (grúz, FC Flora - kölcsönből vissza)

A Honvéd kerete

(mezszám, név, állampolgárság, születési idől)

Kapusok
1    Lefkovits Robi    (ISR, HUN)    1988.08.31.
66    Berla Attila    (HUN)    1999.04.08.
18    Horváth András (HUN)        1988.02.23.

Mezőnyjátékosok
23    Banó-Szabó Bence    (HUN)    1999.07.25.
7    Batik Bence (HUN)    1993.11.08.
17    Änis Ben-Hatira (TUN, GER)    1988.07.18.
20    Cipf Dominik    (HUN)    2001.01.31.
67    Egerszegi Tamás    (HUN)    1991.08.02.
6    Gazdag Dániel    (HUN)    1996.03.02.
13    Heffler Tibor    (HUN)    1987.05.17.
19    Hegedűs Márk    (HUN)    1998.01.16.
88    Patrick Ikenne-King    (NGR)    1991.10.29.
4    Kálnoki-Kis Dávid    (HUN)    1991.08.06.    
24    Đorđe Kamber    (BIH, HUN)    1983.11.20.    
31    Kesztyűs Barna    (HUN)    1993.09.04.
14    Kovács Nikolasz    (HUN)    1999.02.27.
33    Tonći Kukoč    (CRO)    1990.09.25.
11    Vladyslav Kulach    (UKR)    1993.05.07.
25    Ivan Lovrić    (SRB, HUN)    1985.07.11.
8    Lukács Dániel    (HUN)    1996.04.03.
22    Májer Milán    (HUN)    1999.01.28.
2    Mohamed Mezghrani    (ALG, BEL)    1994.06.02.    
5    Federico Moretti    (ITA)    1988.10.28.
40    Amadou Moutari    (NIG)    1994.01.19.
77    Nagy Gergő    (HUN)    1993.01.07.
89    David N’Gog    (FRA, CMR)    1989.04.01.
26    Macdonald Niba    (CMR)        1994.08.08.
27    Szendrei Norbert    (HUN)    2000.03.27.
15    Temesvári Attila    (HUN)    2000.06.03.
3    Eke Uzoma    (GER, NGR)    1989.08.11.

A vezetőedző

A csapatot a nemzetközi kupába vezető Supka Attila helyét a 62 éves Giuseppe Sannino vette át. Labdarúgóként alacsonyabb osztályú csapatokban szerepelt, edzőként viszont egészen magasra vitte. A Varese kispadján mutatkozott be a Serie B-ben (a Seria C2-ből indulva, kétszer is bajnokságot nyerve), majd a Siena, a Palermo és a Chievo csapatát irányította az olasz élvonalban. Ezt követően az angol Championshipben próbált szerencsét a Watforddal, majd hazatérve a Catania és újra az élvonalbeli Carpi következett. A Serie B-ben a Salernitana, a C-ban a Triestina csapatát vezette, majd néhány mérkőzés erejéig a görög első osztályú Levadiakos munkáját irányította. Végül a harmadosztályú Novara csapatától érkezett Kispestre.

Ismerős a másik oldalon

Djordje Kamber másfél éven keresztül viselte a DVTK mezét 2008 januárjától 2009 júniusáig. Ezen idő alatt 39 mérkőzésen 5 gólt szerzett. Később Zalaegerszegen és Győrben játszott, 2015 nyarán lett a Budapest Honvéd labdarúgója.

Egerszegi Tamás 2014 elején érkezett és 2016 nyarán távozott, közben 54 bajnokin lépett pályára és 5 gólt szerzett a DVTK színeiben. Tagja volt a Ligakupa-győztes és a Magyar Kupa-döntős csapatnak, és négy mérkőzésen játszott az Európa Liga selejtezőjében is. Távozása után Mezőkövesden töltött el egy idényt, majd a lengyel Miedź Legnica csapatától hívta haza a Vasas, és tavaly igazolt Paksra, ahonnan idén nyáron kölcsönvette a Honvéd.