Beharangozó 2019. augusztus 2., péntek

"Bátor csapatot akarok látni a pályán"

A DVTK labdarúgó csapata a Honvédot fogadja az OTP Bank Liga 1. fordulójában vasárnap délután. Szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatónkon Fernando Fernández válaszolt az újságírók kérdéseire.

"Bátor csapatot akarok látni a pályán"

OTP Bank Liga 1. forduló

2019. augusztus 4., vasárnap
18:00 Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd FC


A sajtótájékoztató anyaga látható lesz a Miskolc Televízióban, hallható a Rádió M-en, a Csillagpont Rádióban és az Európa Rádióban, de az online hírportálok (boon.hu, minap.hu, stb.) mellett bárki elolvashatja majd a vasárnapi Nemzeti Sportban és a szombati Észak-Magyarországban is. Az elhangzottakból a DVTK TV is készített egy rövid összefoglalót.

Fernando Fernández: - Ha visszaemlékszünk, egy éve még jócskán mozgásban volt a keret a rajtot követően is, játékosok távoztak és újak érkeztek helyettük. Emellett egy új játékstílust is el kellett sajátítani. Kemény volt. Viszont az bebizonyosodott, ha hiszünk a játékosokban és az elvégzett munkában, akkor a csapat fejlődik.

Az utolsó 22 fordulóban csak két csapat gyűjtött több pontot nálunk, és ez a játékosok érdeme. Optimistán várom a rajtot, mert idén nem a nulláról kezdünk, hanem innen kell folytatnunk. Hetekkel ezelőtt összeállt a keret, a gerinc együtt maradt, és még erősíteni is tudtunk. Természetesen láttam a Honvéd összes mérkőzését, az Universitatea Craiova elleni hazai meccset a helyszínen néztem meg Győrben. Elképzelhető, hogy fáradtabbak lesznek a csütörtöki mérkőzés és az utazás miatt, és kevesebb idejük maradt a felkészülni ellenünk, de az biztosan javukra szól, hogy nem első alkalommal lépnek pályára ebben az idényben.

Örülök, hogy hazai pályán kezdjük a bajnokságot. Nem mindegy, hogy háromezer vagy tízezer ember előtt lép pályára a csapat, számomra a focit körbevevő fanatizmus az egyik vonzereje az itteni munkának. Mindenkinek jó, ha megtelik a stadion, ezért dolgozunk mi is folyamatosan. Eredménykényszer alatt játszunk, de azért vagyunk profik, hogy megbirkózzunk vele. A szurkolók a világ minden táján győztes csapatot szeretnének látni, és ez alapján ítélik meg a mi munkánkat is Diósgyőrben is, ennek kell megfelelni.

Azt várom, hogy minden ellenféllel szemben kemény ellenállást tanúsítsunk, és támadásban akkor is az ellenfél kapujához vezető utat keressük, amikor a betömörülő ellenfél miatt ideiglenesen visszafelé kell passzolni. Labdavesztést követően pedig az ellenfél támadását sokkal agresszívabban kell megakadályozni. Egy mindenféle tekintetben bátor csapatot akarok látni a pályán, amelyik mindig a győzelemért lép pályára. Biztosan előfordul, amikor nem jön össze, de olyan nem lesz, hogy “idegenben jó az iksz”. Az FTC, az Újpest, a Vidi és a Mezőkövesd mellett mi birtokoltuk a legtöbbet a labdát. De ez csak egy szám, amit meg kell tölteni tartalommal. A két 16-oson belül kell sokat javulnunk, hogy kevesebb gólt kapjunk, és sokkal többet lőjünk. Érzem a játékosokban a szenvedélyt, a vágyat, hogy jobbak legyenek.

Giuseppe Sannino: - A Honvéd célja mindig az, hogy a csapat harcolja ki a nemzetközi szereplés jogát, a mostani szezonban sincs ez másként. Nagyon szép lenne, ha minimum megismételnénk az előző szezonban elért eredményeket, vagy akár még egy kicsit jobban is teljesítenénk, hiszen az azt jelentené, hogy elértük a célunkat, miközben érmesek leszünk a bajnokságban, vagy éppen megnyerjük a Magyar Kupát.

Maximálisan elégedett vagyok a csapattal, a csapategységgel, kőkeményen dolgozó játékosaim vannak. Természetesen mindig lehet erősebbé tenni egy adott csapatot, de lépésről lépésre kell haladni. Először meg kell tudnunk, hogy mit hozatunk ki a mostani csapatból, amit majd idővel még jobbá tehetünk. Szeretném hangsúlyozni, hogy szerelmes vagyok a csapatomba, mert fantasztikus játékosokkal dolgozhatok együtt.

Természetesen feltérképeztük a DVTK-t, bár a bajnokság eleje mindig fejesugrás az ismeretlen, hiszen ilyenkor átalakulnak, esetleg edzőt is váltanak a csapatok. Amit tudtunk, azt kiderítettük, igyekeztünk megtalálni az ellenfél gyenge pontjait.

Senki ellen sem számítunk könnyű mérkőzésre a bajnokságban, a kemény munka és az alázat jellemez minket. Minden ellenfelünket tiszteljük, de az előbb említett célok elérése miatt győzni szeretnénk. Ahogyan az összes többi találkozón is. A saját bőrünkön tapasztalhattuk a Žalgiris Vilnius elleni Európa Liga-mérkőzésen, hogy milyen sokat számít, amikor egy csapat folyamatosan játssza a tétmeccseket. Így ez akár előny is lehet a számunkra, azonban nem ez dönti majd el az összecsapást, hanem a lélek és a szív. Az számít, hogy ki mennyit tesz bele a meccsbe. Nem várunk könnyű meccset, tudjuk, hová érkezünk, de a győzelem a célunk. Úgy gondolom, hogy nagy lesz a hazai csapaton a nyomás, nekünk végig koncentrálnunk kell, és majd meglátjuk, mi lesz. Azért jöttünk, hogy a legjobb játékunkat mutatva pontokat szerezzünk. Nekünk is három pont kell, de ők is így vannak vele, így minden adott, hogy egy rendkívül érdekes találkozót lássanak a szurkolók.

Információk

Sportszerű szurkolás

Kérjük szurkolóinkat, hogy sportszerűen buzdítsák a DVTK-t! Kérjük tartsák tiszteletben a pályarendszabályokat, tartózkodjanak a rasszista, homofób, gyűlöletkeltő rigmusoktól, az ellenfél és harmadik csapat szidalmazásától, valamint ne használjanak pirotechnikai eszközöket, ellenkező esetben büntetésre számíthat klubunk az MLSZ részéről.