Beharangozó 2019. augusztus 14., szerda

“Több gólt szeretnék lőni, mint tavaly”

Tajti Mátyás nagyszerűen értékesítette a csak kívülről könnyűnek tűnő közeli közvetett szabadrúgást az Újpest ellen, majd míg a többiek pihenőnapjukat töltötték, Szabó Bencével az U21-es válogatott összetartásán vett részt.

“Több gólt szeretnék lőni, mint tavaly”


- Nem gyakran adódik ilyen szituáció, hogy az ötös előterében végezhet el közvetett szabadrúgást egy játékos. Tudtad, tanultad korábban, hogy mi a megoldás, vagy a helyszínen találtad ki?
- A rúgás előtt gondoltam végig a lehetőségeket. A teljes újpesti csapat felállt a gólvonalra, ezért nem kockáztattam meg, hogy elakadjon a lábakban a labda. Számítottam rá, hogy a kapus kivetődik, és ilyenkor az 1-2 méterről, nagy erővel megrúgott labdára nincs olyan kiváló reflexű kapus, aki fel tudja felemelni a kezét, ezért a füle mellé céloztam. Amikor megvolt az elképzelés, már csak végre kellett hajtani. Sok tér és idő nem maradt, mindenki kirontott rám, és a labda elment Pajović feje mellett.

- Kulcsár Sándor lőtt egy nagyon hasonló gólt 21 éve.
- Igen, utólag én is láttam az Instagramon, ő is megtalálta azt a helyet, ahol el tudta rúgni a labdát, és szépen beverte.

- Napokkal a mérkőzés után is mindenki azt mondja, többet érdemelt volna a DVTK az Újpest ellen. Neked mi erről a véleményed?
- Szerintem is megérdemeltünk volna legalább egy pontot. Aki azt emeli ki, hogy az első félidőben jobban játszott az Újpest, az arról nem beszél, hogy a második félidőben viszont mindössze két alkalommal lőttek kapura. Ekkor már mi irányítottuk a mérkőzést, benyomtuk az ellenfelet, egyedül a helyzetkihasználásban maradtunk alul. Ezért veszítettük el a mérkőzést.

- Szombaton először játszik idegenben a DVTK.
- Egy újabb nehéz mérkőzés vár ránk. Nem kell különösen ecsetelni, hogy a Fehérvár az egyik legjobb magyar csapat, de ez nem veszi el az önbizalmunkat, azért utazunk, hogy pontokat gyűjtsünk. 

- Újabb Tajti-góllal?
- Nem bánnám, ha folytatódna a jó sorozatom! Idén is kitűztem magam elé, hogy hány gólt szeretnék lőni, ehhez pedig kellenek az újabb találatok. A pontos számot megtartom magamnak, de azt elárulom, hogy többet, mint amennyit az előző bajnokságban lőttem (5 gól - a szerk.).