Beharangozó 2020. június 16., kedd

Feczkó Tamás: Hazai pályán csak a győzelem lehet a cél

A DVTK - PAFC mérkőzés előtt Feczkó Tamás vezetőedző elmondta, a siker érdekében a küzdelem és a jó játék mellett ki kell használni a helyzeteket is.

Feczkó Tamás: Hazai pályán csak a győzelem lehet a cél


Sűrű a program, a vasárnapi vereség után szerdán lehet javítani.

- Hatalmas csalódást jelentett nekem és játékosaimnak is a kaposvári játékunk, amiből nem is születhetett más eredmény - sóhajtott Feczkó Tamás. - Most már bármit teszünk, azért a mérkőzésért nem kapunk egy pontot sem, nemhogy hármat, amiért elutaztunk. Mindenki tudja, hogy hibáztunk, egy út áll előttünk: szerdán hazai pályán győzni kell.

Néhány játékos pihentebben léphet pályára a DVTK Stadionban, mert Branislav Danilović, Iszlai Bence és az eltiltott Dušan Brković el sem utazott Kaposvárra, míg többen is csak egy félidőt játszottak.

- A labdarúgókra is érvényesek az élettani határok, amit nem lehet áthágni - reagált a vezetőedző. - Ilyen sűrű program során nagyobb kockázat valakit sérülésveszélyes állapotban játszatni, mint a posztriválisának lehetőséget adni. Szerdán viszont néhányan frissebben játszhatnak, rájuk kulcsszerep vár.

A PAFC kiválóan szerepel ebben a bajnokságban, mindössze két pont a lemaradásuk a dobogós Mezőkövesd mögött. A harmadik legkevesebb vereséget szenvedték a mezőnyben, ugyanakkor rengeteg (11) döntetlent játszottak. A koronavírus-járvány miatt elrendelt szünetet követően egy győzelem, két döntetlen és egy vereség áll a nevük mögött.

- A Puskás Akadémia játékosállománya az FTC és a Fehérvár után a harmadik legerősebb, az éllovas FTC ellen például öt pontot szerezve veretlenek maradtak - emlékeztetett Feczkó Tamás. - Szeretik birtokolni a labdát, és képesek is mindenki ellen dominálni. Sok helyzetet teremtenek az ellenfél kapuja előtt, nem véletlenül szerezték a negyedik legtöbb gólt a bajnokságban. A kényszerszünetet követően az eredményesebb csapatok sincsenek csúcsformában, és a szerdai ellenfelünkről az is elmondható, nem brillíroznak az újrakezdés óta. 

Ebben a bajnokságban kétszer találkozott a DVTK és a PAFC, mindkétszer döntetlen született, és mindkétszer a hosszabbításban egyenlített az ellenfél.

- Hérakleitosz mondása szerint nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba. Ellenük mégis kétszer is utolsó perces, véleményes góllal vesztettünk pontokat. A játékosok is emlékeznek erre, nem kell külön motiválni őket, hogy az utolsó pillanatig harcoljanak.

A PAFC 44 ponttal harmadik, míg a DVTK 41 ponttal a negyedik helyen áll. Egy hazai győzelemmel helyet cserélhet a két csapat.

- A tavasz elején Felcsúton hasonló helyzetben léptünk pályára. Akkor a legnagyobb szurkolóink is csak titkon reménykedtek a győzelemben, most pedig örömteli módon egyre többen gondolják azt, hogy képesek vagyunk rá.

Mivel lehet megnyerni a találkozót? - kérdeztük búcsúzóul.

- Ahogy eddig, most is csúszni-mászni fogunk az utolsó percig. A sikerhez az kell még, hogy a játék minősége is az FTC elleni találkozót idézze - ha már az ellenfél majdnem hasonló kaliberű -, csak a kidolgozott helyzeteket sokkal jobb százalékban értékesítsük. Nekünk hazai pályán nem lehet más célunk, mint szurkolóink támogatásával itthon tartani a három pontot  - válaszolt Feczkó Tamás.

A másik kispad

- Rendkívül nehéz, kiélezett mérkőzésre számítok, ezt az eddigi két egymás ellen vívott találkozónk is alátámasztja - nyilatkozta a találkozó előtt Hornyák Zsolt, a vendégek vezetőedzője. - A DVTK jó csapat, a Kaposvár elleni vereség után hazai pályán minden bizonnyal kárpótolni akarják majd szurkolóikat – biztos vagyok benne, hogy egy rendkívül elszánt ellenféllel találkozunk szerdán. Nekünk azonban elsősorban arra kell koncentrálnunk, hogy a saját játékunkat tudjuk érvényesíteni, látványos támadó futballt akarunk játszani, amely reményeink szerint a megfelelő eredménnyel, azaz győzelemmel párosul.