Beharangozó 2020. június 9., kedd

Feczkó Tamás: Már nem kiesési rangadó

A DVTK már kétszer legyőzte a ZTE csapatát ebben a bajnokságban. A harmadik találkozó előtt Feczkó Tamás vezetőedzőt kérdeztük.

Feczkó Tamás: Már nem kiesési rangadó


A DVTK nem sűrűn játszik vasárnap-szerda-vasárnap ritmusban, ráadásul a szintén nem túl gyakori este 9 órás kezdés is felborítja a szokásos menetrendet. Mire elég ilyenkor a két mérkőzés közti néhány nap? - kérdeztük először Feczkó Tamás vezetőedzőt.

- Bízom benne, hogy a jövőben lesz lehetőségünk hozzászokni a 21 órás kezdéshez - mosolygott a sportszakember. - Mivel szerdán újabb találkozó vár ránk, már vasárnap éjszaka, közvetlenül a mérkőzés után elkezdtük a regenerációt egy budapesti konditeremben annak érdekében, hogy szerdán frissek legyünk. A felkészülési időszakban több felállási formát és taktikai variációt is gyakoroltunk, hogy ha eljön az ideje, akkor csak be kelljen illeszteni a játékosokat a posztokra. Tíz nap alatt négy mérkőzést játszunk, ezért ebben az időszakban a labdarúgók frissen tartása a legfontosabb feladat.

Minden labdarúgó játszani szeretne, de például Iszlai Bence is elárulta, véleménye szerint a szűk egy hónapra kiírt nyolc bajnoki miatt biztosan nem játssza senki sem végig az összes mérkőzést. Megnehezíti ez a szakmai stáb dolgát?

- Minden posztra két azonos képességű játékos alkotja a DVTK keretét - reagált a vezetőedző. - Főleg ebben az időszakban nem a játékpercek számítanak, hanem az, hogy mindenki maximálisan éljen azzal az idővel, ami számára jut. Azt várom mindenkitől, hogy tegyen hozzá a csapat teljesítményéhez, mert nem az egyéni érdek az első, hanem az, hogy a DVTK minél több mérkőzést nyerjen.

Szerdán az utóbbi időben magára találó ZTE érkezik Diósgyőrbe. 

- A ZTE nagyon stílusos és jó focit játszik, a téli átigazolási időszakban sikerült megerősíteni a csapatot. Jó formában érkeznek, a legutóbbi öt mérkőzés alapján a legjobb eredménysorral ők rendelkeznek. Gólerős játékuk annak köszönhető, hogy Radó András és Bobál Gergely mellett mások is képesek betalálni az ellenfél hálójába. Figyelnünk kell, hogy a bennmaradásért küzdő kék-fehérek nehogy meglepjenek minket. 

Az OTP Bank Liga idei kiírásában is háromszor találkoznak a csapatok egy idényben. A DVTK hazai pályán 1-0-ra győzött ősszel a ZTE ellen, majd 2020 első tétmérkőzésén idegenben is nyert 3-1-re.

- A futballtavaszt kiesési rangadóval kezdtük Zalaegerszegen - elevenítette fel a vezetőedző. - Hiába vezettek a hazaiak, esélyük sem volt a győzelemre, az  egyik legjobb mérkőzésünket játszottuk. Most szerdán pedig jelző nélküli rangadó vár ránk, mert a két csapat pillanatnyi formája egyaránt az élmezőnybe tartozik.

Várhatóan “technikai telt ház” várja a csapatokat, azaz a hazai szektorokba elfogy minden belépőjegy, amit a vonatkozó kormányrendelet szerint értékesíteni lehetett. 

- A csapat nevében is mondom, hogy nagyon hálásak vagyunk szurkolóinknak az Üllői úton teremtett hazai pályáért, fantasztikus volt, hogy a kivonuláskor csak a mieinket hallottuk a lelátóról - hálálkodott Feczkó Tamás. - Hazai pályán pedig már a létszámból fakadóan is csak erősebb lehet a nézőtérről érkező támogatás, ami átsegít minket a holtpontokon. A ZTE jó csapat, nehéz mérkőzésre készülünk, ezért minden biztató szóra szükségünk lesz, mert hazai pályán nem lehet más célunk, mint győzni, és a közönségünkkel közösen ünnepelni a találkozó után. 

A másik kispad

Márton Gábor: - Minden meccsre azzal a várakozással tekintünk, hogy megszerezzük a győzelmet, ez a célunk szerdán, a DVTK ellen is. Tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű, hiszen egy remek játékerőt képviselő, Feczkó Tamás által jól összerakott, az utolsó bajnokiját leszámítva jó formában lévő Diósgyőrhöz érkezünk. Szerencsére függetlenül attól, hogy éppen milyen összeállításban lépünk pályára, mi is jó passzban vagyunk, holnap pedig mindent meg fogunk tenni azért, hogy a jó sorozatunk folytatódjon.