Beharangozó 2020. március 12., csütörtök

Feczkó Tamás: A csapatnak sem könnyű, de a szurkolóknak még nehezebb

A Magyar Labdarúgó Szövetség az összes magyarországi labdarúgó-mérkőzés zárt kapus megrendezését rendelte el a rendelkezés visszavonásig. A helyszínen nem, de a televízióban, az interneten követhetőek lesznek a mérkőzések, beleértve a DVTK szombati székesfehérvári vendégjátékát is.

Feczkó Tamás: A csapatnak sem könnyű, de a szurkolóknak még nehezebb


- Biztosan furcsa lesz a szombati találkozó, a labdarúgók többsége valószínűleg nem játszott zárt kapuk mögött - kezdte Feczkó Tamás. - A futball a szurkolókért van, de egy világméretű járvány felülír mindent, ilyenkor az egészség a legfontosabb. Sajnálom, hogy így alakult, a csapatnak sem lesz könnyű, de a szurkolók számára még nehezebb, hogy ki tudja meddig nem láthatják kedvenc csapatukat.

A DVTK legutóbb 2017 nyarán játszott zárt kapus mérkőzést, akkor az újpesti szurkolók rendbontása miatt nem láthatták a diósgyőriek csapatukat. (Újpest - DVTK 1-1)

- Nálunk minden mérkőzésen fantasztikus hangulatot teremtenek a szurkolók - folytatta a vezetőedző -, és különösen most, amikor nyolcezer fölé emelkedett a nézőszám, amikor már majdnem megtöltjük a stadion, akkor következnek a zárt kapus mérkőzések.

A DVTK már játszott zárt kapus mérkőzést Székesfehérvárott is, 2009 nyarán szintén a hazai nézők miatt nem engedték be a vendégszurkolókat sem. (Videoton - DVTK 3-2)

- Székesfehérvárra is rengeteg diósgyőri készült, úgy hallottam, időarányosan nagyon sok jegy kelt el a vendégszektorba, lehet, a piros-kékek ezzel kényszerű döntéssel megúszták, hogy hazai pályán is idegenben lépjenek pályára - mosolygott Feczkó Tamás.

A találkozó szombaton este fél nyolckor kezdődik és az M4 Sport közvetíti, valamint az interneten is látható az m4sport.hu oldalon.

- Kérem a szurkolókat, hogy a következő napokban, amíg nem tudjuk magunk mögött ezt a nehéz időszakot, bárhol is találkozzanak a játékosokkal, tekintsenek el a pacsizástól, közös fotóktól. Köszönjük a megértést, bízom benne, hogy hamarosan együtt ünnepelhetünk a megszokott módon.