Beharangozó 2020. február 22., szombat

Kisvárda - DVTK 2-2 (1-0)

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában Kisvárdára látogatott a DVTK. Az első félidőben a hazai csapat szerzett vezetést, amit a második félidőben megtoldottak még eggyel. A DVTK mindent egy lapra feltéve támadott, aminek meg is lett az eredménye, előbb Molnár Gábor, majd Egerszegi Tamás góljával újabb pontot szerzett a DVTK idegenben.

Kisvárda - DVTK 2-2 (1-0)


OTP Bank Liga 22. forduló

Kisvárda Master Good - Diósgyőri VTK 2-2 (1-0)

Kisvárda, Várkerti Stadion, 2512 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Albert István, Vígh-Tarsonyi Gergő; Solymosi Péter, Lovas László).
Kisvárda: Dombó - Melnyk, Rubus, Kravchenko, Protić - Lucas, Karasyuk -  Gosztonyi, Tsoukalas, Grozav - Viana. Vezetőedző: Bódog Tamás.
DVTK: Danilović - Shestakov, Polgár, Brković, Vági - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Kiss T. -  Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Gosztonyi helyett Sassá a 61., Ivanovski helyett Tabaković és Rui Pedro helyett Molnár G. a 66., Viana helyett Tischler és Vági helyett Egerszegi a 80., Grozav helyett Obradović a 87. percben.
Sárga lap: Lucas a 35., Tabaković a 67., Iszlai a 75., Protić a 81. percben.
Gólszerző: Tsoukalas (1-0) a 23., Melnyk (2-0) a 76., Molnár G. (2-1) a 83., Egerszegi (2-2) a 89. percben.


Kulcspillanatok

23. perc: Stavros Tsoukalas kapott jobbról kiváló labdát Vianától, eltolta a szöget zárni a kapujából kilépő Danilović mellett, és éles szögből a kapuba lőtt, 1-0

76. perc: Grozav bal oldali beadása csorgott át a hosszú oldalra, ahol Bohdan Melnyk startolt rá, és 15 méterről nagy erővel a kapuba lőtt, 2-0

83. perc: Molnár Gábor remekül játszott össze Tabakovićcsal, a visszakapott labdát jobbról lőtte a hálóba, 2-1

89. perc: Kiss adott középre balról, a Tabaković által visszafejelt labdát Egerszegi Tamás közelről a hálóba lőtte, 2-2

Edzői értékelések

Bódog Tamás: - Veszítettünk két pontot, mert lezárhattuk volna a mérkőzést. Ilyen a foci, kihagytuk a meccslabdát, és ez történt utána...
A DVTK erősségét jelzi, hogy mindent feláldozva jöttek előre, és megpróbálták, amit végül meg tudtak csinálni.
Kézben tartottuk a mérkőzést, a 65. percig egy helyzete volt a DVTK-nak az is előrevágott labdából. Valódi helyzetet nem tudtak kialakítani. Az utolsó 25 percben a cserék után a DVTK felvállalta a rizikót, nagyon sok labda érkezett a kapunk elé.
Sajnálom, hogy így alakult, de erre lehet építeni, a csapat sokkal jobban játszott mint a múlt héten.
A DVTK-nak sok sikert kívánok, jó csapatuk van, az utolsó fordulóban megpróbálunk szerencsésebbnek lenni Diósgyőrben.
Feczkó Tamás: - Mindenekelőtt a csapat nevében szeretnénk részvétünket nyilvánítani a ma elhunyt Takács Márton családjának! 
A hazaiak az első kontraziccerükből gólt szereztek, és jobban is játszottak, mi viszont kihagytuk a kontránkat. 
A második félidőben nagy nyomás alá helyeztük a hazaiakat, akik hősiesen védekeztek, és ahogy átjöttek a félpályán, második kaput eltaláló lövésükből újabb gólt szereztek. 
Minden elismerésem a játékosaimé és a csapatomé, hiszen nem csak hittünk benne, de meg is csináltuk a pontszerzést. Akár nyerhettünk volna, ha Molnár Gábor higgadtabb a Dombó által neki dobott labdával, de ne legyünk telhetetlenek.
Igaz a három pontért érkeztünk, de így, hogy az utolsó tíz percben felálltunk, és vert helyzetből szereztünk pontot örülök az egy pontnak, mert bravúros teljesítmény. 
A második félidei játékunkra lehet alapozni, végig domináltunk. 
Ilyenkor mutatjuk meg az erőnket, igazi nagybetűs csapat voltunk, mindegy, ki lép pályára, valaki mindig hozzá tud tenni.