Beharangozó 2019. szeptember 27., péntek

“Három ponttal szeretnénk hazatérni”

Feczkó Tamás győzelemmel mutatkozott be a DVTK kispadján, és Kaposvárról is három bajnoki ponttal szeretne hazatérni.

“Három ponttal szeretnénk hazatérni”


Legutóbbi két mérkőzésén, a ZTE ellen bajnokin és az Érd ellen a Magyar Kupában is győzelmet aratott a DVTK. Jobban ment ezen a héten a munka? - kérdeztük Feczkó Tamást, a DVTK vezetőedzőjét.

- Mindenki nagyon akarta a sikert, és öröm volt látni, mennyire megkönnyebbültek a játékosok a ZTE elleni győzelmet követően, mintha mázsás teher gördült volna le a vállukról.  
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy más típusú munkát végeztünk ezen a héten, mint az elsőn. A fiúk vevők az edzésmódszerekre és az általunk kitalált taktikai elképzelésekre, pozitívan várjuk a hétvégi mérkőzést. 

A DVTK-ban eltiltott játékos nincs, Orosz Donát és Tóth Borisz azonban egész héten az U17-es világbajnokságra készülő válogatottal dolgozott. Mindkét Horvátország elleni győztes mérkőzésen játszottak a diósgyőri fiatalok.

- Donát és Borisz sokat tett azért, hogy ott legyen a magyar válogatott a brazíliai világbajnokságon. Az egész DVTK-család büszke lenne, ha a szűkített keretben is helyet kapnának. Magam ellen beszélek, de nagyon boldog lennék, ha jó ideig nélkülözni kellene őket. 

És ha már DVTK-család, a Feczkó Tamás stábjával és néhány játékossal a helyszínen szurkolt az Aluinvent DVTK - Reyer Venezia Euroliga-selejtezőn.

- Óriási győzelmet arattak a lányok, gratulálok nekik! Bízom benne, hogy idegenben sikerül megőrizni a 10 pont előnyből legalább egyet, és bejutnak az Euroligába. Ez nem csak a DVTK-nak, hanem az egész magyar kosárlabdának hatalmas eredmény lenne! A stábtagok közül Pacsi Bálint Körmenden nőtt fel, további magyarázatra nincs szükség, miért szereti a kosárlabdát, Miskei Attila pedig minden labdajátékot imád, a játékosokkal viszont véletlenszerűen találkoztunk a helyszínen. A nagyszerű játék mellett élveztem a kiváló hangulatot is, jó látni, hogy mennyire szeretik a kosárlabdát is Miskolcon.

A 7. fordulóban szombaton 17 órától Kaposvárott játszik a DVTK. Az újonc Rákóczi eddig öt vereség mellett csupán egyszer győzött (idegenben a DVSC ellen), és az utolsó helyen áll.

- A Honvédnak is három pontja van, és a 6. fordulót megelőzően nekünk sem volt több, tehát semmiképpen nem szabad leírni őket - figyelmeztetett a sportszakember. - Az eddigi mérkőzéseken az összes ellenfelükkel partiban voltak, mindenki ellen alakítottak ki helyzeteket. Mindenképpen győzni szeretnénk, de senki ne gondolja azt, hogy egy kötelező győzelem vár ránk.  Az biztos, nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen legutóbbi két mérkőzésen rendkívül defenzív játékot mutattak be. Amíg hátrányba nem kerültek, akár hat védővel is védekeztek, a siker érdekében várhatóan nekünk is a kevés helyzetünkből kell egy-kettőt gólra váltani.

A szombati ellenfél mindössze négy gólt szerzett a 13 kapott gól mellett, azonban ebből a négyből hármat Ádám Martin lőtt.  Kell külön készülni rá? - érdeklődtünk.

- Kivétel nélkül az ellenfél teljes csapata ellen készülünk, most sem történt másként. Bármelyik edző örül, ha egy jó formában lévő centert tud a csapatba állítani, Ádám Martin pedig hat mérkőzésen háromszor talált be. Azonban több veszélyes játékos található Kaposvárott, hiba lenne őket figyelmen kívül hagyni. 

Feczkó Tamás bemutatkozásakor azt jelölte meg egyik fő célként, hogy kevesebb gólt kell kapni az ellenfélnél, a Magyar Kupa-mérkőzés után viszont már azt nyilatkozta, ideje elkezdeni gólokat lőni.

- Ez így igaz - reagált a felvetésre. - A Kaposvár és a PAFC elleni találkozón továbbra is a hátsó stabilitásra helyezzük a hangsúlyt, azután viszont - addigra másfél hónap közös munkával a hátunk mögött - több olyan taktikai variációt tudunk alkalmazni, amivel megalapozott elvárás lehet egy góllal többet szerezni az ellenfélnél. Ez még a jövő, számomra most a kaposvári találkozó a legfontosabb, három ponttal szeretnénk hazatérni.