Beharangozó 2019. november 1., péntek

Feczkó Tamás: Együtt vagyunk, győzni fogunk!

A bajnokságban és a Magyar Kupában aratott két győzelmet követően az újabb sikerért lép pályára a DVTK szombaton 17 órától a Kisvárda ellen az OTP Bank Liga 11. fordulójában. A találkozó előtt Feczkó Tamást, a DVTK vezetőedzőjét kérdeztük.

Feczkó Tamás: Együtt vagyunk, győzni fogunk!


A Paks elleni győzelem okozta örömhöz mennyit tudott hozzátenni a Dabas elleni továbbjutás a kupában? - kezdtük a beszélgetést.

- Győzelem után mindig pozitívabb a munka hangulata, így történt most is - válaszolt Feczkó Tamás. - Nagyon jól jött a paksi siker, mert régen nyert a csapat idegenben, és Dabason is meggyőző játékkal léptünk a következő körbe, ami növeli a játékosok önbizalmát. Azok a játékosok is meghálálták a bizalmat, akik az utóbbi időben kevesebb játéklehetőséget kaptak. Örülök, hogy a játékosaim még nehezebb helyzetbe hoztak, mert még többet kell gondolkodnom a hétvégi kezdőcsapaton.

A Magyar Kupában szerda éjszaka kisorsolták a 8. forduló párosítását, a DVTK az NB II. egyik éllovasa, Feczkó Tamás korábbi klubja, az MTK ellen játszik.

- Már kinőttem abból a korból, amikor érzelmileg közelítek egy mérkőzéshez - reagált a sorsolásra a vezetőedző. - Az MTK ellen nehéz mérkőzés vár ránk, mert jól szerepelnek a bajnokságban, és hiába játszanak most a másodosztályban, mindenki NB I.-esként tartja őket számon. A mi célunk ezzel együtt nem lehet más, mint az előző két fordulóban: a továbbjutás.

Hétvégén a jól rajtoló Kisvárda látogat Diósgyőrbe, ebben a bajnokságban 13 pontot gyűjtöttek. Legutóbb a PAFC ellen hazai pályán viszont vereséget szenvedtek.

- A Kisvárda egy agresszív, párharcokat kereső csapat, ezért előre jelzem, nem ez lesz a leglátványosabb mérkőzésünk az ősz során - tért rá a következő bajnokira Feczkó Tamás. - A támadósorban kivételes képességű labdarúgókkal rendelkeznek, nem véletlenül állnak a tabella 5. helyén. Az egyik legnehezebb mérkőzésre számítok, azonban nem kérdéses, hogy számunkra csak a győzelem az elfogadható.

A DVSC ellen jól játszott a DVTK, azonban a hazaiak szinte két helyzetből szerzett két góllal győztek. Pakson viszont két lőtt góllal - először Feczkó Tamás irányítása alatt - győzött a DVTK, a dabasi kupameccsen pedig a számtalan helyzetből hármat sikerült gólra váltani.

- Szeretnénk továbbvinni az elmúlt hetekben látott, és még mindig javuló formánkat sok helyzetkialakítással - vázolta a sportszakember. - A legideálisabb természetesen az lenne, ha minden helyzetünket értékesítenénk, mert a szervezett kisvárdai védelem ellen nem számítok sok lehetőségre. A mi védekezésünk is egyre jobban összeáll, ezért nagyon fontos lesz, hogy ki szerzi az első gólt. 

A találkozóra jól fogynak a belépőjegyek, és biztosan igazi futballhangulatban kezdődik a mérkőzés, mert a szervezett szurkolói csoportok bejelentették, visszatérnek a lelátóra.

- Amikor Diósgyőrbe érkeztem, akkor arról beszéltem, hogy 3-4 négy játékossal szeretném megerősíteni a csapatot. Hárman már megérkeztek, de a legfontosabb láncszem most kapcsolódik be, hiszen visszatérnek az ultrák a stadionba, és velük együtt lesz teljes a csapat. Elmondhatatlanul örülünk a 12. játékos visszatérésének, nagyon vártuk már ezt a pillanatot. A szurkolás nagy lökést ad a teljesítményünknek, ugyanazt tudom mondani, ami az indulóban is felcsendül: együtt vagyunk, győzni fogunk! - zárta Feczkó Tamás.

A másik kispad

A bajnokságot Miruta László irányításával kezdte el a Kisvárda, akivel a 8. forduló után közös megegyezéssel szerződést bontottak. Ezt követően a klub közleménye szerint a "döntés felelőssége" Kocsis Jánosé, azonban a pro-licences végzettségű Dajka László nyilatkozik a mérkőzéseket követően.

- Az előző bajnokságban bennmaradt a csapat az első osztályban, az alapcél idén is ez, de ebben az évben szeretnénk előre lépni játékban és helyezésben is - mondta el Dajka László, a Kisvárda edzője. - Nem lesz könnyű, mert a bajnokság ugyanolyan nehéz, mint az előző. A 12 csapatos élvonalban és a hárompontos rendszerben senki nem dőlhet hátra egy pillanatig sem, hihetetlenül gyorsan változik a kép. Egy-két győzelem vagy vereség után a középmezőnyből kieső pozíció lehet, és ez fordítva is igaz. Állandó feszültségben játszanak a csapatok, de megmondom őszintén, hogy nekem ez tetszik. 

- A DVTK nehezen indult az idei bajnokságban, kattogott a gépezet, de most azt látom, hogy a játékosok kezdik megérteni egymást Feczkó Tamással - folytatta. - Fejlődik a Diósgyőr, játékban is kicsit mást játszik, mint korábban. Felfelé ívelő pályán vannak, egy önbizalommal teli csapattal találkozunk.

- Tavaly mind a három alkalommal 1-1-es döntetlent játszottunk a Diósgyőrrel, úgyhogy most is erre számítok. A viccet félretéve, nekünk nem jött jól, hogy a DVTK idegenben diadalmaskodott, ez biztos, hogy megnyugtatja az ellenfelünket, és önbizalmat is ad nekik. Ezzel szemben mi legutóbb hazai környezetben szenvedtünk vereséget. Szombaton jó és kiegyenlített mérkőzést várok, ahol apró dolgok döntenek - jósolta Dajka László.