Beharangozó 2019. november 23., szombat

Újpest - DVTK 0-2 (0-2)

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában Budapesten, az Illovszky Rudolf Stadionban játszott a DVTK az Újpest ellen. Az első játékrészben nagyszerű játékkal Márkvárt Dávid és Haris Tabaković góljával kétgólos előnyre tett szert a Diósgyőr. A fordulás után az volt a legfőbb kérdés, a DVTK be tudja-e biztosítani a győzelmet egy kontrából, mielőtt az Újpest szépítene. Végül nem esett újabb gól, így idén második idegenbeli győzelmét aratta a csapat.

Újpest - DVTK 0-2 (0-2)


OTP Bank Liga 13. forduló

Újpest FC - Diósgyőri VTK 0-2 (0-2)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 2496 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szalai Balázs; Erdős József, Molnár Attila).
ÚFC: Banai - Pauljević, Heris, Litauszki, Bureković - Sanković - Nwobodo, Zsótér, Onovo, Simon K., - Feczesin. Vezetőedző: Nebojša Vignjević.
DVTK: Danilović - Shestakov, Polgár, Tamás M., Vági - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Prosser - Tabaković. Edző: Pacsi Bálint.

Csere: Simon K. helyett Koszta M. a 46., Onovo helyett Szakály P. és Zsótér helyett Bjarnason a 62., Rui Pedro helyett Korbély a 82., Prosser helyett Bacsa a 90. percben.
Sárga lap: Pauljević a 20., Vági a 30. percben. 
Gólszerző: Márkvárt (0-1) a 23., Tabaković (0-2) a 32. percben.


Kulcspillanatok

23. perc: Shestakov jobbról érkező beadását Tabaković 12 méterről fejelte kapura, Banai bravúrral védett, de a kipattanót Márkvárt Dávid közelről a léc alá bombázta, 0-1

32 perc: Hasani nagyszerűen hozta ki a labdát a saját 16-os előteréből, majd Shestakovnak dobta jobbra, aki megvárta a második hullámot, végül a passzt Haris Tabaković a 16-oson kívülről lőtte laposan a jobba alsó sarokba, 0-2

Edzői értékelések

Nebojša Vignjević: - Semmiképpen nem számítottam ilyen mérkőzésre, csalódás számomra az eredmény.
Enerváltan kezdtünk, a motiváció sem volt rendben, intő jel lehetett, hogy a bajnoki szünetben a A Vasas elleni felkészülési mérkőzésen is sok gólt kaptunk. Ma a fejekben dőlt el minden, mert nem 20-30 perc játék után fáradtunk el. Az elején mintha néhány játékos nem érkezett volna meg a találkozóra, és a második félidőben sem változott semmi.
Két könnyű gólt kaptunk, és ezután a DVTK több teret adott nekünk, de ezen kívül más nem történt, hiányzott részünkről a fegyelmezett játék. Nem értem, miért nem mentek előre a játékosok, talán könnyebben vették, met az ellenfélből hiányoztak néhányan.
Ki lehet kapni, de nem így, ma egyáltalán nem azt nyújtottuk, amit az elmúlt hetekben megszokhattak tőlünk.
A DVTK megérdemelte a győzelmet, mert jobban akarták azt, valamint okosabban, fegyelmezettebben játszottak.
Pacsi Bálint (Feczkó Tamás eltiltása miatt): - Mindenekelőtt el kell mondanom, hogy ezúttal is Feczkó Tamás vezetőedző készítette fel a csapatot, ő találta ki a stábbal a nyerő taktikát, én csak a mérkőzésen irányítottam a kispadról.
Dejan Karan eltiltása és Dušan Brković sérülése után tíz napunk maradt, hogy felépítsük a négy védőből és két középpályásból álló hatos védekező blokkot. Sokat foglalkoztunk ezzel a feladattal, és a játékosok is rengeteg energiát tettek a feladatba. Boldog vagyok, hogy meg lett az eredménye.
Tudtuk, hogy az újpestiek jól lövik be a szélről a labdákat, viszont mi jól lezártuk a széleket a szélsőkkel, a védők pedig középen maradtak. Ezért középen átlövésekkel próbálkoztak, de azt is blokkoltuk, ha kellett, még Tabakovićot is visszahúztuk.
Örülök, hogy működtek az elképzelések, az első félidőben a két gól mellett több helyzetet is kialakítottunk, igaz, az Újpest nagyon benyomott minket a kapu elé a második játékrészben. Igazi csapatként győztünk ma!