Beharangozó 2019. november 22., péntek

Feczkó Tamás: A játékosok a főszereplők

Feczkó Tamás készítette fel a keretet az Újpest elleni bajnoki mérkőzésre, de a mérkőzésen már Pacsi Bálint másodedző irányítja a csapatot. A vezetőedzőt kérdeztük a találkozó előtt.

Feczkó Tamás: A játékosok a főszereplők


Feczkó Tamás csak a lelátóról nézheti az Újpest - DVTK mérkőzést, mert a Honvéd - DVTK bajnoki hajrájában kollégájával, Giuseppe Sanninóval együtt piros lapot kapott. Ezt követően az MLSZ FEB két bajnokira szóló eltiltással büntette.

- Elismerem, hogy hibáztam, megérdemlem a büntetést - szögezte le a vezetőedző -, de a két találkozóra szóló eltiltást nagyon soknak tartom. Csalódott vagyok, mert az MLSZ Fegyelmi Bizottságának a videós bizonyítékok is kevésnek bizonyultak, nem mérsékelték a büntetést. Biztosan nehezen élem majd meg a szombat estét, de szerencsére ezúttal sem én, hanem a játékosok lesznek a főszereplők. A lényeg, hogy a fiúk betartsák, amit kértünk tőlük, és akkor boldogan térhetünk haza.

Az MLSZ Fegyelmi Szabályzata kimondja: “Az eltiltás alatt álló sportszakember a kispadon és a játéktéren tartózkodókkal semmilyen formában nem érintkezhet a mérkőzés hivatalos kezdési időpontját megelőző 45 perctől - a szünetet is beleértve - a mérkőzés végét követő 30 percig, mely időtartam alatt sem a játéktérre, sem az öltözőépületbe nem léphet be. A mérkőzés alatt úgy kell elhelyezkednie, hogy a kispad 20 m-es körzetén belül nem tartózkodhat”.

- A felkészülés a szokásos mederben haladt, ezt nem érintette az eltiltás, viszont magán a mérkőzésen csak nézőként vehetek részt - árulta el Feczkó Tamás. - Pacsi Bálint tapasztalt szakember, irányított élvonalbeli csapatot is, nem kell külön felkészíteni erre a feladatra, persze alaposan átbeszéltünk mindent. Kívánom neki, hogy győztes mérkőzésen debütáljon a DVTK kispadján!

Véget ért a bajnoki szünet, ahol Florent Hasani a koszovói, Szabó Bence és - megbetegedéséig - Szűcs Kornél az U21-es válogatottal készült, míg a többiek Miskolcon dolgoztak volna, ha nem szól közbe az élet, és emiatt nem marad el a topolyai FC TSC elleni felkészülési mérkőzés. 

- A bajnoki szünetben néha futsaledzésen éreztem magam, mert sérülés és betegség miatt időnként nagyon kevesen tudtak megjelenni - mondta Feczkó Tamás. - Abban azonban biztos vagyok, hogy aki vállalni tudja a játékot, az utolsó leheletéig mindent megtesz a sikerért. A cserék tervezésekor viszont azt is be kell kalkulálni, hogy lesznek olyanok, akik a kihagyott edzések miatt nem bírják végig a 90 percet.

Rajtuk kívül Mirko Ivanovski kiállítást, Dejan Karan öt sárga lapot követő eltiltás miatt nem játszhat.

Az Újpest a hazai, a DVTK az idegenbeli mérlegén kell, hogy javítson az eredményesebb folytatás érdekében (a hazai és az idegenbeli tabella itt böngészhető). Ha ehhez hozzávesszük, hogy a legutóbbi öt fordulóban mindkét csapat 2 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség mérleggel áll, és a gólkülönbségük is egyaránt 7-6, akkor felsejlik egy szombati döntetlent... Az már csak érdekesség, hogy amikor legutóbb Angyalföldön fogadta az Újpest a DVTK-t, akkor 4-4-es döntetlen született.

- A közönségszórakoztató 4-4-es eredményt nem tudom garantálni, de valóban két hasonló csapat találkozik - reagált a vezetőedző. - Örülnék, ha négy gólt szereznénk, de kulcsfontosságú lesz, hogy megakadályozzuk a gólratörően támadó, a legutóbbi két mérkőzésen összesen hat gólt szerző Újpest kísérleteit.  

MIt érdemes tudni az Újpestről?

- Az előző bajnokságban az Újpest játszotta az egyik legjobb focit - dicsérte az ellenfelet -, labdabirtoklásban magasan a mezőny fölé nőttek, még a bajnoki címért küzdő FTC-t és Vidit is megelőzték ezen a téren. És a támadások mennyiségét és minőségét leíró statisztikákban is az első háromban végeztek. Az idei évben ezt a támadójátékot fejlesztették tovább olyan módon, hogy a szélről érkező beívelések mellett kombinatív játékkal középen is meg tudják bontani az ellenfél védelmét. Ugyanakkor a védekezésben megmaradtak azok a hiányosságok, amik tavaly is jellemezték őket. Ezeket kell kihasználni az eredményesség érdekében.

A közelmúltban több diósgyőri edző mellett az első csapat tagjai közül Antal Botond és Vági András UEFA A lincences diplomát vehetett át, azaz akár kollégákat is pályára küldhet szombaton Feczkó Tamás.

- Gratulálok mindkét játékosnak! Biztosan kiváló edző válik majd belőlük, hiszen nagyszerű meglátásaik vannak, azonban bízok benne, hogy még sokáig a pályán erősítik a DVTK-t - tette hozzá Feczkó Tamás.