Beharangozó 2020. február 1., szombat

DVTK - Kaposvár 2-0 (2-0)

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában hazai közönség előtt játszott a DVTK a Kaposvár ellen. Az első félidőben Dušan Brković Márkvárt Dávid szöglete után szerzett vezetést, majd Fodor Marcell öngólja már biztos előnyt jelentett. A második félidőben is a Diósgyőr játszott veszélyesebben, ám újabb gól nem esett. A DVTK 2020-ban mindkét bajnokiját megnyerte, és feljött a tabella 5. helyére.

DVTK - Kaposvár 2-0 (2-0)


OTP Bank Liga 18. forduló

Diósgyőri VTK - Kaposvári Rákóczi 2-0 (2-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 3702 néző. Játékvezető: Solymosi Péter (Albert István, Becséri Gergely; Vad II. István, Takács János).
DVTK: Danilović - Shestakov, Polgár, Brković, Tamás M. - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Kiss T. - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Kaposvár: Pogacsics - Vachtler, Tarasovs, Hegedűs D., Fodor M. - Yakymiv, Nagy J. - Nagy R., Szakály A., Balázs Zs. - Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.

Csere: Shestakov helyett Vági a 37., Vachtler helyett Zsiga E. a 46., Ádám M. helyett Palić a 63., Kiss T. helyett Cortés a 67., Yakymiv helyett Trebotić a 69., Rui Pedro helyett Egerszegi a 81. percben.
Sárga lap: Fodor M. a 8., Yakymiv a 32., Ádám M. a 46., Kiss T. a 64., Trebotić a 70. percben.
Gólszerző: Brković (1-0) a 20., Fodor M. (2-0, öngól) a 22. percben.

Kulcspillanatok

20. perc: Diósgyőri szöglet balról, Márkvárt beadását a gólvonalról kifelé mozgó Dušan Brković csúsztatta még mindig az ötösön belülről a kapu hosszú oldalába, 1-0

22. perc: Tamás Márk balról élesen adott középre, a kaposvári Fodor Marcellről egy lépésről a saját kapujába passzolt, 2-0

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Ez volt az első mérkőzés, ahol mi voltunk az esélyesek, hazai pályán mindenki elvárta tőlünk a győzelmet. A játékosaim jól reagálták le a helyzetet, mert az utóbbi időkben nem éltünk át hasonlót. Ez a mérkőzés sokkal többet jelentett számunkra, mint három pont, átérezte ezt a szakmai stáb, a játékosok és a tulajdonos úr is, hálásak vagyunk a plusz motivációért.
A találkozónak voltak olyan periódusai, amikor ötletesen, jól játszottunk, és hamar megszereztük a kétgólos előnyt. Az első félidőben eldönthettük volna három pont sorsát, de kimaradt a legnagyobb ziccerünk is. A szünet után is reális esélye volt a harmadik gól megszerezésének, nem jött össze. Önbizalommal telve játszottak a labdarúgók, mert tudják, hogy hiba esetén mindig kisegíti őket egy társ.
A győzelem mellett ma az a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést. Örülök, hogy Yakimi életveszélyes játékát egy sérüléssel megúsztuk. És végre olyan helyet foglal el a DVTK a tabellán, ahol már régen állt. Bízom benne, hogy tovább tart a nyerő széria, és akár még feljebb lépünk a tabellán!
Egy jól játszó, jól küzdő Kaposvárt győztünk le, akiknek sok sikert kívánok a folytatásban!
Felemelő érzés érzés, amikor az ember nevét kiabálják, és nagyon hálás vagyok a szurkolóknak ezért! A legelső alkalommal - amikor visszatértek az ultrák a Kisvárda ellen - majdnem megkönnyeztem. Azt szeretném, hogy minden héten győzzünk, és újra és újra átéljük ezt az érzést, mert a szurkolók nélkül nem tartanánk itt. Ma is szenzációs hangulatot teremtettek a stadionban.
Hysen Memolla egy vírusos fertőzést követően már kétszer velünk edzett, a biztonság kedvéért megvárjuk, hogy ismét ereje teljében legyen, ezért nem volt keretben. Molnár Gábor egy hete dolgozik velünk, mindent megtesz, hogy utolérje magát. Korábban egy megyei I. osztályban szereplő csapattal edzett, idén még nem játszott meccset, és hirtelen nem is tudom, tavaly mikor lépett utoljára pályára. Mindent megteszünk, hogy minél hamarabb felépítsük őt, ezért ma délelőtt a DVTK tartalékban 60 percet játszott.

Disztl László: - A mérkőzés előtt úgy gondoltuk, hogy jó lehetőségek előtt állunk, van esélyünk pontot, pontokat szerezni. 
Az első félidőt jól kezdtük, az első gólig működött is a játékunk. Azonban sajnos egy szögletből kapott gólt, majd egy öngól megzavarta a csapatot. Ezt követően nem működött a védekezésünk, de a támadásban is bátortalanul játszottunk, nem vállaltuk fel az egy az egy elleni helyzeteket.
A második félidőben próbáltuk átrendezni a sorokat, azonban ekkor az előny birtokában felállt védelem ellen játszottunk. a DVTK visszaállt, kontrázott. Így is sikerült helyzeteket kialakítani, de a kaput nem találtuk, úgy pedig nem lehet nyerni. Ha bemegy Ádám Martin helyzete, akkor lehet, másként alakul a folytatás.
A DVTK megnyerte a mérkőzést - és lehet, hogy furcsán hangzik - de nem voltak meggyőzőek.