Beharangozó 2019. szeptember 11., szerda

"Ha hiszünk benne, akkor nyerhetünk az FTC ellen is"

Története első pontszerzésére készül a bajnoki címvédő Ferencváros ellen a DVTK női labdarúgó csapata. A mérkőzésnek vasárnap 17 órától a DVTK Stadion ad otthont. A belépés ingyenes. A meccs előtt Fórizs Sándorral beszélgettünk.

"Ha hiszünk benne, akkor nyerhetünk az FTC ellen is"


- Az előző esztendőkhöz képest nyáron kicsit nagyobb változáson ment keresztül a csapat. Két forduló után hogy érzed, erősebbek lehetünk az idei évben?
- Örülök a két győzelemnek, de két meccsből nem lehet még messzemenő következtetéseket levonni. A csapategység most is ugyanolyan jó, mint az előző években, sőt ha lehet, akkor kicsit talán még jobb is. Nagyobb lett a csapaton belüli versenyhelyzet, már azon is versenyeznek a lányok, hogy kinek jobb a testzsír százaléka. Az új játékosok nagyon jó szellemiségűek, ezt átvette az öltöző is és most nyerőbb típusú játékosaink vannak, mint tavaly.

- Van valaki, akit ki lehet emelni?
- Nem szeretnék senkit sem megnevezni. A saját posztján mindenki kiemelkedőt nyújtott eddig és bízom benne, hogy csapatszinten is folyamatosan fejlődni fogunk és elérjük a célunkat, hogy bajnoki döntőt tudjunk játszani.

- Vachter Fanni személyében új csapatkapitányunk lett. Tavaly talán kicsit az ő teljesítménye is hullámzott, most viszont úgy tűnik - 18 éves kora ellenére - neki is érettebb lett a játéka. Jó példa erre a Győr elleni mesterhármasa.
- Lehet, hogy tavaly az én hibám volt, hogy nem rugdosta be a helyzeteket (nevet - a szerk.). Idén többet foglalkozunk ezzel is. A kapu előtti helyzetkihasználást edzésen is többet gyakoroljuk, pontosan azért, hogy amikor odaérnek a lányok a kapu elé, akkor már automatikusan jöjjön, hogy mit kell bizonyos szituációkban csinálni. Ennek, az ő tudásának és a szerencsének is köszönhető, hogy most három gólt tudott szerezni. Remélem a Ferencváros ellen is folytatni fogja.

- A férfiak mezőnyében az FTC és a Fehérvár több szempontból is kiemelkedik, ellenük minden pontszerzés meglepetés kategória. Mi a helyzet a női élvonallal? Bravúrnak számít a pontszerzés az FTC ellen?
- Az edző kollégám olyan helyzetben van, hogy az előző hétvégén játszatott egy csapatot, ma (szerdán az ETO FC Győr ellen játszott az FTC - a szerk.) egy másikat és ellenünk vasárnap valószínűleg egy harmadik összeállításban fognak szerepelni. Bombaerős a keretük. 24-25 felnőtt vagy korosztályos válogatott szintű játékosuk van. Ugyanakkor engem nem érdekel, hogy milyen erős az ellenfél, mindig elmondom a lányoknak, hogy a Ferencváros ellen akkor fogunk pontot, vagy pontokat szerezni, ha elhisszük magunkról, hogy képesek vagyunk rá. Ők is hibáznak, megvannak a gyenge pontjaik, ha hiszünk benne, hogy nyerhetünk, akkor sikerülni fog. Ha esetleg mégsem, akkor sem fogok kifogásokat keresni, én büszke vagyok rá, hogy ilyen kiváló játékosaink vannak, velük kell elérnünk azt, amit szeretnénk. A saját agresszív játékunkat szeretnénk játszani, sokat fogunk futni, sprintelni és meglátjuk, mire lesz ez elég. Ha a legjobb csapatunkkal fogunk felállni, akkor van esélyünk az FTC ellen. 

- Szinte nincs olyan nyilatkozatod, amiben ne emelnéd ki a szurkolókat. A női élvonalban 500 szurkoló is sokkal több, mint ami az ellenfeleknek van. De ha kijönne ismét 1500-2000 drukker, az mekkora segítséget jelentene vasárnap?
- Amikor tavaly játszottunk november elsején az FTC ellen, 1600 szurkoló látogatott ki, ami tudtommal azóta is nézőcsúcs női NB I.-es meccsen. Nagyon nagy lendületet adnak nekünk ilyenkor, az ellenfelet pedig ez rendszerint lenyomja. Emlékszem, hogy egyetlen percre sem adtuk fel, harcoltunk, küzdöttünk, és bár a végén nem sikerült pontot szereznünk, büszke voltam a csapatra. Ugyanez igaz a két kupadöntőre is, ahol szintén sokan kísértek el minket. A lányoknak ez extra motiváció, szeretnék ők is megmutatni, hogy mit tudnak.

Jet-Sol liga 4. forduló

2019. szeptember 15., vasárnap
17:00 DVTK - FTC-Telekom

Jegyinfó

A mérkőzésre a belépés ingyenes. A kapuk 16 órakor nyitnak. 

Helyszín

A találkozónak a DVTK Stadion ad otthont. A DVTK szurkolói számára az M és az N szektorok lesznek megnyitva. Belépés az 2-es kapun keresztül. 

A Jet-Sol Liga 4. fordulójának programja

2019. szeptember 14., szombat
16:00 ETO Fc Győr - Haladás-Viktória FC
17:00 Szent Mihály Szeged-Fitsport - MTK Hungária FC

2019. szeptember 15., vasárnap
16.30 Astra-Alef HFC - Kelen SC
17:00 DVTK - FTC-Telekom