Beharangozó 2019. október 9., szerda

Győr - Aluinvent DVTK 67-64

A bajnokság 3. fordulójában az UNI Győr Mély-Út vendégeként lépett pályára az Aluinvent DVTK csapata, és óriási csatában ugyan, de három ponttal 67-64-re kikapott riválisától.

Győr - Aluinvent DVTK 67-64


A találkozó első percei nem hoztak sok kosarat. Škorić két büntetőjére DeVaughn, majd Goree gyönyörű középtávolijára Yguarevide válaszolt (4-4). A DVTK csapatkapitányának újabb gólja után a negyed felénél először vezetett a házigazda, de csak rövid ideig, mert Morrison egyből egyenlített (8-8). Škorić duplájával és Morrison büntetőivel picit ellépett ellenfelétől a vendég együttes, de Papp hármasával tapadt az UNI Győr. Goree kettesére Czank szórt egy újabb triplát, így újra egál volt az állás (14-14). A negyed hajrája azonban egyértelműen a DVTK-nak sikerült jobban, így négypontos előnnyel várhatta a folytatást a Cziczás-csapat (14-18). 

A második játékrészben ott folytatta Maja Škorić, ahol az elsőben abbahagyta, hiszen gyorsan bevágott egy hárompontost, rögtön időt is kért Pavlović mester. Ennek az lett az eredménye, hogy Ygueravide lemásolta ellenfele produkcióját. Morrison egy pontja után Török szórt egymás után két triplát, ezzel újra egyenlő lett az állás (23-23). Cziczás László timeout-ja jótékonyan hatott az övéire, a nagyszünetig hátra lévő periódust egyértelműen uralták Medgyessyék. Szűcs tört be bátran a palánk alá, és ért el szép találatot. A diósgyőriek 8-asa egy védőlepattanót is leszedett ezután, és az ebből indított kontraakciót Goree fejezte be, de Ygueravide is villant (25-27). A folytatásban a DVTK Morrison és Goree révén növelte előnyét, ezzel újra ellépett a vendéglátójától (25-31). A hazai időkérés után Goree lendületben maradt, az ő vezérletével tíz pont fölé nőtt a különbség. A félidő utolsó percében Medgyessy leosztásából Škorić szerzett könnyű kosarat, erre Hruscaková reagált, kialakítva ezzel a félidő eredményét (27-38). 

Zónavédekezéssel kezdte a második félidőt a Diósgyőr, ezt előbb Ygueravide dobta át a hárompontos vonalon túlról, majd Papp bontotta meg betörésből (32-38). A másik oldalon Medgyessy passzolta meg Goreet, aki nem is hibázott. Papp révén újabb hármast dobott a Győr, majd a centerek momentumai következtek, előbb Morrison, aztán DeVaughn ért el palánk alóli kosarat (37-42). A hazaiak spanyol klasszisa elkapta a fonalat, és Hruscaková kettese után egy pontra olvadt a piros-fehérek előnye (41-42). A lélektanilag igen fontos következő kosarat Maja Škorić szerezte meg, ezután mindkét oldalon jó pár kimaradt akció következett. A holtpontról A DVTK lépett el Škorić büntetőivel, válaszul Dombai süllyesztett el egy hármast (44-46). A negyedből hátra lévő időben Cyesha gyakorolhatta a büntetődobásokat, négyből kettőt értékesített, rajta kívül még Kányási is feliratkozott a pontszerzők közé, valamint Devaughn is jól célzott (46-50). 

Több mint egy percet kellett várni az utolsó negyed első pontjára. Ki más, mint Maja Škorić érte el büntetőből, Dombai 2+1-es akcióval válaszolt, azonban egy labdaszerzést követő Medgyessy-ziccer után a hazaiak kértek időt (49-53). A folytatásban Hruscaková rázta meg magát, két középtávolija egyenlítést ért a fehér mezeseknek. A vezetést azonban nem tudták megszerezni, mert előbb Pusztai dobta be az egyik büntijét, majd Megyó adott osztott ki egy nagyszerű asszisztot Goreenak, aki a periódust lezárandó még egy középtávolit is bevágott oldalról (53-58). A győriek spanyol klasszisa vétette észre magát újfent egy hármassal, nem akármilyen izgalmakat ígért a véghajrá. Egy fantasztikus labdaszerzést mutatott be Medgyessy, az ebből indított gyors akció végén Škorić harcolt ki faultot, és értékesítette büntetőit. Mivel a következő támadás végén Morrison középtávolija is utat talált a gyűrűbe, szűk két perccel a vége előtt úgy tűnt, nyeregben van az Aluinvent DVTK (56-62). Hogy mégse így legyen, arról Yguarevide gondoskodott, aki zsinórban szerzett öt pontjával visszahozta a hazai reményeket, és mivel DeVaughn középtávolija is sült, hosszú idő után újra a Győrnél volt az előny (63-62). Goree visszavette ugyan a vezetést a DVTK-nak, de Papp tempójával és Yguarevide büntetőivel győztek a hazaiak (67-64). 

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 3. forduló

UNI Győr Mély-Út - Aluinvent DVTK 67-64 (14-18, 13-20, 19-12, 21-14)

Győr, Egyetemi Csarnok 400 néző. Játékvezetők: Kapitány Gellért, Tóth Cecília, Hervay Tibor.
Győr: Ygueravide 24/12, Dombai 6/3, Török 6/6, Hruscaková 10, DeVaughn 8. Csere: Dúl, Papp K. 10/6, Barnai, Czank 3/3, Mansaré. Vezetőedző: Milos Pavlović.
DVTK: Medgyessy 2, Pusztai 1, Škorić 22/3, Goree 23, Morrison 12. Csere: Zele,  Kányási 2, Szűcs R. 2, Kiss A. Vezetőedző: Cziczás László.

Edzői értékelések

Cziczás László: - Egy-két a mi szemszögünkből szerencsétlen hárompontos befolyásolta döntően a mérkőzés kimenetelét, illetve nálunk néhányan nem nyújtottak olyan teljesítményt, ami kellett volna ma a győzelemhez. A Győr hazai pályán nagyot küzdve némi szerencsével megnyerte ezt a mérkőzést. .

 

Az Aluinvent DVTK legközelebb hazai környezetben egy újabb rangadón lép pályára a bajnokság 4. fordulójában. Az Atomerőmű KSC Szekszárd elleni mérkőzés vasárnap 17.30-kor kezdődik a Generali Arénában.