Beharangozó 2019. október 13., vasárnap

Aluinvent DVTK - Szekszárd 69-63

A Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 4. fordulójában a Szekszárd együttesét fogadta az Aluinvent DVTK, és kiélezett, harcos mérkőzésen 69-63 arányú győzelmet aratott a nagy riválisa felett.

Aluinvent DVTK - Szekszárd 69-63


Remek hangulatban indult útjára a labda, a diósgyőri szurkolók a szokásos vehemenciával buzdították az övéiket, és a vendégeket is elkísérte néhány drukkerük. Jól kezdte a találkozót a szokásos kezdőcsapatával felálló Aluinvent DVTK, Medgyessy büntetőkből, Pusztai akcióból talált be, a szekszárdiaknak több mint négy perc kellet ahhoz, hogy eredményesek legyenek, akkor Dojkić célzott pontosan (6-2). A DVTK nem használta ki a vendégek gyengébb rajtját, és Theodoreán csont nélküli hármasa után egy csapásra szoros lett az állás. Morrison helyére Kiss Angelika állt be, aki szép centergóllal hálálta meg a bizalmat, a túloldalon Ruzicková válaszolt erre (8-7). Studer Ágnes büntetőivel átvette a vezetést a Szekszárd, McCall pedig egy leindítás után növelte az előnyüket, de Škorić és Szűcs találataival újra a Diósgyőr vezetett (11-10). Theodoreán újabb triplája azonban azt jelentette, hogy az első negyedet a Tolna megyei csapat nyerte (12-14).

 

Álomszerűen kezdődött a második etap, két szép Škorić-tempó között Szűcs fokozta a hangulatot egy még szebb hárompontos kosárral, így nem csoda, hogy három perc elteltével időt kért a vendégek edzője (19-14). Ez sem segített, mert Szűcs nagyon elkapta a fonalat és újra villant egyet. A kék mezeseknél Dojkić kapott észbe, és csinált egymás után négy pontot, ezzel együtt nagyon hatékonyan működött ekkor a hazaiak védekezése. A másik palánknál Kiss jelentkezett egy 2+1-es akcióval, majd Zele iratkozott fel a pontszerzők közé (26-18). A folytatásban Szűcs Réka álompasszát Zele váltotta pontokra, így tíz pontosra dagadt a különbség. A centerek sem tétlenkedtek, Ruzicková duplájára Kiss reagált egy középtávolival, majd Dojkić faragott csapata hátrányából (30-25). A játékrész hajrája újra szorosabb lett, hiszen Škorić két duplája között szekszárdi kosarak is estek (34-31). 


Pontszegényen indult a második félidő, három perc alatt csak egy-egy kosár esett, Goree és Bálint révén, igaz utóbbié három pontot ért (36-34). Innentől beindultak a csapatok, és elkezdtek potyogni a kosarak, de zömmel diósgyőri találatoknak örülhetett a közönség, ugyanis Škorić és főleg Goree vezérletével ellépett ellenfelétől a DVTK (47-38). Djokics Zseljko időkérése után ugyan Ruzicková jól célzott, de Szűcs két triplája között Morrison első kosara is talpra ugrasztotta hazai drukkereket, zengett is a „Hajrá, Diósgyőr!” (55-40). A játékrész hajrája viszont egyértelműen a szekszárdi csapaté volt, McCall közelijével tíz ponton belülre zárkóztak (57-49).

 

A záró felvonást Bálint nyitotta meg egy hármassal, Zele válaszolt rá egy duplával. Három perc alatt mindössze ez a két dobás volt pontos, ez a hazaiaknak kedvezett, hiszen az idő fogyott. A következő percekben kissé megtorpant a DVTK, szekszárdi öt pont után a nagyszerű napot kifogó Szűcs jeleskedett (61-57). McCall és Goree kosárváltását követően befagyott az eredményjelző, Szűcs egy jó büntetője után Dojkic akciókosarat szerzett, Cziczás László pedig időt kért (64-61). Bő másfél perccel a találkozó vége előtt Goree középtávolija idegnyugtató hatású volt, majd egy-egy eladott labda után Medgyessy büntetői gyakorlatilag eldöntötték a meccset. (69-63).

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 4. forduló

Aluinvent DVTK - Atomerőmű KSC Szekszárd 69-63 (12-14, 22-17, 23-18, 12-14)

Miskolc, Generali Aréna 800 néző. Játékvezetők: Papp Péter, Tóth Cecília, Győrfy Ruben.
DVTK: Medgyessy 6, Pusztai 2, Škorić 12, Goree 16/3, Morrison 4. Csere: Kiss A. 7, Szűcs R. 16/9, Zele 6, Kányási, Vezetőedző: Cziczás László.
Szekszárd: Studer Á. 7, Dojkić 19/3, Vincze, Ruzicková 10, Kiss V. Csere: McCall 10, Theodoreán 6/6, Miklós, Bálint 11/9, Cherise. Edző: Djokics Zseljko.

Edzői értékelések

Cziczás László: - Azt gondolom, a bajnokság egyik legerősebb csapatát sikerült legyőzni. Sok jó egyéni teljesítmény volt nálunk, végre olyan játékosoktól is, akik eddig talán kevesebbet muatattak. Szűcs Réka volt az egyik kulcsa ennek a mérkőzésnek, összességében azonban a csapat nyerte meg a mérkőzést. Azután hogy Győrben gyakorlatilag hagytuk, hogy kiénekeljék a sajtot a szánkból, rendkívül fontos volt a győzelem. Gereben Lívia nélkül nem Szekszárd a Szekszárd, várjuk vissza őt a pályára.

Djokics Zseljko: - Jár a gratuláció a hazaiaknak, akik egy nem túl szép, inkább brusztos, kemény meccsen legyőztek minket. Főleg azért,mert nem zártunk ki jól, és így sok lepattanót szedtek. Többektől jobb teljesítményt vártunk, rangadót csak úgy lehetne nyerni. Nálunk nem akadt extra, a hazaiaknál Szücs Réka viszont azt nyújtott, nagy pluszt és lendületet adott a DVTK-nak.

Az Aluinvent DVTK legközelebb az Európa Kupában a PEAC Pécs együttesét fogadja 2019. október 16-án szerdán 18.30-tól a Generali Arénában.